Mijn fascinatie om de wereld rond te reizen

Terwijl ik enkel Nederland, Frankrijk, Duitsland en Turkije nog maar onder ogen heb gezien, heb ik een enorme fascinatie om de wereld rond te reizen. Hoe kan dat dan? En waarom wil je dat zo graag? Welke landen of plaatsen wil je dan zo graag bezoeken? En welke liever niet? Ik beantwoord het allemaal voor jullie.

Hoe?

Hoe kan het, dat je zo’n grote reislust hebt terwijl je nog maar zo weinig van de wereld hebt gezien? Dat heb ik mezelf ook wel eens afgevraagd, maar het antwoord is eigenlijk heel simpel. Als je nog (bijna) niks van de wereld hebt gezien, is er nog genoeg om naar uit te kijken. Want ik vraag me af, als je alles wel zo’n beetje gezien hebt, is er dan nog reislust?

Waarom die reislust?

Ik weet niet waar het zo opeens vandaan is gekomen. Vroeger had ik enorme vliegangst en geen haar op m’n hoofd die er aan dacht om een vliegtuig in te stappen (terwijl ik dit nog nooit had gedaan). Van de ene op de andere dag keerde alles om, en wilde ik vliegen. En wat vond ik het geweldig! Ik zou zo weer zonder moeite het vliegtuig in stappen. Het is dus niet dat het vliegen me tegen houdt. Ik wil zo veel mogelijk van de wereld zien, andere culturen en leefstijlen ontdekken, nieuwe mensen ontmoeten en vooral alles vastleggen met mijn camera. Zodat ik dat later allemaal terug kan kijken. Ik weet niet wat dat precies is met reislustigheid. Ik kan het niet omschrijven. Andere wereldreizigers zullen me vast begrijpen. Wellicht de niet-reizigers ook wel.

Waarom reis je nu niet zoveel, dan?

Simpelweg omdat ik met mijn supermarkt loon niet veel verder kom dan België. Als ik dat al haal. Het geld is er niet voor, helaas. Als ik de kans had om te reizen, had ik nu wel een verhaal getypt over een toffe reis die ik aan het maken ben. Ik zou zo het vliegtuig in stappen om naar een droomland te vliegen, maar dat is momenteel niet haalbaar. In de toekomst hoop ik zo veel mogelijk te kunnen reizen, en dat allemaal vast te leggen en met jullie te delen. Voor nu moeten jullie het nog even zonder doen.. Binnenkort ga ik wél naar Griekenland, dus langzaam maar zeker wordt het lijstje langer!

Welke landen of plaatsen wil je dan zo graag bezoeken?

Steevast op nummer één staat Amerika. Het liefst koop ik daar een vakantiehuis. Maar als we iets goedkoper en dichterbij kijken, wil ik graag eerst Europa verkennen. Spanje, Italië, Portugal, Kroatië… Die richting op. Daarna zou ik graag wat verder gaan en bijvoorbeeld de ABC-eilanden bezoeken, of Ijsland.. Genoeg op m’n bucketlist!

Zijn er landen die je absoluut niet wilt bezoeken?

Zeker! Op de een of andere manier trekken Aziatische landen me (nog) niet zo aan, maar wie weet wordt die fascinatie groter naarmate ik meer reis. Momenteel heb ik niet zo veel met Japan, China, Noord-Korea, en noem maar op. Die komen dan ook wel echt onder aan m’n reislijstje.

Welke landen zou jij graag (nog) willen bezoeken of heb je al bezocht? Hebben jullie nog tips voor leuke gezellige steden die ik écht een keer moet bezoeken voor een redelijke prijs? Let me know! Liefs, Larissa.

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

5 Reacties

 1. 6 januari 2017 / 11:28

  Ah heel herkenbaar dit, met het geld dat ik nu verdien kom ik ook niet zo ver. Toch probeer ik zo veel mogelijke goedkope citytrips te maken en misschien in de zomer al mijn geld te besteden aan een mooie verre reis! Gelukkig kan je voor 100 euro soms al een vakantie boeken naar bijvoorbeeld Spanje 😀 Wel leuk dat je binnenkort naar Griekenland gaat!

  • Larissa
   Auteur
   6 januari 2017 / 11:55

   Precies, soms kom je met slim zoeken ook al een heel eind!

 2. 8 januari 2017 / 15:16

  Wat een leuk artikel! Als het kon wil ik ook heel graag af en toe even een uitstapje maken naar een ander land.

  Liefs Daphne

  • Larissa
   Auteur
   8 januari 2017 / 17:53

   Wat lief! Dankjewel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.