MUST SEE | Natuurpark Kamenjak, Kroatië

Goeiemorgen! Deze week heb ik een extra artikel voor jullie! Normaal publiceer ik – bijna elke week – standaard op de maandag, woensdag en vrijdag. Sinds ik gestopt ben met het schrijven van weekoverzichten valt er een beetje een gat in het weekend, dus die vul ik deze week een keer op! Want wie dacht dat ik al klaar was met het delen van foto’s van de vakantie naar Kroatië had het mis… Kijken jullie mee?

In onze vakantie naar Kroatië afgelopen juli bezochten we ook een dag dit prachtige natuurpark. Zelden heb ik iets gezien wat zo bijzonder in elkaar steekt. Daar vertel ik straks meer over, eerst wat praktische informatie: dit natuurpark ligt aan de oostkust van Kroatië en in het zuiden van Istrië. Het is een beschermd natuurgebied en je krijgt dan ook een vuilniszak mee zodra je je tickets koopt bij de ingang. Het is dus – zoals je wel kunt invullen – vanzelfsprekend dat je je troep zelf weer opruimt en dat scheelt, want dat betekent dat er inderdaad nergens troep te vinden is. Win-win!

➼ Benieuwd naar nog meer foto’s uit Kroatië? Lees hier meer artikelen over mijn vakantie naar dit zonnige oord. 

De foto’s die je in dit artikel ziet zijn allemaal genomen bij de baai, waar wij deze dag verbleven. Echter is dit natuurpark zó groot, dat er nog veel en veel meer te zien valt. Er zijn allerlei activiteiten te doen, maar er zijn bijvoorbeeld ook verschillende bars en ontmoetingsplekken. Wat je dus niet ziet is alles om deze baai heen, en dat is eigenlijk het meest bijzondere.

Zodra je binnen rijdt – of loopt/fietst – in dit natuurpark valt je direct iets op: alles is wit. Overal ligt stof. De bomen zijn veelal niet groen, maar grijs. Oftewel: het heeft de uitstraling van een woestijn. En niet alleen de uitstraling, maar ook de temperaturen. Want in dit natuurpark kun je niet anders dan zweten. Een schaduwplekje is bijna een must en niks weerhoudt je ervan om het water in te duiken. En zodra je na een dag op deze mooie plek weer het natuurpark afrijdt, is je auto volledig wit. 😉 Uiteraard hebben we dat er allemaal voor over, want het is iets waar je zeker eens langs moet gaan zodra je in de buurt bent.

Kortom: het is een prachtig natuurpark en het wordt met de dag toeristischer. Ik ben enorm blij met de foto’s die ik hier heb gemaakt, want eerlijk: de omgeving is prachtig. En voor de nieuwsgierigen onder ons: dat stukje land wat je in de verte achter de baai ziet liggen, is Medulin: een plaatsje in Kroatië aan de andere kant van het water. 😉  Geniet van de foto’s! X

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.