My week in Pictures #101 | Boeklancering, documentaire en Amsterdam

Hoi allemaal! De afgelopen week was het even stil op mijn blog: ik werd ziek, oververmoeid, had het onwijs druk en wist even niet wat te schrijven. En eerlijk is eerlijk: dat weekje rust heeft me flink goed gedaan. Omdat ik de afgelopen week weer heel wat leuke dingen heb gedaan, besloot ik dat het leuk was om voor één keer weer een fotoverslag te maken. Kijken jullie mee?

De laatste keer dat ik zo’n weekoverzicht als deze maakte was afgelopen september. Ik vertelde toen dat ik hier niet langer mee door zou gaan, omdat ik vijf dagen per week op kantoor zat en er niet veel spannends gebeurde. Tenzij ik veel leuke dingen ging doen, zou ik voorlopig even stoppen met de weekoverzichten. Omdat deze wel altijd heel goed gelezen werden en ik het stiekem toch wel leuk vind om wat persoonlijke dingen te delen, beloofde ik af en toe nog iets te plaatsen. De afgelopen week hielp ik bij de lancering van het tweede boek Babe, you got this – Het werkboek van mijn (oude) stagebedrijf, ging ik naar Amsterdam toe en probeerde ik met man en macht de griep te onderdrukken.

Voor wie mij al langer volgt: ik kan 1) níet koken en 2) krijg continu kookboeken opgestuurd (gratis!), haha. Ik vind het dan wel weer leuk om ze te verzamelen, dus deze week kreeg ik deze voor bij m’n collectie! De laatste tijd kook ik af en toe, en deel mijn fails op Instagram. Benieuwd naar mijn kook skillsmijn Instagram? Ik deel (bijna) elke zaterdag kook-stories op en sla ze allemaal op in Hoogtepunten!

Ik zou heel lang van huis weg zijn, en moest voor meer dan 36 uur spullen meenemen (jep, ook slaapspullen). Trots als een pauw, want deze meid kreeg het voor elkaar om dat ALLEMAAL in één rugtas te proppen. Op de maaltijdsalade voor die avond na, maar ach, die eten we toch op. Whoop-whoop!

Ik had bijna drie uur reizen voor de boeg, en dus stond ik al vroeg op het station om naar het Noorden te gaan!

Onderweg naar Groningen!

Deze foto ziet er onsmakelijker uit dan dat het was: ik had een zalm-maaltijd salade mee voor in de trein en hij was MEGA lekker. Echt een aanrader!

Uitleg! Goed, ik zal even uitleggen waar en waarom ik afgelopen dinsdag en woensdag was. Zoals jullie weten heb ik een half jaar stage gelopen bij Hashtag Workmode. Zij hebben afgelopen zomer het boek Babe, you got this uitgebracht: een boek over ondernemen, succes en ook misstappen van succesvolle, ambitieuze vrouwen. Al vanaf september zijn ze backstage bezig met een tweede boek, waar ik natuurlijk best veel van heb meegekregen in mijn stageperiode, en afgelopen week was het zover: de lancering van Babe, you got this – Het werkboek. Ze hadden mij gevraagd de hele dag mee te gaan op de tourbus (wat een gaaf ding is dat!) door heel Nederland om mee te helpen met de productie. Natúúrlijk wilde ik dat. De nacht ervoor sliepen we in Groningen, omdat we de volgende ochtend om 08:30 uur op de Grote Markt in Groningen moesten staan en het niet te bereizen was. Onwijs gezellig.

Toen ik aankwam met de bus bij het Scandinavisch Dorp (het park waar we sliepen), was het even zoeken naar de ingang. Ik draaide me om en: ha! Volgens mij zie ik daar iets staan wat van ons was… DE BUS! Nope, ik was níet bij de verkeerde halte uitgestapt. 😉

’s Avonds was het tijd om met het hele team het draaiboek door te nemen, want die was – ahum – nog al ambitieus. Lees: elke. minuut. volgepland.

Ik deelde een huisje samen met Lois! Het leek echt op zo’n schattig kabouterhuisje.

Om 07:00 uur (!) ’s ochtends stond de bus al voor ons klaar… Wát een tijd… 😉

Onze eerste stop was in Groningen! But first… coffee! We moesten allemaal een beetje wakker worden en inkomen, maar alles is goed gegaan en er kwamen veel meiden op de bus af! Zo tof, dit!

Vanaf Groningen moesten we een behoorlijk stukje rijden, want de tweede stop was in Utrecht! De busreis van drie uur leek gelukkig onwijs snel te gaan. We zaten wel lekker tussen een heel bloemencorso, haha. Van BloomOn hadden we bloemen meegekregen voor naast de bus, maar deze moesten tijdens de rit in het gangpad staan. In bochten moesten we de drie bloemstukken met z’n alle vasthouden omdat ze anders helemaal omvielen, dus ik had m’n benen er maar tussen gewurmd.

