Recensie e-book ‘Haal alles uit Pinterest’

Pinterest: ik kan er – I kid you not – úren op scrollen, pins opslaan, mappen maken en helemaal m’n ding doen. Ik zou er zo een dagtaak van kunnen maken. Nu wist ik wel dat er een commerciële kant aan Pinterest zat, maar hoe dat precies zat, wist ik niet. Totdat ik dit e-book in handen kreeg…

Toen ik vorig jaar stage liep bij Hashtag Workmode, was ik ook elke maand aanwezig bij de Hashtag Workmode Academy. Daar was ooit eens een gastspreker – Jody Hoogendoorn – en zij vertelde enorm interessante dingen over deze verslavende app. Toch deed ik er niet meer mee dan plaatjes verzamelen voor m’n eigen guilty pleasure. Van inspiratie voor in mijn kamer tot de meest uiteenlopende life-hacks: mijn halve leven hangt vast aan Pinterest. But there’s something new for me…

Toen Dionne recentelijk aankondigde haar eigen e-book te schrijven over Pinterest, dacht ik meteen: dat is een onwijs logische stap. Waarom? Dionne is ontzettend getalenteerd en helemaal thuis in Pinterest. Op haar blog las ik al geregeld tips en tricks voor deze app, maar een e-book klonk nog interessanter! Zelf had ik nog nooit een e-book gelezen, dus dat was wel wennen – en eerlijk: ik pak een echt boek sneller dan een boek op mijn mobiel – maar als je eenmaal in dat ritme zit kom je er wel doorheen. Gewoon een kwestie van gewenning!

In het online boek vertelt Dionne alles over Pinterest, en hoe je hier je eigen business in kunt hebben. Ze legt haarfijn uit wat Pinterest nou eigenlijk is en hoe je het het best kunt gebruiken om er alles uit te halen wat erin zit. Persoonlijk ben ik verliefd op de kleuren en vormgeving: iets wat voor mij onwijs meespeelt in het lezen van een boek. Het is uitleg over een app, en dus is het soms vrij droge stof, daar ontkom je simpelweg niet aan. Maar Dionne weet dat door haar manier van schrijven en door de vormgeving een stuk leuker en interessanter te maken: je wílt graag meer leren over Pinterest.

Het boek is ingedeeld in een aantal hoofdstukken:

  1. WAT IS PINTEREST?
  2. AAN DE SLAG
  3. HONDERDEN BEZOEKERS PER DAG
  4. DE PINTEREST TOOL
  5. GELD VERDIENEN MET PINTEREST

Volgens mij zijn deze vijf hoofdstukken de beste manier om Pinterest in een notendop uit te leggen: ik raakte meteen gemotiveerd toen ik de inhoudsopgave in Jip-en-Janneke-taal zag. Duidelijk en simpel: wat is het, hoe ga ik aan de slag en wat moet ik doen?

Nu ben ik iemand die er óf helemaal voor gaat, óf dingen op de achtergrond aanhoudt en er later mee verder gaat. Dat laatste is het geval als we het hebben over dit mega fijne e-book over Pinterest. Ik vind de tips heel handig, ontzettend fijn en ik weet zéker dat ze helpen, maar ik vind dat áls je dit doet, je het goed moet doen. En daar heb ik nu de tijd niet voor.

Kortom: dit boek is een absolute aanrader, voor je eigen kennis (ook als je er niet per sé meteen iets mee wilt doen) en voor als je van plan bent een business te maken van jouw Pinterest-account. Chill! Je kunt het boek hier bestellen.

Hoe erg is jullie inspiration-flow op Pinterest en geef toe: hoeveel mappen heb jij? Ik 59 (!!!). Oeps…

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.