PLOGMAS WEEK 2 ★ #workmode Utrecht en weekendje Antwerpen

Hoi allemaal! Over een uurtje gaan we met de trein terug naar Nederland na een weekendje Antwerpen! We wachten nu in de lobby van het hotel totdat we naar de trein toe kunnen lopen. Even tijd om te bloggen dus! De weken voor kerstmis zijn altijd bizar druk, en zo ook deze weer. De afgelopen week deed ik enorm veel verschillende dingen die ik graag weer met jullie deel. Kijk je mee?

Zondag kwam Esther langs en sneeuwde het enorm. Super super super leuk, en dus gingen we even naar buiten. Genieten. <3

Esther en ik gaan altijd samen tekenen, maar Esther is daar veel beter in dan ik. Hier een paar van haar tekeningen. Zo immens mooi. <3

Ze moest weer terug naar huis fietsen, maar fietsen zat er niet overal in, haha.

Die avond zette ik mijn kerstboom op mijn eigen slaapkamer op. De boom die je hier ziet is de kleine, want inderdaad: ik heb ook een grote boom op mijn kamer. Wellicht dat ik daar volgende week nog een foto van deel. Over een week is het al kerst… Time flies!

Op de linkerfoto zie je de haarband die ik zaterdags met Lizzy had gekocht in Zwolle. Je ziet hier meer foto’s van die haarband! Rechts zie je mijn broek, die ik zo vaak heb aangetrokken dat er opeens niet veel meer van over was… Ik heb nog nooit een broek tot gaten aan toe gedragen, dus het was een hele verassing voor mij dat ik het zo ver heb laten komen. Maar hè: goed excuus voor een nieuwe broek. 😉

Die zondagavond bracht Jarno mij naar huis, maar omdat fietsend of met de auto bijna niet te doen was gingen we lopend. Onderweg kwamen we deze kerstboom tegen. Pretty. <3

Maandagochtend moest ik voor een terugkomdag naar school toe, maar twee uur en geen meter verder heb ik het opgegeven en ben ik weer naar huis gegaan. Het was bijna onmogelijk geworden om op mijn eindbestemming te komen, en dus besloot ik de dag thuis door te brengen.

Of nouja, thuis… In de sneeuw dan. Lizzy had sneeuwvrij gekregen en dus gingen we in de middag naar buiten toe om foto’s te maken en van de sneeuw te genieten. Lang duurde dat overigens niet, want we liepen midden in een sneeuwstorm en het was mega koud. Snel weer naar binnen dus.

Dinsdag waagde ik me tóch weer aan het OV en ging ik richting Utrecht. Onderweg kwam ik dit landschap tegen, prachtig!

Utrecht Centraal! Ik vind dit altijd een super mooi station.

Links zie je de route die ik moest lopen, naar de Brigittenstraat. Uiteindelijk besloot ik door de kou om toch maar de bus te pakken, zodat ik iets sneller op mijn bestemming zou zijn. Op de rechterfoto zie je een artikel in het Parool waarin ze een foto hebben gebruikt waar ik vól op sta. Later deze week verscheen ik ook nog in het AD. Ik werd door een aantal mensen al herkend en kreeg al verschillende appjes, haha. Het artikel ging over mijn stage!

Oh Utrecht, wat ben je mooi in de sneeuw…

Dit is een zijstraat naast de locatie waar ik moest zijn, namelijk…

… onze nieuwe locatie in Utrecht! Aaaah! Hier mocht ik afgelopen dinsdag voor het eerst werken. Deels omdat ik een interview had met Marit, onze nieuwe operational manager op deze locatie, maar ook omdat ik het gewoon heel erg graag wilde zien. Dit is de serre, mijn favoriete plekje van het kantoor!

Dit is een van de kantoorruimtes, en als je achter de glazen deuren aan de rechterkant kijkt zie je nog een ruimte met kantoorplekken. Alles hier is zo mooi en nog zo nieuw. Love-it.

Marit had Chai Latte mee en dus probeerden we dat te maken met ons koffiezetapparaat. Ze had havermelk meegenomen, wat ik zelf nog nooit had gedronken.

Hierbij het resultaat! Het was best lekker (weer wat nieuws geproefd), maar ik zou het zelf toch wel met normale melk maken. Ondanks dat was het een geslaagd drankje.

Toen ik in de trein zat ontdekte ik in mijn Spotify-account de Stranger Things-modus. Omdat ik alle seizoenen en afleveringen van Stranger Things heb gezien en best addicted ben, was ik enorm benieuwd wat voor functie dit dan zou hebben. Uiteindelijk kwamen we er achter: luister Stranger Things muziek en je belandt in the Upside Down. Best cool.

