Rovinj, Kroatië

Hoi allemaal! Precies een week geleden kwam ik thuis van vakantie, wat gaat dat snel! Vandaag wil ik jullie graag kennis laten maken met het mooie dorpje Rovinj, die we bezocht hebben in Kroatië! Kijk je mee?

Dit kleine dorpje ligt aan de westkust van Istrië en was, als ik Wikipedia mag geloven, voorheen een eiland. Destijds is dat eiland samengevoegd met het vaste land, waardoor het nu makkelijk te bereiken is. In dit dorpje wonen enorm veel Italianen, wat enorm goed te merken is.

Wij zijn in totaal twee keer naar Rovinj geweest. Alle foto’s heb ik de eerste keer gemaakt, toen we voornamelijk gingen om te kijken. De tweede keer kwamen we voor de souvenirs en een ijsje, en ik heb dan ook geen foto’s gemaakt toen we daar voor de tweede keer langs gingen. Ik kocht een (neppe) zeester die ik met nylon draad aan mijn muur wil gaan hangen, naast de wereldkaart en souvenirs uit Griekenland. Hoe leuk?! In dit dorpje zijn ontzettend veel omhooglopende straatjes, waarbij de stenen vaak al eeuwen oud zijn. Fun fact: de stenen zijn glad, maar ze zijn zó glad dat we allemaal bijna uitgleden toen we naar beneden en/of boven liepen. Tip: doe goede sneakers aan!

Als je wat verder in het centrum van Rovinj komt, kom je uit bij een haven. En eerlijk? Ik vind de haven ontzettend mooi! De huisjes er omheen zijn allemaal schattig gekleurd en met de haven erbij ziet het er heel leuk uit. Alle boten zijn gemarkeerd met RV, wat betekent dat ze in deze haven thuis horen. Om de haven heen zitten bijna alleen maar restaurantjes, en dus ook genoeg plekken waar je ijs kunt halen. Hier hebben wij dan ook ons eerste ijsje van de vakantie gehaald!

Dan als laatste wil ik nog iets met jullie delen: de Sint Eufemiakerk. Op het moment dat ik naast deze kerk stond wist ik niet dat deze zo heette, maar het internet doet een hoop goeds met de mens. Deze kerk staat heel hoog in het dorp, en dus moet je er behoorlijk wat steile hellingen voor gelopen hebben wil je daar komen. De foto die ik samen met Jarno heb, is ook voor die desbetreffende kerk gemaakt en ik heb zelfs de kerk goed op de foto gezet. Overigens kun je hem op de foto hieronder ook al boven de stad uit zien steken, haha.

Rovinj is een ontzettend leuk dorpje en mocht je een keer in de buurt zijn zou ik hem jullie zeker aanraden! Zijn jullie ooit in Istrië geweest? En zo ja, waar? X

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.