Op deze simpele manier bewerk ik mijn Instagram foto’s

Hoi allemaal! Happy new week! De vakantie is voorbij en dus is het tijd om weer volle bak te gaan. Deze maandagochtend begin ik met een fotografie artikel, namelijk: mijn Instagram foto’s! Kijk je mee?

Ik weet nog wel dat ik twee jaar geleden zei dat ik een hekel had aan het bewerken van foto’s. Nog steeds probeer ik foto’s zo natuurlijk mogelijk te houden, maar tegenwoordig vind ik het leuk om met mijn Instagram feed te spelen. Zo heb ik een hele tijd een strook groen getinte foto’s gehad, had ik vorig jaar zomer een blauw feed en heb ik nu vooral een kleurrijke feed. Momenteel heb ik een vaste routine van bewerken, die eigenlijk maar één handeling bevat. Voor de bewerk-noobs onder ons heb ik het ontzettend simpel uitgelegd. Komt ‘ie!

Stap 1: Het uitkiezen van je foto.

Dit is uiteraard vanzelfsprekend. Welke foto wil je bewerken?

Stap 2: het openen van de VSCO-app.

Dit is de app die ik gebruik: VSCO. Hij is te downloaden voor zowel Android als iOS. Links zie je dat ik hem open via mijn galerij (foto uitzoeken > delen > VSCO) en rechts open ik de app apart. De methode die ik hieronder aanhoudt is gedaan via de linker manier, maar via rechts gaat het eigenlijk bijna hetzelfde!

Stap 3: De VSCO-app.

Dit zie je zodra je de app opent. Alle foto’s die je ziet, heb ik al eens eerder bewerkt. Dit is dus in feite mijn VSCO-feed.

Stap 4: Het uitzoeken van het filter.

Zodra je op de foto die je wilt bewerken klikt, kom je uit op dit venster. Hierbij heb je allerlei verschillende filters. Het filter wat ik momenteel toepas is G3, maar vorig jaar heb ik bijvoorbeeld heel lang F2 gebruikt. Hier wissel ik dus zo nu en dan in!

Stap 5: Het toepassen van het filter.

Je kunt zelf bepalen hoe ‘hoog’ je het filter toegepast wilt hebben. Persoonlijk wil ik het er nog redelijk natuurlijk uit laten zien, en dus kies ik niet voor +12 (de maximum). Dit vind ik er zelf behoorlijk lelijk uit zien. Ik heb geen standaard getal die ik toepas: ik kijk per foto wat het mooiste is. Maar desondanks probeer ik wel alle foto’s redelijk gelijk te krijgen.

Stap 6: Opslaan!

Als je het balkje om hoog schuift, kun je hem met het vinkje opslaan. Let op: hierbij is hij opgeslagen op VSCO, en dus niet in je fotogalerij! Daarvoor moet je bij je VSCO-feed een foto selecteren en vervolgens klikken de drie puntjes rechts onderin. Daar staat Opslaan in galerij, en zodra je dat hebt gedaan kun je hem terug vinden in je fotogalerij!

Stap 7: Op Instagram plaatsen!

En uiteraard is een Instagram foto geen Instagram foto als je hem niet plaatst op Instagram! Links bovenin zie je de bewerkte foto van net ;).

Dit is hoe ik nu mijn foto’s bewerk, maar wie weet is dat over een aantal maanden weer heel anders. In dat geval zal ik er opnieuw een artikel over schrijven! En hoe bewerk jij jouw Instagram foto’s? Liefs, Larissa. 

Psst: Speaking of Instagram, volg jij mij al? Hier onder kun je me volgen, net zoals op alle andere kanalen!

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.