Makkelijk & lekker: American Pancakes als ontbijt

Goeiemorgen, jij! Ik ben een drama als het aankomt op ontbijten… Ik ontbijt gelukkig wel iedere ochtend voor ik de deur uit ga, maar ik ben veel eten al snel zat. Weer dat brood, ik heb geen zin in kwark en ontbijtgranen lust ik al helemaal niet. Eergisteren kwam ik deze American Pancakes tegen met de titel ‘verwen ontbijt’. Hey. Is dat even handig. En snel. Kijken jullie mee?

Ik ga er geen commercieel praatje van maken, want dit is niet gesponsord en ik deel graag mijn (h)eerlijke mening met jullie. Ik zal eerlijk met jullie zijn: in de ochtend ben ik een draak. Ochtendhumeur staat op mijn voorhoofd geschreven en ik ben niet uit bed te werken. En dan óók nog dat k*t ontbijt, denk ik dan. 😉 Gelukkig hoeft het dus helemaal niet zo moeilijk, kwam ik achter.

Altijd als ik in hotels ontbeet, sprintte ik als een gek op de pan met warme pannenkoeken af. Die zijn licht, krijg je makkelijk weg en het maakt de ochtend net even wat feestelijker, want het eten van pannenkoeken is in Nederland niet iets wat in elk huishouden elke ochtend op tafel staat. En dat is nou precies wat er zo jammer is, want dit is zó chill.

HOE WERKT HET?

Heel simpel: als je snel wilt eten ga je voor de magnetron (3 minuten (!!!)) en als je iets langer de tijd hebt doe je ze in de oven. Jullie kunnen al wel raden, dat gaat heel gauw de magnetron in bij mij. En dat is prima, want – ik heb het getest – het smaakt echt heel goed. Ze zijn ontzettend lekker en het is een heel makkelijke manier van ontbijten. Je kunt zelf kiezen of je er nog wat fruit bij doet (zeker een aanrader in de ochtend, maakt het wat frisser!) en of je het met of zonder stroop eet. Ik moet wel zeggen dat het aantal wat hier in zit, zes stuks, voor mij te veel is als ontbijt. Ik hou dus nog wat over voor de volgende ochtend. Score!

#FITGIRL

En tsja, als het aankomt op hoe gezond het is… Of je nou elke ochtend wit brood met lagen pasta of hagelslag eet (schuldig), niks eet óf pannenkoeken eet, dat maakt ook het verschil niet als je het mij vraagt. Genieten is ook erg belangrijk. 😉

Zelf ben ik echt onwijs blij met deze ontdekking, want ik merk nu ik op mezelf woon meteen dat ik ’s ochtends tijd te kort kom om mijn brood helemaal te smeren (en vaak vergeet ik het nog uit de vriezer te halen ook), dus deze oplossing is op mijn buik geschreven. Aanrader voor elke student!

Fijne dag! Liefs, Larissa

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.