My week in Pictures XXL – Drie weken Kroatië

Hola! Daar ben ik weer! Omdat ik drie weken lang geen My week in Pictures heb geplaatst heb ik nu een hele hoop foto’s om met jullie te delen. Via Twitter vroeg ik of 65 foto’s (oeps) niet een beetje teveel was en het gemiddelde antwoord was ‘Ja, veel te veel.’ Om die reden heb ik hem opgedeeld in twee keer! Nu deel één, de komende week deel twee! 

Vlak voordat ik op vakantie ging haalde ik deze mega lekkere pizza bij de Albert Heijn.

Ik had een paar weken terug een fotoshoot gedaan met mijn moeder en oma’s, en de foto’s waren binnen gekomen op het moment dat ik bijna op vakantie zou gaan. Nog even snel een kaart naar mijn overgroot oma sturen die stond te popelen om de foto’s te zien, zodat ze alvast een idee heeft van de foto’s! Greetz, I love you.

De pizza! Ik heb echt een voorliefde voor de verse pizza’s van de Albert Heijn. Aanrader!

Zondagavond vertrokken met de auto richting Kroatië. Deze foto maakte ik de volgende ochtend, toen het net licht begon te worden en ik nog steeds niet in slaap kon komen. 🙁 Uiteindelijk heb ik in de totale reis wel even geslapen, maar niet heel vast en dus was het best vermoeiend, haha.

Op de overnachtingscamping in Oostenrijk! Het was hier zó mooi! Lees hier het hele artikel met alle foto’s als je meer wilt weten over deze overnachting!

Aangekomen in Kroatië! Ik ging op vakantie met de ouders en het broertje van mijn vriendje (en hijzelf, uiteraard) en het is bij hun een traditie om de eerste avond pannenkoeken te eten. Daar zeg ik geen nee tegen…

De tentjes waar we in slapen! De achterste is van Jarno en mij, en de voorste is voor zijn broertje!

Even foto’s maken tussendoor…

Altijd als ik op vakantie ga of lang niet thuis ben spaar ik tijdschriften van te voren op zodat ik die in die tijd lekker kan lezen. Dit jaar had ik de Glamour, Linda.Meiden, VOGUE, Cosmopolitan en JAN + JAN Zomerboek. Like!

Macaroni! Ik vind het altijd heel leuk en bijzonder hoe iedereen bepaalde gerechten anders maakt, en deze macaroni is een goed voorbeeld daarvan. Het was ontzettend lekker (macaroni is always a good idea) maar zó anders als hoe wij het thuis eten. Grappig!

We gingen ‘even’ een rondje over de camping wandelen met z’n alle en kwamen spontaan dit tegen! Wauw! Later in de vakantie heb ik met mijn statief nog een timelapse gemaakt, maar die deel ik een andere keer nog met jullie!

Heel fijn, zodra de internet het nét even doet en hij er meteen weer uit ligt, haha. Dan maar spelletjes spelen met de dino (spatiebalk).

We hadden op de camping niet echt een zandstrand, maar bij deze baai kon je wel lekker liggen op de stenen en makkelijk het water in. Even zonnen en snorkelen, dus! Dat snorkelen deed ik overigens voor het eerst in m’n leven. Helaas was het water op deze plek redelijk troebel, maar op andere plekken was het helderder en heb ik meer kunnen zien.

Op een avond gingen we naar Rovinj, een dorpje in de buurt van onze camping. Pretty!

Dit straatje! Zo leuk! Ik heb hier betere foto’s van gemaakt met mijn camera, maar die deel ik allemaal nog in een aparte blogpost!

We gingen ijs halen, en ze bestelden voor mij een ‘Pinokkio’, waarna de ijscoman (noemt men dat nog zo?) dit maakte! Zo leuk!

Deze krabbenpoot had Jarno gevonden op de bodem van de zee, zo cool! Hiervan vind je er echt super veel, overigens! En alle scharnieren werken nog, dus je kunt het schaartje en de schouder heen en weer bewegen. Ieks!

Hier gingen we naar de plek Zarecki Krov! Ook hiervan komt nog een aparte blogpost online! We hebben hier de hele middag gezwommen en rondgelopen over de waterval die droog stond!

Zie je die temperatuurmeter bij de woensdag en de donderdag? Er kwam een hittegolf aan en inderdaad: ook op de plek waar wij zaten. Op een gegeven moment was het zó heet dat zelfs de zee gewoon warm was.

Ja, je ziet het goed: ik zit in een zonnig land een boek te lezen met de titel Ski Resort. Inderdaad. Heel leuk boek, overigens!

Sinds ik Runkeeper van Asics heb geïnstalleerd op mijn mobiel heb ik er steeds meer lol in om te gaan wandelen. Hardlopen doe ik eigenlijk nooit, dus ik gebruik de app enkel en alleen voor het wandelen en fietsen, maar het is léuk! Je kan dus precies zien waar je hebt gelopen, wat an sich niet bijzonder is maar wat ik gewoon ontzettend leuk vind om terug te kijken na een wandeling. Jarno en ik besloten ’s avonds een grote wandeling over de camping heen te maken en dat is dus vastgelegd!

”Laris, jij bakt de eitjes vandaag.” ”Oké, maar als ze zwart worden is het niet mijn schuld!” Haha, ik moest eieren bakken, maar uiteindelijk werd het meer helpen dan bakken, want ik heb alleen wat peper op de eieren gedaan en ze omgedraaid.

Ho, hoeveel pixels tellen jullie? Sorry, deze screenshot doet het niet zo lekker in het groot! Ok, keep this message in your mind for next week!

#fromwhereistand, onderweg naar het snorkelen! Woop-woop!

We gingen naar natuurpark Kamenjak, waar – as you will know – ook een aparte blogpost over online komt. Hier zie je een krab die eet aan een krabbenval die Jarno heeft gemaakt. No worries: we laten de krab alleen eten om hem van dichtbij te kunnen bekijken en pakken hem dus niet op en nemen hem ook niet mee 😉.

Het water was heeeeerlijk! De plek was ook ontzettend mooi!

Klaar voor de timelapse!

Op de laatste avond gingen Jarno en ik met z’n tweeën naar Vrsar, een dorpje wat ook bij ons in de buurt zit. Ik vroeg hem om een polaroid van me te maken!

En dit is met de rollen omgedraaid: hier maakte Jarno de foto van mij. Kun je het een beetje goed zien? Valt tegen hè, die lichtinval?

En toen was het al weer dinsdagochtend vroeg. Om zes uur ’s ochtends zaten we in de auto onderweg naar Slovenië waar Jarno en ik het vliegtuig pakken naar Nederland.

Ergens in de komende week deel ik ook de overige foto’s met jullie, waarbij we terug komen in Nederland, ik weer wat afspraken heb en gelijk doorga naar de Meerpaaldagen! X

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.