Kerstballen slinger | DIY

dsc_0449_fotor

Hoi allemaal! Op het moment dat jullie dit lezen zit ik in het prachtige Maastricht te genieten van alle leuke kerstsferen, en kom ik zelfs al weer bijna terug. Volgende week vertel ik jullie daar meer over, maar voor vandaag heb ik een leuke Do It Yourself voor jullie in petto! En jawel: it’s about christmas!

Een DIY hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Toen ik twee weken geleden mijn kerstboom op ging tuigen, kwam ik er achter dat ik best veel kerstballen over heb. Daar moet iets mee gedaan worden. Na wat geneuzel op Pinterest kwam ik op dit idee: een kerstslinger.

dsc_0452_fotor

Het volgende heb je nodig:

  • Touw
  • Kerstballen
  • Spijkers

dsc_0455_fotor

Stap 1: Maak in het touw wat je gebruikt aan één kant een lus. Maak deze op zo’n manier, dat je hem kunt ophangen aan de spijker(s) waar jouw slinger aan moet hangen. Let dus goed op de grootte van de lus.

dsc_0464_fotor

Stap 2: ‘Rijg’ alle kerstballen aan het touw, net als dat je dat vroeger deed met je kralenkettingen. Wanneer je de kerstballen er aan hangt, zal het nog een eenvoudige slinger lijken. Maar zodra je hem even op tilt vallen de kerstballen bij elkaar, en wordt het een mooi geheel. Let er wel op dat je genoeg kerstballen hebt en dat deze redelijk goed bij elkaar passen qua kleur.

dsc_0466_fotor

En dit is dan het resultaat! Ok, het licht had beter gekund (excuses), maar het gaat om het eindresultaat! Je kunt de slinger ook langer maken, mocht je meer kerstballen hebben. Helaas waren mijn kerstballen op, maar zoals hij er nu bij hangt ben ik er ook dik tevreden mee!

Zouden jullie dit ook in huis neerhangen? Laat het me weten!

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.