Persoonlijke update – Waarom blog ik zo weinig?

Het is vast niet onopgemerkt gebleven dat ik de afgelopen paar weken weinig tot niet heb gepubliceerd op mijn blog: iets waar ik enorm van baal. Het wijkt enorm van mijn principe ‘wekelijks bloggen’ af en ik leg dan ook graag aan jullie uit wat de reden hiervan is. Lees je mee?

Er zijn verschillende redenen waarom ik momenteel even wat minder aan het bloggen ben. Twee weken geleden ben ik ziek geworden, en omdat ik een extreem drukke week voor de boeg had koos ik ervoor een dag lang helemaal te detoxen van de stress. Dit was namelijk geen griep, maar oververmoeidheid. De hele dag heb ik gerelaxed, op bed gelegen, mezelf volgepropt met fruit en vitaminepillen. Ik liep de week hobbelig door: ik kwakkelde een beetje met hoesten en snotteren, maar het ging.

OVERVERMOEID

Met zwarte kringen onder m’n ogen, weinig slaap per nacht, een schema waarin ik van hot naar her ren en een planning waar je U tegen zegt is het ook niet geheel onverwachts voor mij: ik ben flink oververmoeid. Dat is er de afgelopen twee weken behoorlijk uitgekomen, en dat zal voorlopig ook nog niet over zijn.

PLANNING

Op de vraag wat ik dit weekend of in de vakantie ga doen, antwoord ik standaard met: ‘veel, maar ik weet niet wat’. Ik heb mezelf zó volgepland, dat ik niet meer bij kan houden wat ik elke dag doe. Ik bekijk per twee dagen wat ik de 48 uur daarna te doen heb, waar ik moet zijn en wat ik daarvoor nodig heb. Dat geeft behoorlijk veel stress, en dat is leuk voor een paar weken, maar na een tijdje gaat de lol er toch echt wel van af. ‘Maar Laris, waar ben je dan allemaal druk mee?!’ is de meest gestelde vraag van de afgelopen periode. Druk, extreem druk, met school (elke dag van 09:00 uur tot 16:00 uur vergt best veel tijd), waardoor ik alles na school moet plannen. Dit is onder andere werken – drie keer per week -, bloggen, fotograferen, een project waar ik aan werk (geheim!), onze problematische thuissituatie (helaas ook geheim) en evenementen waar ik bij help. Hoe slecht het ook is, het komt er op neer dat ik eigenlijk helemaal geen tijd meer heb voor school. Ik sta ’s ochtends onwijs vroeg op, werk en tik de hele dag door op mijn laptop, klap hem rond 22:45 weer dicht en slaap steeds ontzettend laat. En dat terwijl ik van mezelf al heel veel slaap nodig heb… Het is nogal hectisch, en dus trap ik even op de rem.

Dat ‘op de rem trappen’ uitte zich de afgelopen paar weken in het bloggen. Als je zelf ook blogt, zul je herkennen: je staat altijd ‘aan’. Op elke plek waar je komt denk je na: is dit leuk voor een artikel? Je wilt overal foto’s hebben, van jezelf, van de omgeving. Je moet ontzettend veel nadenken, en ondanks het feit dat dit zeker een grote hobby is koos ik ervoor om dat als eerste even af te strepen. School is belangrijk, werk is belangrijk (want: loon!), en de thuissituatie is ook enorm belangrijk. Vanaf nu zal ik weer langzaamaan proberen te bloggen, maar ik houd het even laagdrempelig. Wanneer ik inspiratie en tijd heb, blog ik. Wanneer niet, dan niet. Even geen verplichtingen. Daarnaast verkies ik de laatste tijd steeds vaker kwaliteit voor kwantiteit, en dus is het helemaal zo’n slecht idee nog niet om iets minder verplichtingen op mezelf te leggen.

Buiten alles om moet ik de komende tijd proberen meer rust te vinden om ergere gevolgen (lees: een burn-out) te voorkomen. Of me dit lukt, weet ik nog niet, want ik ben een bezige bij en ben graag aan het werk. Begrijp me dus ook niet verkeerd: ik vond het ‘druk bezig zijn’ ontzettend leuk, doe veel leuke dingen en ben blij dat ik op deze leeftijd al zo veel toffe dingen mág doen. Des te lastiger vind ik het om het een en ander los te laten.

Ik hoop dat jullie nu begrijpen waarom ik wat minder blog, wat minder ga bloggen en even wat rust pak. Uiteraard stop ik niet, want daarvoor is deze hobby veel te groot! Ik zou graag nog wat leuke ideeën van jullie horen wat betreft artikelen die jullie het leukst vinden om te lezen, dus kom maar op met die tips! Fijne zondag! Liefs. 

 Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.