Pentahotel, Liège

Toen Esther en ik vanaf het treinstation de lange reis naar het hotel te voet aflegden, en ondertussen om ons heen keken, vroeg ik me af of ik wel écht zo’n goed en mooi hotel had geboekt als ik dacht. Komen we straks terecht in een of ander oud, vies gebouw? Of had ik goed gevangen? Gelukkig was dat laatste waar en kwamen we terecht in het Pentahotel in Luik! Kijken jullie mee?

Gelukkig wist ik van tevoren dat ik aardig goed zat, omdat ik hotels voor stedentrips altijd boek op een en dezelfde website die alleen tophotels uitzoekt voor een lage prijs. Om deze reden zijn er dan ook weinig hotels en weinig kamers beschikbaar, en moet je maar net geluk hebben. Zo kwam ik op een doorsnee avond een hotel in Luik tegen, en terwijl ik niet specifiek de ambitie had om naar Luik te gaan (maar toch leuk om een keer gezien te hebben…) appte ik meteen naar Esther of ze zin had om een paar dagen naar deze Belgische stad te gaan. Omdat het al half twaalf ’s avonds was en de deal op de website diezelfde avond nog afliep, was het plan in het begin niet volledig serieus. Totdat ze iets in de trant van: ‘ehhh, ja!’ terug appte. Ehhh. Oké! Dan boek ik ‘m nu!

En zo stonden we ineens in Luik. In het Pentahotel, ontzettend dicht bij het centrum. Vanaf de buitenkant verdient het hotel zeker niet de schoonheidsprijs, maar des te meer wordt je verrast zodra je naar binnen stapt. Het moderne hotel is precies wat je je voorstelt bij een hotel voor enkel een stedentrip. Hippe accessoires gemixt met vintage meubels. Ontzettend leuk.

Het personeel was heel vriendelijk: voor het eerst sinds we de grens over waren sprak er iemand een andere taal dan Frans, namelijk Engels, en dus konden we opgelucht ademhalen bij het inchecken. De kamer was onwaarschijnlijk schoon en netjes en we hadden goed uitzicht op de weg die voor ons liep. Niks, maar dan ook niks, te klagen.

Tekst gaat verder onder de foto.

Of ik dit hotel zou aanraden voor een lange week, een luxe verblijf of een ik-ga-er-niet-op-uit-trip? Nee. Maar voor een stedentrip? Absoluut. Ik denk dat je geen beter hotel in Luik kunt krijgen, en daar was ook de ANWB gids over de Ardennen het over eens. Dit hotel stond daar namelijk op de eerste plaats van de beste hotels in de omgeving.

Locatie: ✭✭✭✭✩| Personeel: ✭✭✭✭✭ | Hygiëne: ✭✭✭✭✭ | Veiligheid: ✭✭✭✩✩ (geen reguliere trap aanwezig)| Service: ✭✭✭✭✭ | Wi-Fi: ✭✭✩✩✩.

Fotoserie opgedeeld in hotel en kamer. Scroll verder door naar beneden om alle foto’s van de kamer te zien, of bekijk nu eerst de foto’s van het hotel.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.