My week in pictures 133 // XXL

Wooow, dat is even geleden! Ik ben er weer, jongens! De deadlines zijn (zo goed als) ingeleverd, school is afgerond en ik heb weer tijd om mijn blog op te pakken. En dat is maar goed ook, want ik heb het een en ander in te halen met jullie. Om te beginnen: een weekoverzicht van drie weken (of liever gezegd: het hele jaar tot nu toe!).

Op 2 januari begonnen we het jaar meteen goed met een nieuwjaarsborrel van werk (de supermarkt) met heerlijke hapjes en wijn!

Samen met lieve Charlotte en Dannick! Zowel collega’s als vriendinnen, haha. Heerlijk, zo’n dorpssupermarkt.

Needed this a lot. Mijn wallen zijn de laatste paar maanden zo extreem aanwezig, pf. Ik probeer nu steeds dit soort maskers en crèmes uit maar het lijkt allemaal nog niet zo te helpen. Dus als er iemand tips heeft voor middelen die wel goed helpen… hit me up!

Ik ga niet elk weekend vastleggen dat ik werk, want jullie weten inmiddels wel: vrijdag, zaterdag en koopzondag zijn vaste prik. Hier ben ik de nieuwe voorjaarscollecties (ja, echt) aan het uitpakken.

Op vrijdag begon ik iets eerder op werk, wat betekent dat ik daar ook mee eet. Er was mega lekkere groentesoep met stokbrood klaargemaakt!

Dit nieuwe jurkje met tijgerprint kwam ook binnen tussen de voorjaarscollecties: I loooooove this one. Meteen gekocht en aangetrokken, natuurlijk. 😉

Op zaterdagen voelt de dag soms best lang aan, dus tussendoor koffie is echt mega chill. We waren deze zaterdag de hele dag achter aan het balansen, dus na al die cijfertjes en streepjes zetten was dit echt even nodig, haha.

Ohhh, zo’n beetje het enige waar ik de televisie nog voor aanzet: Weet Ik Veel! Mijn favoriete programma, ooit! Dit was week één: niet slecht. Net geen voldoende, helaas.

Tegenwoordig probeer ik alle afspraken die ik om de paar weken heb op één dag in te plannen. Zo ook vandaag. Afspraak 1: de fysio!

Afspraak twee: de dokter!

Afspraak 3: een WordPress-workshop voor de Meerpaaldagen!

Mijn uitzicht, iedere dag. Maar… niet voor lang meer! Want school is bijna voorbij (whooop!). Hier draag ik mijn nieuwe jurkje en nieuwe laarsjes, beide van de kledingwinkel waar ik werk.

Met deze jas bij dit jurkje voel ik mij net rechtstreeks uit Beekse Bergen gelopen, haha. Gelukkig kan ik er zelf om lachen en staat het alsnog wel leuk bij elkaar.

Pfff, wat een rare dag was dit. In de tweede week van januari brak er een enorme brand uit in een woonhuis bij ons in het dorp. Ik zeg dorp, omdat we hier echt een typisch dorp zijn en iedereen betrokken met elkaar is. Toen we aan alle kanten sirenes hoorden en buiten dit zagen, was dat toch wel even schrikken. Erger nog: de bewoner van het huis (ruim in de tachtig) is zijn volledige huis kwijt door deze brand. Compleet ingestort. Hij is zelf gelukkig ongedeerd, maar oh-my… Dit zet je wel even flink aan het denken. Wat een rot begin van je jaar als dit je overkomt… Even met je neus op de feiten gedrukt.

Ik weet niet wat er op deze bewuste vrijdag in januari aan de hand was bij ProRail of NS, maar er bleek niks te rijden. In elk geval niet van en naar Zwolle. Stonden we dan, met ons goede gedrag, op het station. Dan maar weer naar huis toe, want school gingen we toch niet bereiken vandaag.

En weer een avondje werken! Een collega van mij is etaleur en maakt de winkel elke week weer zo mooi en uniek. Dit keer had ze dit hoekje gecreëerd. Erg leuk!

Dit glittertopje is zo feestlijk, vinden jullie niet? Het is ondanks dat wel mega koud in de winkel met die dunne laag, haha. Maar ach: wie mooi wilt zijn… 😉

Ik had zó’n medelijden met de bewoner van het huis wat in de brand verloren was gegaan, dat ik hem een kaartje heb gestuurd. Ik hoop zo dat hij weer een eigen plekje kan krijgen.

Zaterdag 12 januari was het tijd voor de nieuwjaarsborrel van mijn andere werk: de kledingwinkel waar ik in het weekend werk. Er waren mega lekkere hapjes (alweer) en drankjes. Na anderhalf uur ging ik weer naar huis. ’s Avonds ging ik, net als elke zaterdagavond, weer stappen. Daar heb ik geen foto van gemaakt.

Zondagavond, my favorite: Weet Ik Veel! Dit keer ging ik iets beter dan vorige week en haalde ik een voldoende! Woooh! Helaas heb ik er niks mee gewonnen, haha. Dat is dan weer jammer. Ik vond de vraag op links wel grappig, overigens. Ik vraag mij af hoeveel mensen daadwerkelijk dachten dat het antwoord C was, haha.

Maandagochtend begonnen we de dag op het Windesheim voor een gastles journalistiek. Ik was hier in de afgelopen paar jaar al wel vaker geweest voor projecten e.d., maar dit gebouw blijf ik leuk vinden, haha. We zaten dit keer op de bovenste verdieping van dat gebouw, met uitzicht op de treinen die aankwamen. Je snapt het al: de les was erg interessant (ahum).

Je raakt gewoon verdwaald in dit gebouw als je hier niet elke dag komt, haha. Die lieverd op rechts is Karlijn!

Woah! Mijn fa-vo-riet EVER: pokébowl met zalm! Ik had hier al WEKEN zin in (extreem veel zin in) en liep er spontaan tegen aan in de Albert Heijn op het station. Die kon ik natuurlijk niet laten staan. Hmmmm….

Een tijdje geleden schreef RTL-tech journalist Daniël Verlaan op Twitter dat hij graag wat gastlessen zou willen geven over tech-journalistiek op journalistiek gerelateerde opleidingen. Dit oproepje zag ik toevallig, en ik vroeg aan mijn coach of het mogelijk was dit bij ons te doen. En wat ben ik blij dat we dat gedaan hebben, want man: wat was dit interessant! Ik raad iedereen aan Daniël te volgen op zijn Twitter en zijn onderzoeken bij RTL in de gaten te houden. Je leert zo onwijs veel van deze man die écht weet wat hij doet. Zo tof!

Afgelopen weekend kocht ik het blouseje op links en de trui op rechts op werk. Die trui was voornamelijk de bedoeling, omdat het wel erg koud begon te worden (en dat voorlopig ook niet minder wordt). Blij mee!

Zo. Dank als je tot het eind hebt kunnen lezen (respect!) en nu je hier toch bent: laat even weten in de reacties hoe jullie eerste paar weken van 2019 waren? Geniet van de sneeuw buiten! Liefs.

Share:

1 Reactie

  1. 27 januari 2019 / 15:28

    Oh, fijn weekje! Mijn weken waren leuk, vol met beslissingen en momenten, maar wel goede dingen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.