Woensdagavond had ik een vergadering van de Meerpaaldagen. Brainstormsessies!

Donderdag besloot ik niet naar stage te gaan doordat ik wakker werd met helse schouder- en nekpijn. Uit bed komen was een behoorlijke opgave en dus leek stage mij geen goed idee. Ik verplaatste de afspraak bij de huisarts die ik vrijdags zou hebben naar de donderdag verplaatst en zodoende zat ik dus donderdag bij de huisarts.

Meet Renzo: een rustige – ietwat oude – hele lieve (en soms wat dikke) kat die nog nooit een dierenarts in de ogen heeft aangekeken, behalve bij de geboorte. En opeens belandde hij met een dikke kaak bij de arts en ligt hij vandaag op de operatietafel. Arm, lief beestje. Hij heeft heel veel ontstekingen in zijn kaak zitten waardoor alle (!) kiezen in zijn bovenkaak er uit moeten. Arm dier :(.

Vrijdag was het eindelijk zo ver: in de trein onderweg naar het mooie Antwerpen! Bepakt en bezakt met al onze zooi (het viel nog best mee hoe veel we mee hadden) gingen we de treinreis van een halve dag aan.

Roosendaal station! Hier moesten we een ruim uur wachten op onze trein richting België.

Bij schemering kwamen we aan op het station in Antwerpen! We werden meteen verwelkomt door deze gigantische kerstboom, pretty!

’s Avonds liepen we naar de plaatselijke supermarkt en haalden we een macaronisalade (links) en tiramisu als toetje (rechts). Beide waren niet te nassen – excuses voor het taalgebruik – en omdat ik me al niet zo lekker voelde was dat niet zo’n fijne bijkomstigheid. Maar ach, we hadden eten en daar ging het om.

#fromwherewestand, met m’n favoriete glitterbroek!

Onze kamer en het uitzicht! Niet het meest bijzondere, maar wel schattig!

De Meir! Deze winkelstraat is echt enorm groot en heel schattig verlicht.

In deze winkelstraat hadden was ook een groot warenhuis-achtig pand, met allerlei verschillende winkels er in. Wat je hier ziet op de grond is een mega grote Flying Tiger. Hoe gaaf?!

We aten een broodje zalm bij de bakker. Lekker!

Vervolgens gingen we door naar de Grote Markt en kocht ik op de kerstmarkt een warme chocolademelk. Luv it.

Selfie op de Grote Markt!

’s Avonds gingen we pizza eten bij Pizzeria Orso, wat aan een pleintje achter ons hotel lag. We hadden beide de Orso Pizza – lekker origineel 😉 – en het was mega lekker!

Na het eten gingen we nog even rondlopen op het pleintje waar de pizzeria ook zat. Super leuk, met allerlei café’s en kroegen.

Zondag begonnen we de dag na lang uitslapen in de stad en was onze missie: zo veel mogelijk ‘Typisch Belgisch eten’. Hierbij: de Brusselse wafel!

Na een stukje wandelen gingen we met een boottocht door de Ruien: Antwerpen underground. Een enorm rioolsysteem met historische waarden waar we een kwartier lang doorheen voeren. Inclusief bijbehorende stank. Eng, maar een leuke ervaring. Of ik het vaker zou doen? No-way.

In de categorie: ‘Zo veel mogelijk typisch Belgisch eten’ lunchten we met de Vlaamse friettekes. Hm, lekker hoor.

Van Antwerpen Underground naar Antwerpen from above: we zochten de hoogte op en gingen in het reuzenrad! Meer foto’s deel ik later met jullie!

We gingen uit eten bij ‘Talloorkes’ en ik had een heerlijke witlofschotel (rechts). Jarno had Sliptong, wat je op de linker foto ziet.

Op de kerstmarkt, die gisteravond toen wij er kwamen helaas alweer gesloten was, staan allemaal van zulke ‘heaters’ en ze stonden nog aan, dus we gingen er heel even voor zitten om op te warmen.

En uiteindelijk heerlijk in bad! Daar had ik écht even zin in. Love it.

We gaan nu met de trein weer terug naar Nederland, en ik deel snel alle foto’s met jullie! Fijne maandag! X

Share:

2 Reacties

 1. 18 december 2017 / 17:26

  Ik ben nog nooit in Antwerpen geweest, maar het lijkt me een mooie stad!

  • Larissa
   Auteur
   19 december 2017 / 10:50

   Hm, eens en oneens. Sommige straten zijn mooi, maar het is ook behoorlijk ‘vies’ in Antwerpen. Leg ik later nog wel eens uit! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.