Persoonlijke update – Examenjaar

Het is alweer langer dan een half jaar geleden dat ik voor het laatst een persoonlijke update met jullie heb gedeeld. De tijd vliegt! Momenteel zit ik in mijn examenjaar, en daar vertel ik jullie graag wat meer over. Benieuwd? Lees dan snel verder.

EXAMENJAAR

Sinds afgelopen september zit ik officieel in mijn examenjaar. Kun je het je voorstellen? We zitten inmiddels in december, wat betekent dat ik nog een half jaar voor de boeg heb. Momenteel heb ik ontzettend veel deadlines die ik met man en macht probeer te halen, maar wat nog niet helemaal soepeltjes gaat. Dat is ontzettend jammer en zonde, want het moet allemaal wel af voordat ik ga afstuderen. En daar heb ik zelf nog vrij weinig vertrouwen in.

Het afstuderen zelf, daar heb ik wel vertrouwen in. Vorig jaar heb ik al heel veel examens afgerond, waardoor alle generieke vakken (Nederlands, Engels en rekenen) al klaar zijn. Het gaat puur om de specifieke examens, en daar ga ik de komende maanden mee bezig. En dat ga ik keihard halen. Het is namelijk niet dat het ingewikkeld, lastig of te hoog gegrepen is. Het is – in mijn geval – puur: er een beetje met de pet naar gooien. Twee eigen bedrijven en drie andere baantjes stonden voor een langere periode boven aan mijn prioriteiten lijstje, en nu komt school langzaam maar zeker boven aan te staan. En dat moet ook.

Vanaf februari 2019 loop ik vijf maanden stage: een soort afstudeerstage maar dan zonder scriptie of onderzoek. Gewoon, een eindstage met heel wat andere examens die ik met een voldoende moet afronden. Heb ik uiteindelijk alles afgerond, dan ben ik geslaagd en sta ik hopelijk met een dikke glimlach op de diploma uitreiking.

WORK HARD PLAY HARD

Naast school heb ik vrij weinig tijd over om te relaxen: ik werk ontzettend veel en hard en dat merk je. Niet alleen lichamelijk, maar het is ook een van de redenen dat ik met school in de knoop zit. Waar ik de tijd vandaan moet halen om buiten school ook nog aan school te werken? Ik heb geen flauw idee. Ik probeer dan ook de laatste tijd wat vaker rust te nemen, Netflix aan te zetten of eerder te gaan slapen. En…

SPORTEN, YOGA & GEZONDER ETEN

Ook sporten, yoga en gezonder eten probeer ik sinds september goed op te pakken. Dat ging goed voor een maand of twee, maar in november (en nu ook) zit ik zó vol dat ook dat er vaak bij inschiet. Maar uiteraard ga ik dat weer proberen op te pakken, want voornamelijk dat gezonder eten is erg belangrijk. En dan mét cheat-days natuurlijk. 😉

LICHAMELIJK

Dat ik moe ben, is niet heel gek. Maar ik ben de laatste paar maanden (lees: vanaf juli) zó intens moe, dat we nu allerlei oorzaken aan het zoeken zijn. Uit een bloedtest kwam helemaal niks, wat ons enorm verbaasde. Waar lag het dan aan? We zijn nu aan het kijken naar hoe ik slaap (heb ik bijvoorbeeld wel een goed matras?), of het beter gaat met bepaalde vitaminepillen (zoals ijzer) en ik kijk sinds een paar weken samen met een praktijkondersteuner naar mijn weekindeling. Waar kan ik iets schrappen en waar krijg ik positieve of juist negatieve energie van?

Uiteraard gaan we met goede moed 2019 in, over een ruime drie weken. Ik heb onwijs veel zin in de feestdagen en kijk zó erg uit naar de gezelligheid. En dat afstuderen, dat komt echt wel goed. 😉 Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.