PLOGMAS WEEK 1 ★ Kerstboom en dagje Rotterdam en Zwolle

Hi allemaal! Het is vandaag zondag en ik kijk al de hele week naar deze dag uit, want er is weer een WEEKOVERZICHT! *Gejuich*. De hele maand december zal ik weer gaan ploggen, dus de komende vier weken hebben jullie weer genoeg om te lezen en zien op de zondagmiddag. Lees snel verder als je benieuwd bent naar de afgelopen week én om meer te weten te komen over het ploggen.

Maandag startte we de week met een weekly, ofwel: wekelijkse vergadering! Ik maak altijd de notulen, dus ik ben druk achter mijn laptop aan het tikken in zo’n uurtje.

Er was vorige week op kantoor een MEGA kerstpakket van Mymuesli.nl binnen gekomen met daarin muesli, granola, noten, melk en noem het maar op. Persoonlijk ben ik helemaal geen yoghurt/kwark/muesli/cruesli-fan, maar dit zag er zo lekker uit dat ik het niet kon laten liggen. Ik probeerde een aantal soorten en ik ben er uit: de Christmas Granola (niet die op de foto) is het allerlekkerst (love-it!). Echt een aanrader! Dank, My Muesli. 😉

Voorgaande jaren kwam ik nooit rond deze tijd van het jaar in Amsterdam, maar nu ik hier in november en december elke dag loop kijk ik mijn ogen uit. Er hangen overal zo veel lampjes, er heerst een enorme gezelligheid en ik raak nog meer verliefd op deze stad. Heerlijk. <3

We kregen deze ontzettend lekkere banketletter! En Spotify vertelde mij wat dit jaar mijn meest beluisterde nummers en artiesten zijn. Omdat mijn moeder en mijn vriendje ook op mijn account luisteren, klopt de peiling niet helemaal met mij persoonlijk, maar ondanks dat is het wel leuk om te zien. Je kunt dit bekijken op 2017wrapped.com!

Toen ik op stage was afgelopen woensdag zag ik in de mail mijn zelfgemaakte Newsletter voorbij komen! Ik ben mega trots op deze editie omdat hij naar mijn mening enorm goed is gelukt. Gelukkig heb ik er ook al heel wat complimenten over gekregen, dus ik zat er niet heel erg naast. 😉 Ter informatie: de Baby it’s cold outside is een GIF’je!

Even wat sfeerbeelden tussendoor! Vorige week heb ik mijn nieuwe mobiel binnen gekregen en omdat ik verliefd ben op de kwaliteit van deze camera doe ik niet anders dan fotograferen. Links is een plekje bij ons op kantoor en rechts is bij de grachten op de Nieuwmarkt!

Dit heb ik dus elke avond: een muisstille trein. Zodra we vertrekken vanaf Amsterdam CS is dat overigens wel anders: dan is het vaak stampen. Maar omdat iedereen onderweg uitstapt blijf ik uiteindelijk als een van de laatste over. Heerlijk, hoor, op deze manier de dag lekker rustig afsluiten… 😉

Donderdag was ik in Rotterdam, en dit station blijft een mooi beeld. Rotterdam is echt een prachtige stad, en dat zie je al direct als je het station uit loopt.

Wat ik dit keer zag toen ik het station uit liep was deze gigantische kerstboom! Hoe tóf! Ik heb gelijk Coolblue een berichtje gestuurd met de vraag of ik ook zo’n kerstboom mocht hebben. En daar heb je dan weer leuke webcare-teams voor: bekijk hier ons gesprek.

Hier kan ik niks anders van zeggen dan: spiegelselfie! Dit is overigens in Rotterdam, op kantoor.

We krijgen op mijn stage elke twee weken een enorme box fruit bezorgd, maar deze komt in een simpele fruitdoos. Petra had deze ontzettend leuke fruit-tray gemaakt voor al het fruit. Hoe ontzettend leuk?!

#officegoals, wel. Ik blijf verliefd op deze locatie.

Even een overview vanaf de andere kant. Pretty!

De reden waarom ik een dagje op onze locatie in Rotterdam werkte is omdat ik voor een schoolopdracht een interview had met Petra: de nieuwe operational-manager hier. Jennie is een paar weken geleden weg gegaan en Petra is haar vervanger, en dus was dat een perfecte gelegenheid om haar gelijk de hemd van het lijf te vragen. Ik word altijd enorm blij van fijne interviews, die meer op een gesprek lijken dan op een vragenvuur. Petra is een onwijs leuke chick – evenals Rosa, die ik een paar weken geleden met hetzelfde doel interviewde – en het interview ging goed. Whoop-whoop!

Ok, dit is de laatste, I promise. Het kantoor is hier zo mooi.

