Rhodos, dag 1 & 2

Zitten jullie klaar voor een overdosis Griekenland? Hebben jullie de zonnebrillen al op gezet en de bikini al klaar gelegd? Mooi, lees dan snel verder voor een (foto)verslag van dag 1 en 2!

Terwijl ik in de trein richting Schiphol zat, bedacht ik me dat ik over een paar uur dit regenachtige land zou gaan verlaten. De kou besefte ik me maar al te goed: een jas had ik niet aan. Wat moet je met een jas in een land als Griekenland? Die paar kilo besteed  ik veel liever aan een paar hakken, dan aan een winterjas. Om 15:15 stond onze vlucht met TUI gepland. Nadat onze koffers rúim onder de 80 kilo (vier personen) uit kwamen, we rustig hadden gegeten bij de Burger King en La Place en uitgebreid parfums opgespoten hadden, vertrokken we naar de gate. Shit, vertraging. Daar gaan we al. Om half zes zaten we pas in de lucht, wat ons een stuk later op onze bestemming bracht. Na een tussenstop op Kreta en een frisse neus buiten het vliegtuig omdat er bijgetankt moest worden, kwamen we rond twaalf uur ’s nachts aan op Rhodos. Eenmaal in het hotel hadden we enkel wat chemische broodjes gekregen, en doken we zonder onze koffer uit te pakken ons bed in. Morgen weer een dag.

De eerste échte dag, ofwel: de tweede officiële dag. Met een knorrende buik en wat uurtjes slaap achter de rug uit bed gestapt, met volle moed richting het ontbijt. Na een speurtocht van een kwartier hadden we de eetzaal gevonden: gesloten. Het ontbijt is van 7:00 uur tot 10:00 ’s ochtends. Staan we dan, om kwart over 10. Terwijl we wachtten op de lunch, vulden we onze magen met zo veel mogelijk cappuccino. Eenmaal bij de lunch, aten we de buikjes weer rond en bespraken we de plannen voor de dag. Het waaide hard, was nog redelijk koud en de korte broeken konden nog even in de koffer blijven. Met een lange broek en een sweater aan, vertrokken we per taxi naar de stad van Rhodos. Rhodos heeft een oud gedeelte (the Old City) en een nieuw gedeelte (the New City). Ons werd verteld dat de oude stad meer cultureel is, en de nieuwe stad meer gevuld is met winkels. Shoppen, dat is wat we wilden, en dus lieten we ons afzetten bij de nieuwe stad. Opvallend in Rhodos vind ik dat er ontzettend veel straatkatten te vinden zijn. Om het gemis van mijn eigen katten te onderdrukken, praatte ik tegen elke willekeurige straatkat nadat ik een foto van hem of haar had gemaakt. We gingen van winkel naar winkel: ze hadden zelfs een MANGO, maar bijna nergens slaagde ik. Tussendoor dronken we wat bij de Starbucks, na al het wandelen. Aan het einde van de dag ging ik terug naar het hotel met een nieuw horloge en wat souvenirs. Dag twee was een succes, en ondanks het feit dat de zon van zich af liet weten, hebben we toch een leuke dag gehad! Liefs, Larissa.

Dag 1 – Donderdag 20 april

Dag 2 – vrijdag 21 april

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.