My week in pictures 182/183/184

Zo, drie weekjes later en ze is weer terug! De afgelopen drie weken is er geen weekoverzicht online gekomen, maar heb ik wél een hoop gedaan. Als je dus benieuwd bent naar wat ik de afgelopen drie weken allemaal heb gedaan, lees dan snel verder!

We beginnen voor kerst! Op 24 december moest ik in het centrum nog wat laatste dingen halen voor de feestdagen, deed ik snel een rondje door het dorp met Maike (waar het gigantisch druk was – natuurlijk – en ik amper parkeerplek kon vinden, haha) en tikte ik nog snel wat werk weg zodat ik met de feestdagen geen achterstallig werk te doen had!

Op kerstavond at ik gezellig met mama een mini kerstdiner. Gepofte aardappel is al jarenlang favoriet & gangmaker met Kerstmis dus hier keek ik al heel lang naar uit. 😉

De foto op rechts had ik een tijdje geleden al gemaakt, toen Lizzy bij ons deze marmeren klok op kwam halen. Omdat ze hem met kerst pas aan haar moeder gaf als cadeau, deel ik hem nu pas. 🙂 Dit was de laatste marmeren klok van dit formaat die we op voorraad hadden en het blijft een veel gevraagd item (wat ik begrijp, haha).

Op Eerste Kerstdag aten we gezellig met de familie bij oma! Er was een heel gourmet-pakket besteld dus we hebben gezellig ge-gourmet!

Ik had voor deze dag foto props gehaald waar we natuurlijk allemaal even mee op de foto gingen voor de kerstboom. Eén van oma’s kerstbomen. Drie, om precies te zijn. Ahum.

We hadden een ontzettend gezellige Eerste Kerstdag! Voorafgaand hadden we lootjes getrokken en mijn tante had mij! Ik kreeg Rituals & twee verzorgingsproducten die ik op mijn lijstje had gezet. Mega blij mee!

Op Tweede Kerstdag deden we het rustig aan en reden we nog even naar een Intratruin voor de kerstspullen die altijd in de sale gaan, maar helaas was er precies niks aan, haha. Waar is kerst tegenwoordig, jongens? Op derde kerstdag is er traditiegetrouw een kerstgala hier waar we naartoe gingen. Een geslaagde kerst dit jaar!

Oeh oeh oeh. Helemaal blij, want op Oudjaarsdag haalde ik mijn nieuwe mobiel op! Mijn abonnement verliep bijna en mijn telefoon moest vernieuwd worden, dus ik had gewacht tot de nieuwe iPhone uit was en heb deze gelijk aangeschaft toen dat mocht met mijn abonnement. Het is de iPhone 11 en ik ben er nu al dik tevreden over! Ik heb hem alleen nog een paar dagen in het doosje gehouden, omdat ik het met oudejaarsnacht niet aandurfde hem mee te nemen. 😉 De foto op rechts is de eerste foto die ik ermee maakte!

Op de laatste dag van het jaar is het natuurlijk – net als half Instagrammend Nederland – erg leuk om je #bestnine van het jaar te bekijken. Dit is dit van mij! Na de jaarwisseling (happy new year!) fietste ik richting een – again: traditiegetrouw – feest hier in het dorp. Het werd zoals gebruikelijk een latertje, want pas om zes uur stapte ik het huis weer binnen. Op 1 januari heb ik dan ook, zoals je vast zult begrijpen, geen foto’s gemaakt. 😉 Maar het feest was natuurlijk weer erg leuk & gezellig! We hebben het jaar weer heerlijk ingeluid!

Op de tweede dag van het jaar was mijn neef jarig & vierde hij dat tegelijkertijd met mijn nicht, dus we gingen een dagje richting Utrecht!

En jep, dan is het 3 januari en ineens sta je weer op scherp na al het gefeest: deadlines. Zowel mijn tentamen week als de aangiftes over het vierde kwartaal komen er aan en dus moest er ineens wel heel hard gewerkt worden om alles weer bij te benen (want waarom eerder beginnen als het ook later kan? hahaha). Gelukkig is dat, vooralsnog, gelukt.

Tussen al het typen door was er nog even tijd gemaakt om de auto langs de wasstraat te brengen wat ook echt wel een keer nodig was, al helemaal na oud en nieuw. En hállo, kijk wat een pareltje mijn iPhone 11 maakte! Pfff. Wat heerlijk.

Op zondag, de laatste dat van de kerstvakantie, gingen we nog even koffie drinken bij een vriendin van m’n moeder, voor de verjaardag van haar dochter. Altijd enorm gezellig als we daar zijn!

