Tien dingen die je nodig hebt in een studentenkamer, waar je nog nooit over na had gedacht

Wanneer je als student eenmaal ‘op jezelf’ gaat – of je nou wel of niet in het weekend nog naar je ouderlijk huis toe gaat – komen daar een aantal zaken bij kijken. De cliché’s kennen we allemaal wel, maar pas wanneer je er écht woont loop je tegen praktische dingen aan. En zo liep ik ook tegen heel wat dingen aan… Lees je mee?

KAASSCHAAF

Een káásschaaf. Wie bedenkt het?! Jep, jij, wanneer je de kaas voor je hebt liggen en ineens op zoek bent naar een kaasschaaf. Die je nog niet hebt, want die ben je vergeten te kopen. Of voor wanneer je de schil van je komkommer er af wilt halen, zelfde verhaal.

FRUITVLIEGJES VANGER

Als student heb je soms weinig ruimte, en zo ook in je koelkast. Het kan voorkomen dat je fruit buiten de koelkast laat liggen, het vergeet weg te gooien voor je het weekend weggaat of dat een van je huisgenoten geen zin heeft het fruit weg te gooien. In alle gevallen is het denkbaar dat fruitvliegjes enorm blij worden van jouw huis. Zorg dus dat je een manier vindt waarop je fruitvliegjes kunt vangen. Bij mij werkt het nu enigszins om afwasmiddel en azijn in een beker te doen, hier vliegen ze in en komen ze niet meer uit.

PLASTIC BORDEN EN PLASTIC BESTEK

Het is ontzettend leuk dat jij servies hebt, maar het is minder leuk om al dat servies ook schoon te moeten houden. Al helemaal als je haast hebt, snel naar school moet, de trein of bus moet halen of als er bezoek komt en jouw afwas nog in je kamer staat. Ik geef het niet graag toe, maar zo nu en dan gebruik ik in de ochtend een plastic bord die ik vervolgens weer weg kan gooien voor mijn ontbijt. Tsja, als je kampeert gaat het net zo, hoor. 😉

KLEEDJES

In een studentenhuis heb je meestal een gezamenlijk verwarmingselement welke het hele huis verwarmd (of niet, als iemand ‘m uit heeft gezet), en ook als je zonder huisgenoten woont kan de energierekening oplopen. In beide gevallen is het handig om kleedjes in huis te hebben. Mocht het een keer zo zijn dat een huisgenoot de verwarming kouder heeft gezet of dat de elektriciteit uitvalt, heb jij tenminste je kleedjes. 😉

BRANDVERZEKERING

Heel belangrijk voor wanneer je laptops, camera’s, speakers en noem maar op in je kamer hebt liggen. Of wanneer je, in mijn geval, daarnaast ook nog eens een belachelijk groot deel van je spaargeld in je meubels hebt zitten. Je woont met meerdere mensen in een huis en het is mogelijk dat er een keer brand ontstaat, of dat nou wel of geen menselijke fout is. Zorg dat je een inboedelverzekering hebt afgesloten voor onder andere brandschade, want je weet maar nooit… Tip: zo een verzekering kost helemaal niet zo veel per maand, en je bent dan ook nog eens goed verzekerd.

WASREK

Hier ging ik de fout in, nadat ik de eerste keer gedoucht had. Ehhh, waar precies hang ik mijn handdoeken op? Ik had nog helemaal geen wasrek, en dacht deze alleen nodig te hebben als ik zou gaan wassen. Mooi niet. Douche, washandjes, natte thee- en handdoeken, zó veel. Let er op dat niet om elke deur een hangend wasrek past, en je dus soms voor een staande moet kiezen. Bij mij kan er geen wasrek aan de deur hangen, helaas, want dat zou een hele hoop ruimte hebben gescheeld.

IETS WAAR JE HANDDOEK EN THEEDOEK OPHANGT

Je wilt natuurlijk het liefst niet dat de hand- en theedoeken die je gebruikt altijd op het wasrek moeten hangen, want wanneer je die niet nodig hebt wil je die inklappen en opruimen. Zorg dus dat je een plek hebt waar je deze aan kunt hangen. Zo heb ik om de deur van mijn koelkast een rekje hangen van de Action, welke ik groter en kleiner kan maken, en hier hang ik mijn hand- en theedoeken aan. Ook de natte vaatdoek hang ik hier aan!

DEURMAT

Heb je net de stofzuiger door je kamer heen gehaald, regent het buiten! Maar ja, je hebt een zware tas boodschappen in je hand, moeilijke schoenen aan en loopt automatisch toch door naar een zitplek. En dan kun je weer stofzuigen en dweilen. Of niet, en dan met een vieze vloer achterblijven. 😉 Ik heb bij IKEA een deurmat voor €1 gekocht, die naast mijn deur ligt, en waar ik standaard mijn schoenen aan afveeg als ik buiten ben geweest.

WASMIDDEL

En ik maar denken dat een wasmachine op water kon werken. Haha. Nee, dit wist ik wel, maar je vergeet iets als wasmiddel vaak mee te nemen. Gelukkig hadden mijn oma en moeder wat in m’n kast gezet, maar ik had er zelf niet aan gedacht. Ook vergeet je het snel te halen als het op is.

TANDPASTA

Reis je nog op en neer naar je ouderlijk huis? Dat is sowieso al genoeg redenen om een extra tandpasta aan te schaffen en deze niet meer heen en weer te sjouwen, want als je ‘m vergeet weer mee terug te nemen ben je ’s avonds de sjaak. Maar ook wanneer je niet heen en weer reist is het verstandig er eentje op voorraad te kopen. Tandpasta gaat, net als shampoo, altijd op wanneer de winkels dicht zijn en je het nét zo hard nodig had. Gewoon reserve, dus. 😉

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.