Montagne de Bueren

Toen we in Luik waren, wilden we graag bezienswaardigheden bezoeken die deze stad te bieden heeft. Waar we ook zochten, overal kwamen we uit bij ‘een hele lange trap ergens in Luik’ waar je ‘echt eens heen moet’. Zo gezegd, zo gedaan: we bezochten de montagne de bueren. En dat was écht de moeite waard.

In Luik zit, ergens in een klein ‘steegje’ een méga schat: wanneer je de hoek om gaat zie je een immense trap omhoog torenen. Overal lopen mensen, van boven naar beneden. En er zijn zelfs waaghalzen die het aandurven om met een bloedgang van deze trappen af te fietsen – met een goed uitgeruste wielren-fiets. En dat is niet bedacht of gelezen, maar hebben we met het blote oog gezien, haha. Zonder enige aankondiging kwam er een man van bovenaan de trap recht op ons af. Gelukkig hoor je dat luid en duidelijk, maar ik vraag me dan af waarom je zoiets zou doen, hahaha. 😉 Het kan, blijkbaar!

THANK YOU FOR VISITING WITHOUT SCREAMING

De trap is gebouwd tussen 1875 en 1880 en telt 374 treden, sommigen met de tekst Thank you for visiting without screaming in allerlei verschillende talen. Van boven tot beneden wonen hier namelijk gewoon mensen: alle huizen er omheen zijn bewoond. Zij hebben het dus standaard enorm druk voor hun deur, en vinden het daarom (logisch) heel fijn als je niet veel lawaai maakt.

Ik ga er verder niet meer woorden aan vuil maken. Wij raden je deze bezienswaardigheid absoluut aan als je in Luik bent, ook al is het maar voor een dagje in deze stad. De treden zijn makkelijk te belopen (breed, met veel mogelijkheden tot tussenpozen) en eenmaal bovenaan valt er nog meer te bezoeken. Trek er, als je de tijd wilt nemen, twee uurtjes voor uit (wij stonden binnen een uur weer beneden) en ga niet op het heetste moment van de dag in de zomer.

Geniet van de foto’s! Liefs!

Share:

2 Reacties

  1. 6 september 2019 / 07:38

    Wat een mooie foto’s! <3 Love it.
    Luik ziet er gaaf uit!
    Liefs,
    Evelien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.