Terug in Leeuwarden & (online) studeren – Hoe ging de eerste week?

Ik wilde graag een persoonlijk artikel schrijven, maar ik vond het nog iets te vroeg voor een grote update. Vandaar dat ik even inzoom op een klein onderdeel: deze week! Afgelopen maandag begon voor velen van ons school weer – en dus ook voor mij – en ik woon ook sinds deze week weer in Leeuwarden in plaats van thuis. Lees je mee?

EERSTE NACHTJE IN NIEUWE KAMER

Zoals ik eerder al vertelde ben ik begin juli verhuisd van een studentenkamer naar een eigen studio. We hadden al een aantal keer spullen gebracht en neergezet, maar ik had er nog geen een nacht geslapen. Tot vorige week! Samen met Esther heb ik er een paar dagen Leeuwarden van gemaakt en zijn we nog vlak voor het begin van het nieuwe schooljaar een paar nachten op mijn nieuwe kamer blijven slapen. Afgelopen maandag sliep ik er voor het eerst alleen en nu, een paar nachten verder, kan ik eindelijk zeggen dat ik er aan begin te wennen. De geluiden, het bed… Zulke dingen hebben altijd even tijd nodig.

VAN NAAKTSLAKKEN NAAR MUIZEN?!

In mijn studentenkamer heb ik vanaf het begin een enorme slakkenplaag gehad. In mijn kamer, ja. Daar heb ik nooit duidelijk iets over verteld op mijn blog omdat het destijds nog niet afgerond was en ik nog bezig was met het bestrijden ervan (tenminste, niet ik zelf natuurlijk ;)). Mede door de naaktslakken die over mijn vloer en meubels liepen heb ik besloten uit de studentenkamer te gaan en opnieuw te beginnen op een kamer zonder ongedierte… Dacht ik. Toen ik hier op mijn nieuwe kamer aankwam, na een maand niet aanwezig te zijn geweest, bleek er een muis flink te hebben huisgehouden in mijn kamer. Er bleek een ongedierte plaag op mijn gang te zijn doordat iemand haar afval niet had weggegooid en deze muis had mooi gebruik gemaakt van het feit dat ik er de hele zomer niet was en flink wat eten opgeslagen had staan op de grond in verhuisdozen. Maar als het goed is *afkloppen* is alle ongedierte weer weg. Maar je begrijpt… voor de zekerheid staat er wel een muizenval op mijn kamer. 😉

TERUG NAAR SCHOOL

Ik ga nu mijn tweede jaar van de studie Communicatie in en dat is, net als vlak voor de zomervakantie, meer online dan fysiek. Zelf ben ik daar onwijs blij mee, en daar heb ik geluk mee. Om mij heen hoor ik alleen maar mensen die er totaal niks mee kunnen, die zich niet kunnen concentreren en die het vreselijk vinden. Gelukkig vind ik het duizendmaal prima en hoor je mij niet klagen. Inmiddels zijn de eerste lessen al geweest en hebben we kort wat lessen fysiek gehad, maar door de maatregelen is dat nu ook niet alles. We gaan het dit jaar volgens mij wel wat pittiger krijgen dan vorig jaar wat betreft de stof, de lessen en het aantal werk, maar ik denk dat dat zeker goed moet komen. Let’s be honest: ja, ik heb er zin in, maar ik kan niet wachten tot dit schooljaar voorbij is en ik lekker op stage kan, haha.

Is jullie studie of schooljaar ook weer begonnen of ga je weer aan het werk? Of heb je laat zomervakantie en piep je er nog even tussenuit? Ik ben benieuwd!

Volg mij op social media: Instagram ★ Facebook ★ Pinterest ★Linkedin ★ Bloglovin‘. Vragen? Mail naar info@styledbylarissa.nl.

Share:

2 Reacties

  1. 4 september 2020 / 14:52

    oei vooral slakken vind ik smerig.. muizen zijn ook niet chil, maar op de een of andere manier vind ik die wel schattig (totdat ze natuurlijk in je woning lopen).. wat mega naar zeg… hopelijk wordt dit probleem snel opgelost! Succes met je opleiding verder 🙂

  2. 5 september 2020 / 20:41

    Oooh jaa het tweede jaar is echt het pittigst! Grote tentamens zoals marketingcommunicatie en p-taken. Maar wel mega interessant! (Heb zelf ook communicatie in Leeuwarden gestudeerd en ben net een jaar klaar). Veel succes! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.