Persoonlijke update – #2

Hi lieve allemaal, hoe gaat het met jullie? Wat zijn het bizarre en uitzonderlijke tijden, nu… Juist nu is het belangrijk met elkaar in contact te blijven en daarom leek het mij leuk ook weer een persoonlijke update met jullie te delen! Lees je mee?

Begin januari deelde ik met jullie het eerste deel van de vernieuwde updates-serie. Al jarenlang deel ik updates met jullie, maar het leek mij leuk en fijn om daar een bepaalde structuur in te creëren in plaats van elke keer lukraak het een en ander aan jullie te vertellen. Ik deel het op in een aantal subcategorieën: health, work, school & social life.

HEALTH

In de eerste update vertelde ik dat ik lange tijd ontzettend moe was, maar dat de vermoeidheid sterk af begon te nemen sinds ik een vitamine D boost heb gekregen, waar ik volgens een bloedtest veel te weinig van bleek te hebben. We zijn nu drie maanden verder en de vermoeidheid is ietsjes teruggekomen, maar over het algemeen gaat het eigenlijk vrij goed! Ik slik sindsdien bijna elke dag vitamine D pillen met een hogere dosering dan normaal en dat helpt enorm. Dat is dus heel erg fijn! Wat betreft de rest van mijn gezondheid gaat het eigenlijk heel erg goed. Ik hoop dat dat bij jullie ook het geval is, en dat ook de omgeving nog gezond is. Natuurlijk zijn dit bizarre tijden en het is voor iedereen enorm schakelen. Wanneer je lichte klachten krijgt kan het natuurlijk goed zijn dat je een griepje hebt, ook dat is een blijvend virus die niet nu ineens voorbij is. Maar het Coronavirus ligt ook op de loer. Zelf heb ik (nog) nergens last van en voel ik mij ontzettend goed, redelijk fit zelfs, en daar ben ik erg dankbaar voor. Wel heb ik redelijk wat lichamelijke klachten van de stress die ik ervaar, zoals veel schouder- en rugklachten, een paniekerig gevoel en nog wat aparte kleine kwaaltjes die mijn lichaam her en der af en toe vertoont, maar daar probeer ik juist nu enorm op te letten en het rustiger aan te doen zodat hopelijk deze kwaaltjes ook verdwijnen.

WORK

Werk! Dat is een begrip die bij mij in mijn woordenboek veel voorkomt. Ik vind werken leuk, op heel veel manieren. Voor mezelf werken, aan school werken, voor opdrachtgevers werken en zelfs bij de supermarkt in de buurt werken. Ik haal energie en motivatie uit werken en bezig zijn, en dat zal ook wel zo blijven. Nu ik thuis zit werk ik veel, af en toe ook op kantoor bij een opdrachtgever (ook voor die dingen heb ik nu veel meer tijd!) en dat gaat over het algemeen vrij goed. Wel merk ik dat ik nu dagen heb waarop ik heel gemotiveerd ben (maar echt: next level gemotiveerd) of juist helemaal niet en ik de hele dag op de bank Netflix wil kijken of een boek wil lezen. Juist omdat ik van mezelf weet dat ik te druk ben, heel veel stress ervaar en echt even op de rem moet trappen, laat ik deze dagen ook even gaan en zet ik mezelf er op zulke momenten niet toe toch te gaan werken. Ik vind dat, juist nu, we extra goed om onszelf moeten denken en we niet te veel moeten haasten.

Goed, zoals ik al zei heb ik dus nu wel extra veel tijd voor werk en dat pak ik ook met beide handen aan zolang ik er gemotiveerd voor ben en het goed voelt! Ik heb nu voor de komende tijd twee vaste opdrachtgevers waar ik een aantal uur in de week voor werk en ik doe her en der wat samenwerkingen voor mijn blog. Daarnaast heb ik natuurlijk nog een bedrijf, de winkel, samen met mijn moeder waar ik ook een paar uurtjes per week aan besteed. Ik ben nog een beetje zoekende naar de perfecte balans tussen werk en rust in deze tijd, maar dat gaat steeds beter en ik heb al een aantal hele fijne manieren gevonden om thuis toch goed aan het werk te kunnen. Die deel ik dus ook snel met jullie, want wie weet hebben jullie er nog eens wat aan!

SCHOOL

Een minder boeiend onderwerp maar zeker niet onbelangrijk: school. Ook mijn studie is nu vanuit huis en wordt voorlopig niet meer in de gebouwen van school gegeven. Dat betekent dus ook dat ik niet meer in Leeuwarden hoef te zijn, er daarom ook eventjes niet meer woon en tijdelijk weer thuis woon. Mijn kamer in Leeuwarden heb ik nog steeds en zodra de maatregelen versoepeld worden ga ik er ook zeker weer naartoe, maar voor nu ben ik weer thuis en doe ik vanuit hier al mijn schoolwerk. Vorige week vrijdag heb ik het eindproject van het derde semester ingeleverd, wat echt een gigantische bevalling was van ruim 27.000 woorden en meer dan 90 pagina’s, dus er viel ook echt een last van mijn schouders af toen dat eenmaal klaar was. Deze week start mijn vierde en tevens laatste semester en volgende week hebben we even meivakantie. Ik moet zeggen, ondanks dat ik thuiszit, dat ik daar echt even aan toe ben. Ik merk dat de verplichtingen van de afgelopen paar weken me echt even aanvliegen en dat ik even een pauze wil van de vele deadlines en de online lessen die soms best vermoeiend kunnen zijn. Onze school heeft ervoor gekozen alles online zo snel mogelijk voort te zetten, wat ze ook vrij goed is gelukt in een kort tijdsbestek. Vorige week heb ik alle tentamens die ik normaal ook zou hebben online gemaakt, wat betekent dat als ik deze heb gehaald ik vooralsnog geen studievertraging heb opgelopen vanwege het Coronavirus, wat natuurlijk ontzettend fijn is. Als jij nog studeert: hoe doet jouw school dit? Wordt alles uitgesteld of gaat alles gewoon door bij jou?

SOCIAL LIFE

Tsja, van dat social life is niet meer zo veel over sinds we in thuis quarantaine zitten, maar hey: we komen hier wel weer uit. Ik spreek veel vrienden en vriendinnen via WhatsApp, sommigen spreek ik nog mee af op gepaste afstand (zoals bijvoorbeeld wandelen of even wat drinken in de tuin) en anderen spreek ik nu wat minder, maar ook dat is niet erg. We zijn allemaal druk en het is voor iedereen wennen en schakelen. Wanneer het weer mag, kunnen we weer met elkaar afspreken en dat zullen we dan ook zeker doen. Veel sociale activiteiten doe ik dus ook niet. Waar ik normaal naar festivals of feestjes ging, dagjes weg plande of noem het maar op, is het nu stilte. Maar… stilte voor de storm, denk ik, want wanneer we weer helemaal naar buiten mogen (ik gok dat dat heel 2020 niet kan, maar laten we hopen op een mooi festivalseizoen in 2021) gaan we denk ik massaal naar buiten en activiteiten ondernemen. Dat heeft ook weer zo zijn voordelen. En voor nu is het best even goed en lekker om alleen dingen te ondernemen, een goed boek te lezen, Netflix-series te kijken, nieuwe hobby’s te ontdekken en even me-time in te kunnen plannen. Ik geniet daar tenminste ontzettend van.

Ik ben ook heel benieuwd hoe het met jullie gaat? Is iedereen nog gezond? En wat doe jij om deze tijd door te komen? Liefs.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.