Zoals ik net benoemde is Jennie een aantal weken geleden gestopt als operational manager, en dat is ontzettend jammer. Donderdag was ze jarig en toevallig kwam ze even buurten op kantoor om wat spullen op te halen en uiteraard konden we haar dan gelijk persoonlijk feliciteren. Jennie en ik kenden elkaar al een tijdje vaag van onze blogs, maar hadden elkaar nog nooit ontmoet totdat ik een paar maanden geleden bij hetzelfde bedrijf ging werken als zij. Sindsdien zien we elkaar wel eens in Rotterdam met evenementen o.i.d., super gezellig!

Op Black Friday had ik eindelijk voor mezelf Happy Socks gekocht, en ik ben echt blij met dit exemplaar! Verliefd op alle kleurtjes.

Bedankt, Vriendenloterij, voor de inmiddels bijna maandelijkse sponsoring van chocolade. De volgende repen zijn inmiddels al weer onderweg, oeps… 😉

Die camera, hè, had ik al gezegd dat die verdomd goeie foto’s maakt in vergelijking met mijn vorige mobiel?

Vrijdag had ik een afspraak bij de steunzolen-arts voor een laatste check met mij nieuwe zooltjes! En ja: alles was goed!

Vrijdag aan het eind van de middag gingen we langs een aantal winkels om een perfecte kerstboom te zoeken. Voorgaande jaren hebben wij altijd een kunstboom in huis gehad, maar doordat er een nieuw gezinslid bij is (lees: een tweede konijn) en deze een eigen kooi in bezit heeft, past onze mega grote nep-boom niet meer in de kamer. Ach, dan maar een keer een echte! Uiteindelijk zijn we geslaagd bij de Praxis met een hele mooie boom! Leuk, dat kerstbomen uitzoeken. Op een moment stond ik met mijn warme chocolademelk in een enorme sneeuwbui tussen de kerstbomen: gelukkiger kun je mij echt niet maken. Heerlijk!

Gisteren zijn Lizzy en ik naar Zwolle toe gegaan om een middagje te kletsen, een beetje te shoppen en om even lekker rond te struinen in de stad.

We kwamen bij een winkeltje ergens in de zijstraten van de stad genaamd Viva La Moda en we waren enorm verbaasd over de collectie: zó veel bijzondere items. We wilden het liefst de hele winkel meenemen, maar helaas… 😉 Mocht je een keer in Zwolle zijn, ga hier dan zeker even langs!

@ Eiland 44, Zwolle.

Toen we op het plein in de binnenstad kwamen liepen we tegen deze enorme kerstboom aan! Oh, overal van die kerstbomen in grote steden. Prachtig!

We lunchten bij Stadscafé BLIJ, een café waar ik geregeld kom omdat het er altijd zo gezellig en helemaal niet duur is! Toen we de serveerster beide onze bestelling doorgaven wisten we opeens weer waarom we zo vaak als zusjes geschat worden: alles exact hetzelfde. Oeps, haha.

We liepen ook nog even bij de Hudsons Bay naar binnen, want 1) je kunt hier je ogen uitkijken als het gaat om mooie spullen die je allemaal wilt hebben en 2) ze hebben in deze winkel de beste interieur stylisten hun werk laten doen. Genieten.

Van Lizzy kreeg ik deze twee chocoladeletters met aparte smaken, zo lief! Ik wilde deze al heel graag kopen vorige week, maar omdat ik ze best prijzig vond liet ik ze liggen voor volgend jaar. Thanks to the angel: want nu hebben we ze alsnog! Lief, lief, lief! <3

Kiek ons nou! Nog steeds even blij als toen we vier jaar waren.

Nadat onze kerstboom een nacht in de schuur had gestaan (vaarwel, luizen/spinnen/mieren/kevers/overige ongedierten die niet in mijn huis thuis horen, met dank aan de ophef op internet) was het gisteravond eindelijk tijd om de kerstboom op te tuigen. Voor mijn doen is dit ontzettend laat (normaliter staat hij al rond november), maar ach: door de drukte schoot het er helemaal bij in dit jaar. En eerlijk? We zijn best wel enorm trots op onze boom en het ziet er naar uit dat we volgend jaar weer een echte dennenboom overwegen…

Deze foto heb ik gemaakt met mijn nieuwe mobiel! What?! Ik blijf me verbazen over deze camera.

Ok: back to bussiness. De komende vier weken komt er elke zondag (of wellicht maandag) een weekoverzicht online, die in feite precies hetzelfde is als een My week in Pictures, maar voor de gelegenheid heet het Plogmas. Omdat ik de afgelopen weken merkte dat jullie toch elke zondag terug kwamen en ik veel vragen kreeg over waarom ik ermee was gestopt, leek het me leuk om hem tijdelijk even terug te brengen. En ik ben er rete-enthousiast over. Hopelijk valt er zometeen een dikke pak sneeuw, dus bij deze: fijne zondag! 

Kerstwinkel 2017

 

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.