Utrecht! Ik vind deze foto zo leuk, haha. 🙂

De rit van Utrecht naar onze volgende stop in Den Haag was ook behoorlijk lang, en dus zaten we weer lekker te hobbelen in de bus.

De boeken! Zo onwijs leuk dat ik hierbij mocht helpen. <3

Tussendoor moeten we natuurlijk niet vergeten te snacken… Lekker!

Op onze laatste stop hadden we de bus neergezet bij het Werkwarenhuis. Wat een leuke plek is dit! Den Bosch, je bent gezellig!

In Den Bosch ben ik niet lang gebleven, want ik moest nog een hele terugreis naar huis maken. In de trein moest ik even bijkomen van deze drukke dagen, besefte ik me hoe blij ik was dat ik mocht helpen en wat een topmeiden ik om me heen had. Kon ik maar elke dag in zo’n positieve, fijne sfeer zitten. Heerlijk. <3 Met een dikke glimlach naar huis gegaan.

We kregen als team een flinke goodiebag mee, waar ook deze speaker van Fresh ’n Rebel in zat. Hoe gaaf is dat?! Die gaat mee naar het strand deze zomer… 😉

Donderdag leek de rust te zijn teruggekeerd, maar niets was minder waar. De hele ochtend en middag zat ik op school, en na school at ik snel m’n bord eten leeg om vervolgens naar Dionne toe te gaan. Voor school maak ik nu een documentaire over Amsterdam, en dat is behoorlijk wat werk. Onder andere Dionne wilde me helpen met de documentaire als geïnterviewde (yes!) en daarna hebben we wat foto’s gemaakt bij de bloesems naast haar huis.

Ik maakte heel wat mooie foto’s van haar, en voor mezelf deze twee voor op Instagram. Ennnn outfitje: I like.

Vrijdag had ik het weer ontzettend druk. ’s Ochtends vroeg ging ik de deur al uit om richting Amsterdam te gaan. Een treinreis van twee uur, maar zo ontzettend fijn. Even rusten, een boek lezen, muziek luisteren en nadenken. Daar was ik even aan toe.

Favoriete stad. <3 Hoe mooi is dit?

In Amsterdam interviewde ik mijn neef Dave, die ik sinds kort weer spreek. Ontzettend gezellig!

Het was een warme dag: zo fijn. Geen regen, geen harde wind. Op dagen zoals deze is Amsterdam nog net een stukje mooier. <3

Ik maakte laat in de middag een korte pitstop thuis, en rende daarna meteen weer door naar de trein want ik ging richting Hoogeveen! Toen ik m’n moeder in de trein belde en naar beneden keek zag ik opeens iets… Oeps… Ik was door de stress en drukte letterlijk vergeten één schoen te strikken en kwam daar een half uur later pas achter. Oh no. Hahaha. 😉

Vanaf Meppel werd ik opgehaald door klasgenoot Floor met de auto om verder te reizen naar Hoogeveen, want we hadden namelijk het klassenfeest!

Ik ben de hele avond en nacht vergeten foto’s te maken van het feest (oeps), maar het komt er dus op neer dat we een klassenfeest hadden in Hoogeveen inclusief slapen. Echter, zaten we om 03:00 uur ’s nachts met een paar beneden te kletsen over van alles en nog wat, half over elkaar heen liggend onder kleedjes op de bank. Wát een nacht.

’s Ochtends werden we door Stan naar het station gebracht (heerlijk, klasgenoten met een rijbewijs) zodat we niet met de bus hoefden.

’s Middags had ik zó veel trek in snacks dat ik naar de snackbar snelde om frikandellen speciaal te halen.

Na zo’n nacht ben ik de volgende dag niet meer zo helder denk ik, want de hele la met pannen liet ik op de grond vallen… Oeps…

Gisterochtend maakte ik croissants (mijn favoriete ontbijt at all) die niet de schoonheidsprijs verdienen. 😉 Ik was nog niet helemaal wakker denk ik, want m’n vinger zit voor de lens… Sorry!

Gisteren heb ik de hele dag gewerkt, met Jarno afgesproken en probeerde ik vooral m’n hoofd koel te houden, want ik moet echt even op de rem trappen met alles. Ik zal dan ook niet meer ontzettend vaak publiceren de komende weken, want ik probeer even wat minder hooi op m’n vork te nemen. Ik hoop dat jullie dat begrijpen! ♥︎ Liefs.

 Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

2 Reacties

 1. 16 april 2018 / 08:33

  Wat heerlijk om zo een hele dag op pad te zijn, ziet er idd erg gezellig uit!

  • Larissa
   Auteur
   25 april 2018 / 16:07

   Yes, heel fijn!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.