Luikse wafels scoren in Luik

Hebben jullie wel eens een échte verse Luikse wafel gegeten? Ik had dat een week geleden nog nooit gedaan, maar man, wat zijn die lékker! Lees je mee?

Een Luikse wafel, ook wel suikerwafel of Gaufre de Liège genoemd, is een Belgisch gerecht, dat zijn oorsprong vindt in de Belgische stad Luik (Frans: Liège). Een Brusselse wafel is rechthoekig, terwijl een Luikse wafel meestal ruitvormig of ovaal is.

– Wikipedia

Wat absoluut niet mocht missen tijdens onze trip naar Luik was de traditionele Luikse wafel. Online hadden we wat goede wafeltentjes opgezocht, en daar torende één populaire tent steeds bovenuit. Helaas was deze tent op hele rare tijden open (of voornamelijk: gesloten) en dus stopten we twee keer bij een andere wafeltent: een absolute aanrader!

La Gaufrerie zit in het centrum tussen de bekende winkels en is dus een fijne tussendoor voor tijdens het shoppen, maar ook heerlijk na het avondeten als toetje. Dit laatste deden wij, allebei de keren. Zowel maandags als dinsdags liepen we hierlangs (hey, we’re back again! – riepen we tegen de jongen achter de wafelbar) en we waren enorm verrast door hoe lekker het was. De eerste avond maakte ik de – stomme – keuze om witte chocolade en Nutella op mijn wafel te doen, maar dat is voor na het avondeten natuurlijk veel te machtig. Ik besloot de dag erna iets met fruit te kiezen, en omdat de aardbeien helaas op waren koos ik voor banaan met pure chocolade. Recht in de roos: zo lekker!

En de wafel zelf – want daar draait alles natuurlijk om – was echt genieten. Nog warm geserveerd, knapperig aan de buitenkant en zacht aan de binnenkant. Als ik er nu aan terug denk zou ik er zo weer een nemen, maar ik zit helaas al thuis, haha. Mocht je een keer in Luik zijn, sla dan de Luikse wafel zéker niet over. En wat mij betreft: gun het dit leuke tentje (die populaire krijgt toch al genoeg bezoekers ;-)). Ze zijn tot heel laat ’s avonds open, dus je kunt ook later op de avond nog een wafel snacken!

Hebben jullie in Luik, of ergens anders in België, wel eens een echte Luikse wafel gehad? Liefs!

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.