Mijn Valentijn

Valentijnsdag: een dag waarop men elkaar lief is. De één noemt het commercieel, de ander noemt het een gebaar. We moeten immers toch altijd lief voor elkaar zijn, en niet enkel op de veertiende van februari? Toch heeft Valentijnsdag iets speciaals: een Valentijn. 

Tot vorig jaar deed Valentijnsdag mij niks: behalve dat ik nog altijd geen Valentijn had maakte ik me nergens druk om. Dit jaar is het net even anders: ik wil Valentijnsdag niet zomaar aan me voorbij laten gaan. Ik heb een Valentijn en dus redenen genoeg om niet te klagen over het niet hebben van een Valentijn en het single-blijven-tot-je-tachtigste.

Misschien is het leuk om jullie te vertellen hoe ik mijn Valentijn heb ontmoet: het is geen cliché zoals: ‘Ik liep toevallig tegen hem aan’. Nee, het is veel beter. We kenden elkaar al bij naam: we werkten immers bij dezelfde supermarkt en waren en zijn collega’s. Toen hij eind mei zijn eerste rijles had, reed hij door mijn straat heen. Op datzelfde moment liep ik naar onze auto toe, en zag ik hem rijden. Omdat ik de beroerdste niet ben en het goed kan vinden met collega’s, appte ik hem letterlijk: ”Spotted you in the car”, met een smiley als afsluiting. En zo begonnen we te praten. Een maand later hadden we verkering. Wat schattig. Ik smelt nog steeds van het verhaal.

Valentijnsdag heeft ergens toch nog wel iets speciaals. Je beseft je even dat je toch heel veel van je Valentijn houdt en niet zonder hem of haar wilt. ♥︎ Heel stom eigenlijk: wie heeft het ooit bedacht, Valentijnsdag? Hoeveel huwelijken zouden er gered worden door zo’n dag als vandaag? Hoeveel geld zou Bethany Mota verdienen met het maken van een Valentinesday video? Hoeveel zou de HEMA verdienen aan de Valentijnscollectie die uitverkocht is op 14 februari? Het is goed voor iedereen, mits je een Valentijn hebt.

En hé, mocht je dit nou lezen en bij jezelf denken: ‘Allemaal leuk en aardig, maar ik heb geen Valentijn’, koop dan voor jezelf een bos rozen, chocola (want wij mensen steunen de maatschappij met deze lichtelijke commerciële dag) en ga lekker een film kijken op de bank met warme chocolademelk erbij. Vermaak jezelf, be your own Valentine. En geloof me: ooit is iemand anders jouw persoonlijke Valentijn. Liefs, Larissa.

P.s.: lieve lieve lieve Jarno, I love you a lot ♥︎

Share:

4 Reacties

 1. 14 februari 2017 / 15:15

  Ahh leuk dat je nu wel valentijn kan vieren, met je vriendje! 🙂

  • Larissa
   Auteur
   14 februari 2017 / 15:49

   Ja, heel leuk! 🙂

 2. 15 februari 2017 / 07:28

  Haha ahw, wat een te lief verhaal en ook inderdaad heel erg toevallig dat je ‘m zo hebt leren kennen!

  • Larissa
   Auteur
   15 februari 2017 / 15:52

   Ja, enorme toeval!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.