In 2020 wil ik wat meer aandacht besteden aan verzorging, skincare, beauty-producten testen en noem het maar op, en om dat in te luiden heb ik mijn nagels weer een keer gelakt! Dat vind ik altijd ontzettend mooi, maar vaak heb ik er de tijd of het geduld niet voor. Als ik ze lak, wil ik dat ze perfect gelakt zijn en er geen buts in zit, maar omdat ik dan al snel weer ga lopen gaat het altijd mis. Dit keer gelukkig niet! Deze kleur is van de HEMA en is echt top! Nu, een week later, zit hij er nog steeds vrij goed op (met drie laagjes). En also: ik blend lekker in met mijn muur, haha.

Maandag was ik nog vrij van school, dus ik ging ik de avond pas weer richting Leeuwarden. Ik had gehoord dat de iPhone 11 ook pareltjes schiet in het donker, dus dat moest natuurlijk meteen getest worden. De foto op links is zónder enig filter/flits/bewerking. Waaaaah! Echt verliefd.

Dinsdag was het weer tijd om naar school te gaan, en de focus moest goed aanwezig zijn deze week. Waarom, dat vertel ik zo! En dus, hop, weer op de fiets.

Tijdens onze atelier-uren mogen we vrij werken op locatie naar keuze, en dat hoef je Esther en mij geen twee keer te vertellen. We moesten voor ons project nog iets in de stad hebben en gingen daarna meteen de hele middag werken in het Douwe Egberts café. Daar gaan we wel vaker zitten en als er plek is is dat altijd heel fijn! Ik had eventjes moeite met het vinden van de concentratie, maar gelukkig hebben we gigantisch veel gedaan gekregen in vijf uurtjes tijd!

Terwijl we naar het station liepen – Esther ging met de trein naar huis en ik moet toch die kant langs – wilden we tóch nog even dat ene lijstje maken, en dus was dit de status bij de bankjes voor het station, hahaha. Gelukkig was er weinig om ons zorgen om te maken omdat we goed op schema liggen, dus dat was erg fijn!

Waar had ik het nou al die tijd over? Project? Goed op schema liggen? Je zult wellicht weten dat je op het hbo elk semester (vier semesters per jaar) een project hebt wat je aan het eind van het semester met een grotere opdracht afrondt. Ik weet niet of dat op elke hbo zo is, maar bij ons wel. Dit semester hadden wij een opdracht over voedselverspilling en kregen wij als hoofdonderwerp de verpakkingsindustrie. De vraag die bij ons centraal stond was: kun je het ook anders verpakken dan met plastic? Nou goed, al dat saaie gepraat val ik jullie niet mee lastig, alleen eventjes met wat foto’s. 😉 We organiseerden op donderdag 9 januari een verspillingsmarkt in de hal van school, en iedere groep had een eigen stand. Dit was die van ons!

Hier zie je nog wat detailfoto’s van ons idee. Ik ga er verder niet op in, want echt, al die informatie komt inmiddels m’n neus uit, maar het was in elk geval geslaagd!

Het grote project achter de rug hebbende: door naar het volgende! De belastingaangifte! Gisteren, zaterdag, was het tijd voor een hele dag boekhouden (hoera!). Dat doen we altijd bij onze boekhouder in het midden van het land. We waren al vroeg op pad, hebben van twee bedrijven (die van mijn moeder & mij, en die van mijzelf) de belastingaangifte gedaan en kwamen er pas laat weer in. Gisteravond hebben we de puntjes op de ‘i’ gezet en nu zijn we weer helemaal klaar voor het nieuwe jaar!

Vandaag ben ik vroeg opgestaan om heel wat to-do’s af te werken en aan de volgende deadline voor school te werken (morgen, ieks). En ik vond het wel zo leuk jullie toch nog even een kijkje te geven in mijn leven, haha. De komende week heb ik heel veel deadlines, maar daarna heb ik weer twee ruime weken vakantie. Hoe lekker is dat?! Ik wens jullie een fijne zondag! Liefs.

Share:

4 Reacties

 1. 13 januari 2020 / 13:10

  Je horloge op die foto van je nagels!! Ik wil al tijden een horloge met een zwarte wijzerplaat, deze van cluse ziet er echt super uit!

  • Larissa
   Auteur
   13 januari 2020 / 13:31

   Same here! Ik vond een zwarte wijzerplaat mooier en luxer dan een witte! Deze heb ik vorig jaar gekocht, maar volgens mij zit hij standaard in de collectie van Cluse!

 2. 13 januari 2020 / 14:33

  haha heel slim dat je je nieuwe iPhone in het doosje liet zitten! En je nagels zien er prachtig uit, mooie nude kleur. Ik ben je trouwens gaan volgen (dat deed ik nog helemaal niet, oeps).

  • Larissa
   Auteur
   17 januari 2020 / 11:34

   Hi Rachel, wat een leuke reactie, dankjewel! Leuk dat je mij bent gaan volgen! Liefs. X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.