Soms heb ik van die lege, inspiratieloze periodes

Als je een blogger bent, zul je het wellicht wel herkennen: van die periodes waarin je blog leeg voelt en je geen idee hebt wat je moet schrijven. Soms duren die periodes weken, of zelfs maanden. Bij mij duren die periodes vaak dagen, maximaal een week. 

Vorige week had ik zo’n periode. Op zondag had ik twee blogposts ingepland: een voor maandag en een voor de dinsdag. Toen was het klaar. De rest van de week heb ik ook niks meer geplaatst, behalve de My week in Pictures die gisteren online kwam, want daar heb je niet zoveel inspiratie voor nodig.

Gewoon even niet weten wat je moet doen, waar je over moet schrijven. Geen motivatie hebben. Herkennen jullie dat?Alles wat je je in je hoofd bedenkt om over te schrijven, word direct daarna in je hoofd net zo hard weer afgekeurd. ”Nee, toch niet leuk”, ”Nee, dat is vast niet interessant.”

Afgelopen zaterdagavond vond ik het opeens weer, die drive om te bloggen. Ik heb een document op mijn laptop met alle maanden op een rijtje. Ik heb bijvoorbeeld ook al wat ideeën voor artikelen in april, maar dat is puur omdat er dan dingen gepland staan waar ik over kan schrijven. Ik pakte het document erbij, en had zo weer 8 ideeën bedacht voor de maand februari. Ja, daar is ‘ie weer: die inspiratie.

Het opschrijven van ideeën voor artikelen voor gehele maanden, is iets wat ik al zolang ik blog doe. Ik heb bijvoorbeeld nu al 14 ideeën voor de maand februari (My week in Pictures niet meegeteld) en ik had nog 5 artikelen die ik in januari wilde plaatsen, maar die ik niet geplaatst heb. Genoeg dus! Nu heb ik nog even de tijd om na te denken of ik dat artikel wel leuk vind, en zo ja: hoe ik het ga vormgeven. Soms twijfel ik over artikelen, en schrijf ik ze toch niet. Een lijstje voor de hele maand om me aan vast te houden, de controle hebben over wat ik schrijf op mijn blog, dat is waar dat lijstje denk ik vandaan komt. Ik vind het fijn.

Waarom ik in die inspiratieloze periode niet gewoon maar iets tik ‘omdat het moet’? Dat is enkel en alleen omdat ik iets wil schrijven waar ik achter sta, en niet omdat er verwacht wordt dat er altijd maar iets online staat. Kwaliteit boven kwantiteit. En soms is het ook wel even goed om niks te plaatsen, zodat je ruimte hebt om na te denken wat je wel zou kunnen plaatsen. In elk geval heb ik voor de komende weken wel weer even genoeg inspiratie opgedaan (uitgesloten is niet dat ik weer zo’n inspiratieloze periode krijg), maar mocht het opeens weer wat stiller zijn op mijn blog: niet getreurd, het duurt nooit langer dan één week ;).

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

2 Reacties

 1. 30 januari 2017 / 20:54

  Heel begrijpelijk! Ik denk dat iedereen hier wel last van heeft. Gelukkig zijn er ook van die periodes dat je barst van de inspiratie! 🙂

  • Larissa
   Auteur
   31 januari 2017 / 09:43

   Fijn dat het herkenbaar is! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.