Mijn nieuwe agenda voor studiejaar ’19-’20

Een schoolagenda die niét digitaal is: over een aantal jaar zal niemand meer weten wat dat is en dat dat ooit bestond. 😉 Tot op de dag van vandaag heb ik ieder jaar een schoolagenda aangeschaft: het ene jaar gebruikte ik deze vaker dan het andere jaar. Op het mbo had ik eigenlijk geen agenda meer nodig, maar nu er weer een hele hoop tentamens aankomen leek het me dit keer wel handig. De reden waarom vertel ik jullie vandaag, en natuurlijk laat ik jullie meer van de binnenkant zien. Voor de diehard-stationery-freaks. 😉

De afgelopen drie jaar zat ik op het mbo, en ondanks dat ik wel ieder jaar een agenda had, heb ik er eigenlijk niks mee gedaan. Wie mij kent, weet dat ik alles tot op de minuut inplan – het liefst nog tot op elke seconde -, maar tegenwoordig doe ik dat altijd digitaal. Mijn agenda op mijn mobiel staat dus, met twee bedrijven, standaard afspraken (tandarts, fysio) en een sociaal leven, al snel stampvol. Om er dan ook nog elke les, tentamen of herinnering in te zetten zag ik niet zitten: ik zie het dan toch snel over het hoofd.

En dus besloot ik dit jaar wél weer echt een agenda te gaan gebruiken, uitsluitend voor school-afspraken. Hier schrijf ik alle lessen in, maar ook herinneringen. Dingen die ik mee moet nemen, bijvoorbeeld, of oefentoetsen en tentamens. Ik ben vorige week begonnen met mijn studie, maar merk nu al dat ik het fijn vindt om te gebruiken en dat het buiten mijn digitale agenda om loopt. Ik probeer dan ook in het weekend, echt weekend te hebben, en niet met school bezig te zijn als ik een blik werp op mijn agenda.

Zelf ben ik een stationery-freak, en ben ik heel kieskeurig als het gaat om welk product dan ook. Bij een agenda heb ik dus een aantal standaard-eisen waar deze aan moet voldoen. Dat is:

  • Ruime vakken per dag voor genoeg schrijfruimte
  • Heel rustig en minimalistisch: één kleur en lettertype
  • Ringbanden, dun, zodat je aan beide kanten kunt schrijven
  • Ruimte voor adressen – waar schrijf ik deze anders op?

En ja: op al deze dingen let ik voordat ik een agenda koop! Gelukkig voldeed deze agenda aan al mijn eisen en kon ik ‘m met een gerust hart mee naar huis nemen. 😉

Ik heb deze agenda een paar weken geleden gekocht bij De Hobbit (te koop bij boekhandels) en toen ik recentelijk op hun website keek, kwam ik er achter dat zij nog véél meer agenda’s, maar ook notitieboekjes, verkopen. Mega leuk. Deze agenda is een echte aanrader, als je het mij vraagt.

Gebruiken jullie nog een agenda? Of gaat alles digitaal bij jou? Liefs.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.