My week in pictures 167

Hej allemaal! ‘Dat is Zweeds, voor ‘hallo”. Inmiddels kan ik die zin bijna niet meer zien, haha. Jullie raden het vast wel: afgelopen weekend stond er weer een bezoekje aan de IKEA op de planning. Maar ik deed nog veel meer. Zo ben ik deze week ook officieel plant-mom geworden… Kijk je mee?

Maandagochtend zou ik eigenlijk al vroeg naar Leeuwarden gaan, maar ik werd al beroerd wakker en besloot dus maar een dagje thuis te blijven en me ziek te melden. Daar baalde ik enorm van, maar soms kun je dat juist beter doen dan wél gaan. Ik werd helemaal gek binnenshuis met hoofdpijn, dus ging even een flink rondje lopen om een frisse neus te halen.

Maandagavond kon ik meerijden met Dannick en een vriendin van haar naar Leeuwarden, waar zij ook wonen. Gelukkig was ik niet de enige met een hele hoop spullen die kant op, haha. Stapels met koffers op elkaar, het paste echt nét in de auto. Mega chill om niet met de trein te hoeven met zoveel spullen.

Dinsdag was ik al heel vroeg uit, maar ik kan me enorm goed concentreren op school en dus besloot ik vanaf school wat te gaan werken, en wat onderdelen van het eerste project af te maken. Ik heb zo een paar uur extra doorgewerkt, iets wat mij lang niet altijd lukt. Mega chill!

’s Middags ging ik even de stad in omdat ik schriften nodig had bij de HEMA, maar liep ik toch even een paar leuke winkels in. Bij de H&M vond ik dit leuke zebraprint blouseje. Ik heb ‘m laten hangen, maar ga hem misschien toch nog even halen. Ik twijfel nog. Wie weet volgende week…

Noem het een placebo-effect of naïef (of niet), maar ik geloof heilig in het effect van verse sappen. Waarom? Ik drink sneller een sapje dan dat ik een stuk fruit met knoeien en al eet. Daarnaast… wie eet er én ananas, én kiwi, én sinaasappel, én spinazie én komkommer op één dag? Ik ben al blij als ik een appel weg krijg. En dus lijkt dit voor mij veel effectiever, ondanks dat er vast en zeker toegevoegde suikers of andere ongezonde ingrediënten bij zitten. Ik vind ze ontzettend lekker, drink ze geregeld en blijf ze aanschaffen. Deze had ik nog niet geprobeerd, maar is mega lekker als je van ananas houdt.

Terwijl ik het sapje wegdronk, keek ik de nieuwe aflevering van Chateau Meiland. Love love love dit programma met heel mijn hart.

Bij het avondeten kijk ik nu eigenlijk altijd een film, serie of zit ik op Youtube. Ik had van thuis een bakje chinees meegekregen om op te warmen (mijn lievelingseten for life) en keek ondertussen de film Falling Inn Love. Hele cliché film, echt, maar zo goed. Precies het soort film wat ik leuk vind. Guilty pleasure +100.

Vorige week besloot ik ook dat het me een goed idee leek om per week twee tot drie keer een rondje te lopen door Leeuwarden. Om meerdere redenen: ik wil Leeuwarden beter leren kennen en al helemaal de wijk waar ik in woon, en daarnaast wil ik mezelf uit m’n kamer krijgen omdat ik anders alleen maar series ga kijken. Ik vind wandelen de leukste activiteit die er is, en ik merk nu al dat ik het in Leeuwarden een stuk leuker vind dan in m’n eigen dorp (dat ken je inmiddels toch al). En dus: wandelééén! Met een prachtige lucht.

Toen ik bijna aan het einde van mijn rondje was en op een brug even stopte, kwam ik dit plaatje tegen. Beide met een andere focus (water en lucht) genomen. Dit is toch te mooi?!

Woensdagochtend had ik om 08:30 uur al les en was ik vrij laat wakker (hiep hoi, het is zo leuk om Larissa te zijn) en du smaakte ik melk met Kellogs. Niet mijn favoriet, maar heel goed weg te werken in de ochtend, vind ik.

