Persoonlijke update – #1

Heyhoi, hier weer een update vanuit mij! Elke keer lijkt het alsof ik kort geleden nog een update heb gegeven, maar dat blijkt dan ik werkelijkheid alweer maanden geleden te zijn. Omdat persoonlijke artikelen het best gelezen worden heb ik besloten deze regelmatiger te plaatsen, dus vandaar de #1 in de titel!

Om het allemaal wat overzichtelijker te hebben deel ik vanaf nu alles op in subcategorieën: health, work, social life & school. Deze vier onderwerpen staan momenteel het meest centraal in mijn leven, dus daar zal ik elke keer weer wat over te vertellen hebben! Uiteraard hoop ik dat jullie begrijpen dat ik niet alles vertel wat er in mijn privé leven gebeurt en dat ik sommige dingen echt gescheiden houd. Om verwarring te voorkomen deel ik dat nu maar vast. 😉

HEALTH

In de vorige paar updates, verspreid over twee jaar, gaf ik continu aan heel erg vermoeid te zijn. Ik werd er letterlijk moe van om dat steeds te moeten zeggen, haha. Maar het feit bleef wel dat ik niet minder moe werd en dat ik mij steeds meer gestresst ging voelen. Ik hoorde vaak zat dat ik ’te veel werkte’, ‘rust moest nemen’ en ‘veel te veel hooi op m’n vork nam’, maar ik wilde daar niet aan geloven. Omdat het na zo veel jaar nog steeds niet goed ging, en ik sinds ik in Leeuwarden woon echt extreem moe werd, vond ik het tijd weer eens naar de dokter te gaan. Omdat de laatste bloedtest veel langer geleden bleek te zijn dan ik zelf dacht, werd ik verzocht er nog een te doen. Hier kwam uit dat ik onwijs veel Vitamine D tekort heb. Dat zou een hoop kunnen verklaren, constateerden we meteen. Ik heb al vaker Vitamine D tekort gehad, dus het is niet volledig nieuw voor mij. Sindsdien heb ik vier weken lang Vitamine D boosts moeten nemen om mijn Vitamine D-gehalte sneller op peil te krijgen. En oh man, wat ben ik blij: ik heb energie voor tien! Ik merk dat nog niet alle vermoeidheid weg is, maar dat had ik ook niet verwacht. Inmiddels is de energie die ik twee/drie jaar geleden had weer terug en ik ben veel productiever, haal meer uit mijn dag en voel me een stuk lekkerder in m’n vel. Nu pas merk ik het grote verschil, hoe moe ik eigenlijk al die tijd was. Vanaf nu blijf ik volledig aan de Vitamine D pillen en ik hoop dat ik voorlopig nog zo veel energie houd. Dat is dus echt super fijn!

Verder vertelde ik in de laatste update, afgelopen zomer, dat ik mijn teen gebroken had. Die is inmiddels bijna helemaal hersteld, maar ik merk nog heel vaak dat hij heel gevoelig is. Ik denk dat dat inmiddels niet meer over gaat, maar daar is prima mee te leven. Verder gaat alles erg goed dus dat is fijn!

WORK

Een tijdje geleden schreef ik een heel artikel, onder andere over wat ik nou eigenlijk allemaal onder ‘mijn werk’ versta. Dat artikel kun je hier lezen, mocht je benieuwd zijn! Work-wise gaat alles eigenlijk ook erg goed momenteel! In november openden we onze eigen winkel, waar we vrij druk voor zijn. Daarnaast vliegen de statistieken van Styled by Larissa de laatste twee maanden door het dak, lopen er hele leuke samenwerkingen (ook voor 2020 al!) en heb ik een freelance klus buiten mijn blog om waar ik heel veel tijd en energie in steek. Ook op mijn bijbaan ben ik nog wekelijks te vinden! Je zult je afvragen waarom ik daar nog steeds werk, maar ook daar geef ik in dit artikel antwoord op. En al deze dingen gaan in principe goed, behalve dat het soms even flink in- en uitademen is als er schooldeadlines bij komen kijken. Wat mij meteen bij het volgende punt brengt…

