Lim Fjord, Kroatië

Hoi allemaal! Is iedereen lekker vakantie aan het vieren? Ik ben momenteel druk bezig met de Meerpaaldagen: een 3-daags evenement waarbij ik help. Dit jaar help ik voor het tweede jaar mee, en morgen is de laatste dag! Vandaag wil ik jullie graag een toeristische plek laten zien, die we in Kroatië hebben bezocht: het Lim Fjord. Kijken jullie mee?

Het Lim Fjord, ook wel Lim, is een prachtig ogende rivier met helderblauw water. Het wordt ook wel aangeduid als het Limski Kanal. Het Lim Fjord was voor ons dichtbij, want met een klein stukje rijden stonden we al bovenaan bij het uitkijkpunt. Het is gelegen aan de westkust van Istrië (de provincie), dichtbij Vrsar en Rovinj!

Zoals ik al zei stonden we eerst boven aan, waar we vanaf het uitkijkpunt foto’s maakten. Dit uitkijkpunt is gratis en ligt direct langs de weg. Overigens: de wegen daar zijn zó anders. Tussen de bergen, met op nog geen twee meter afstand de afdaling die ik-wil-niet-weten-hoe-hoog is. Vervolgens reden we een stuk naar beneden, waar we vervolgens naast het water stonden. Hoe helder het vanaf boven leek, zo troebel leek het van dichtbij. Wellicht dat wij net op een verkeerd stuk stonden, want ik kan me niet voorstellen dat het overal zo troebel is. Er zitten daar beneden ook restaurantjes. Wij zijn daar niet wezen eten, maar het is wel leuk dat het er zit!

Nog iets wat ik niet mag vergeten te zeggen: dolfijnen. Het schijnt dat er in dit gedeelte heel veel dolfijnen zwemmen, en het zal je dan ook niks verbazen dat er door heel Istrië dolphin tours worden aangeboden. Met een beetje geluk zie je dolfijnen, maar de kans schijnt enorm klein te zijn en dus hebben wij hier ook niet voor gekozen. Wel is deze plek ontzettend toeristisch (logisch!) en raad ik het zeker iedereen aan om er een kijkje te gaan nemen. Al is het enkel en alleen vanaf het uitkijkpunt!

Geniet van de foto’s! X 

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.