Ik was na één les alweer uit, bleef nog even op school werken zodat ik tussen de buien door naar huis kon fietsen en eenmaal thuis plofte ik op de bank met een panini en… Ranking The Stars. NOG een guilty pleasure: ik wist nooit dat dit zo leuk was! Komt waarschijnlijk ook omdat Martien Meiland er in zit, maar love it.

’s Avonds warmde ik romige tomatensoep op samen met een stokbroodje gevuld met kruidenboter. Mega makkelijk, maar echt heel lekker en volgens mij prima om als student te eten. Niet alles gaat overigens altijd helemaal soepel, en omdat jullie dat blijkbaar enorm interessant vinden heb ik er een Instagram-account voor aangemaakt: Koken met Larissa (@kokenmetlarissa). Als je wilt zien hoe ik iedere dag kook, of een poging doe tot, volg mij dan daar voor alle live-updates!

Donderdag: de laatste schooldag want in dit semester ben ik elke vrijdag vrij, hoera! Ik fietste naar school in het zonnetje (heerlijk!) maar kwam stil te staan bij de openstaande brug. Vond ik helemaal niet erg, want ik moest nog even goed wakker worden en dat kon nu mooi door wat bootjes te kijken, haha. Ik kon het eigenlijk alleen maar waarderen.

Donderdagmiddag pakte ik mijn spullen weer en ging ik met de trein richting huis: weekend! En daar moest natuurlijk meteen een goede spiegel selfie tegenaan geknald worden, haha. Want een goede spiegel, die heb ik in Leeuwarden nog niet (binnenkort wel!).

Vrijdags heb ik thuis gewerkt, rustig aan gedaan en ’s avonds lekker burgerlijk bij de supermarkt gewerkt: iets wat ik al vier jaar doe en nog steeds prima vind. Je hoeft niet na te denken over wat je doet en die drie uurtjes zijn zo voorbij. Je ziet nog eens bekenden uit het dorp, altijd gezellig, en spreekt collega’s weer.

Op zaterdag hadden we een ritje naar de IKEA (links) op de planning staan, waar ik enorm goed slaagde voor mijn kamer. Ik kon nu natuurlijk beginnen met het aankleden van de kamer, nadat alle meubels er eindelijk stonden. Ik kocht echt enorm veel handige spullen, waaronder deze inductie kookplaat!!! Om mee te nemen (!!!). Aan een handvat! (!!!). Deze gaat dus mee naar Leeuwarden. Misschien gaat het koken me dan wat beter af.

Vandaag, zondag, reden we naar een woonboulevard om voor een project wat we hebben met onze eigen webwinkel (komende maand meer!) spullen te kopen en inspiratie op te doen, maar natuurlijk kon ik ook weer geen spullen laten liggen… Ik nam dit MEGA leuke kussen mee in de SALE. Love it. En lieve mensen… de herfst komt er aan! Ik ben echt helemaal in m’n element en leef nu pas echt op nu de pompoenen weer aanwezig zijn en de bladeren naar beneden vallen. Hej fall!

Ik kan altijd zo genieten van de aangeklede stellingen in de Intratruin. Alles is zo mooi! De plant op rechts (welke je links ook sneaky in de hoek ziet) is mee naar huis gegaan. Deze wil ik op mijn kamer in Leeuwarden op de grond neer zetten in de mand waar hij nu ook in staat. Hoe leuk is dat? Echt onwijs blij mee. Gisteren kocht ik bij de IKEA ook al drie Aloë Vera planten, dus mijn kamer wordt gezellig groen. Dat laat ik jullie zien zodra alles hangt/staat/ligt en rolt. Hahaha.

Fijne zondagavond, jullie! Liefs.

Share:

2 Reacties

 1. 17 september 2019 / 19:47

  Wat super leuk om te zien dat je in Leeuwarden studeert! Ik ben er nu net een halfjaartje weg *snik* en herken de bruggen en school etc. Dat de bruggen zo vaak open staan gaat je vanzelf nog wel vies tegenstaan hahaha. :’) Leeuwarden is echt een super leuke stad dus als je nog tips qua eettentjes en andere hotspots nodig hebt, let me know! Veel succes en plezier daar!

  • Larissa
   Auteur
   28 september 2019 / 12:03

   Ahhh, lieve reactie, José! Wat jammer dat je net weg bent uit Leeuwarden! Voor tips en hotspots sta ik zeker open… 😉 Zit je op Instagram? X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.