Mijn allereerste bullet journal

Hoi allemaal! Vandaag wil ik iets met jullie delen wat ik zelf ontzettend leuk vind en wat zeker sinds kort een van mijn hobby’s is geworden, namelijk: tekenen. En dan heb ik het niet over tekenen in Kleurboeken voor Volwassenen (wat ik ook nog steeds doe!), maar is iets anders. Ik kocht namelijk vorige week mijn allereerste bullet journal, en daar vertel ik vandaag álles over!

De bullet journal is een tijdloos item die al langere tijd bestaat, maar waar de laatste tijd steeds meer vraag naar is. Het hele doodelen is in de afgelopen jaren een enorme trend geworden en daar sluit de bullet journal enorm goed bij aan. Maar… wat is een bullet journal nou precies?

Ok, het is heel simpel: in een notitieboekje zitten standaard horizontale lijnen wat bedoeld is om netjes op te schrijven, maar in dit aparte notitieboek zitten geen lijntjes, maar stippen. En die zijn zó klein, dat je ze eigenlijk bijna niet ziet. Dit voorkomt dat jij in een diagonale lijn schrijft, maar het lijkt van veraf net alsof het zonder enige hulp is getekend. En daarbij komt: er staan geen lelijke lijnen door jouw kunstwerk heen. Win-win!

Al een langere tijd stond dit notitieboek op mijn verlanglijstje, maar het kwam er steeds maar niet van. Toen ik voor mijn verjaardag een cadeaukaart kreeg zag ik dat als de perfecte kans om hem eindelijk eens aan te schaffen, want eerlijk is eerlijk: je legt er best een behoorlijk bedrag voor neer. Maar daar vertel ik jullie zo meer over!

Omdat ik het boek pas sinds vorige week heb, heb ik er nog niet enorm veel in getekend. Vorige week zondag ben ik met lieve Esther een hele middag wezen tekenen: zij heeft al langer een bullet journal en kan enorm goed tekenen (jaloers!) en dus konden we dat gezellig samen doen. Via Pinterest is enorm veel inspiratie te vinden en ik ben nog lánger niet uitgetekend. Ik vermaak me prima en elk vrij moment besteed ik nu door te tekenen in deze journal. Bovenstaande tekeningen heb ik dus vorige week gemaakt. Links is een jaarplanner (die op de volgende drie bladzijdes nog door gaat) en rechts is een tekening die ik elke maand wil gaan maken met de naam van die desbetreffende maand als ‘start’ van een nieuw hoofdstuk, als je het zo kunt noemen.

Zodra ik meer getekend heb zal ik uiteraard wat resultaten met jullie delen, want ik weet dat velen van jullie dit enorm leuk vinden om te zien – net als ik. Ik kocht de journal bij bol.com voor €17,95, wat inderdaad best een flink hoge prijs is voor een notitieboek. Maar mocht je dit nou net als ik écht leuk vinden, dan is dat zeker de moeite waard. Ik kocht een A5-formaat met een softcover, maar er zijn allerlei verschillende maten en kleuren (ook knalgeel!) en je kunt zelfs nog kiezen voor een hardcover. Tip: in Engeland schijnen ze een stuk goedkoper te zijn. Esther kocht die van haar in Londen, waar ze ongeveer £14 neerlegde voor het boek.

Bekijk op bol.com

Zijn er onder jullie ook fans van de bullet journal? Ik ben enorm benieuwd! Liefs!

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.