SCHOOL

… school! Het is donderdagavond als ik dit typ en ik heb net, een uur geleden, mijn laatste verslag ingeleverd voor het tweede semester! In het eerste semester heb ik alles gehaald en voor dit semester stonden er geen moeilijke toetsen op de planning: enkel twee portfolio’s en een verslag die allemaal uiterlijk vandaag (als jullie dit lezen) ingeleverd moesten worden. Over twee weken heb ik nog een mondeling Engels, maar daar maak ik me niet echt druk om. Voor nu heb ik dus twee weken vakantie! Waar anderen nu tentamen week hebben, heb ik heerlijk vrij. Ik ben erg benieuwd wat het derde semester gaat brengen, want ik hoorde al dat dat een pittige wordt. Maar dat komt vast helemaal goed!

SOCIAL LIFE

Nu het winter is, ben ik niet vaak te vinden op festivals. Dat vind ik ook helemaal niet erg, want ik vind het heerlijk om af en toe even op te laden op zaterdagavond. Als er dan wél wat te doen is, ben ik op een feestje, in de kroeg of met vrienden te vinden. Wat ik momenteel veel leuker vind om te doen is afspreken met vriendinnen, al is het maar heel kort. Even koffie drinken in de stad, bij elkaar eten, even een rondje wandelen of gezellig een dagje weg. En als ik ze dan niet zie, is bellen of praten via spraakmemo’s ook altijd erg gezellig (hoewel ik nog wel zou kunnen werken aan mijn reactietijd, haha). Ik kan niet wachten tot het festivalseizoen weer begint en er weer leuke feestjes op de planning staan! Verder kijk ik af en toe nog een serie tussendoor, of kijk ik vlogs op Youtube. De afgelopen week heb ik zowel De 12 van Oldenheim als De 12 van Schouwendam uitgekeken, in nog geen 48 uur tijd volgens mij, haha. Wát een goede series! Dat zijn zeker aanraders!

De komende twee weken heb ik dus vrij van school en heb ik al een aantal leuke afspraken ingepland met vrienden en vriendinnen, super gezellig om iedereen na een drukke periode weer even te zien! Ook heb ik een paar dagen of dagdelen vrij genomen om te bloggen of wat extra’s te doen voor de bedrijven. Er staat voor 2020 een hoop op de planning wat betreft business upgrades, dus er is werk aan de winkel. 🙂

Hoe gaat het met jullie? Laat in de reacties weten hoe jullie deze nogal druilerige januari-maand ervaren en hoe het met jullie gaat! Veel liefs!

Share:

4 Reacties

 1. 17 januari 2020 / 09:11

  Wat heerlijk dat je vrij bent van school, ik wou dat ik dat nog had.. haha en ik ben ook dik twee jaar al niet fit. Momenteel gaat het goed, maar ik heb extreem last gehad van mijn blaas.. het leken blaaskrampen, toen dachten ze aan nierstenen, operatie voor niks gehad en momenteel heb ik het alleen rond mijn menstruatie, dus als dat zo blijft dan gaat het goed!

  • Larissa
   Auteur
   17 januari 2020 / 11:35

   Oh jeetje, dat klinkt heel erg naar! Fijn dat je er inmiddels al een stuk minder last van hebt, dat is al een goede vooruitgang! Ik hoop dat dat zo blijft! Fijn weekend! X

 2. 17 januari 2020 / 15:53

  Druk bezig! Fijn dat je er eindelijk achter bent waarom je je moe voelt en daar dus ook iets aan kunt doen. Geniet vooral lekker van je vakantie, soms ook gewoon even niks doen 🙂

  • Larissa
   Auteur
   18 januari 2020 / 09:14

   Dankjewel, Linda! Jij een fijn weekend gewenst!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.