Tip: maak het kerstdiner extra speciaal met deze persoonlijke touch

Als je denkt aan kerst, denk je aan eten. Misschien ook een beetje aan kerstmuziek en feest, maar Kerstmis staat vooral in het teken van heel-veel-eten. Niet zo gek ook dat we massaal uitpakken met het kerstdiner, jaar in-jaar uit. Als je dit jaar het geluk hebt om met je geliefden aan tafel te schuiven voor een kerstdiner, heb ik een hele leuke tip voor het dekken van de tafel op een hele bijzondere manier… Kijk je mee?

Of je nou met twee personen of met een tienkoppige familie aan tafel zit: met Kerstmis kun je zo groots uitpakken als je zelf wilt. Persoonlijk vind ik het altijd heel leuk om op feestelijke gelegenheden alles uit de kast te halen, en ik kies dan vaak ook voor veel glinsterende details. Dat straalt een soort luxe uit, en ook met kerst oogt bijvoorbeeld goud extra veel feestelijkheid uit. Bereid je samen met je familie een 5- of 3-gangen diner voor, ga je gourmetten of schuif je ergens aan? Met alleen al een feestelijk gedekte tafel en wat kerstversiering is de sfeer voelbaar warm en maakt het eigenlijk niet meer uit wat er op je bord ligt. Het hoeft allemaal geen luxe te zijn: Kerstmis gaat om het samen zijn met dierbaren en de gezelligheid die daarbij komt kijken. En daar help ik je graag een beetje bij… 😉

NAAMKAARTJES

Dit jaar vieren wij kerst met zeven personen en gaan we gezellig dineren op Eerste Kerstdag. Omdat ik iets origineels wilde doen voor mijn familie ben ik bij Smartphoto.nl op zoek gegaan naar persoonlijke kaartjes, en die bleken er te zijn! En hoe! Er was gigantisch veel keuze en ik heb er uiteindelijk wat leuks mee kunnen maken.

TWEE VARIANTEN

Ik heb uiteindelijk twee varianten gemaakt om met jullie te delen. Want eerlijk is eerlijk: dit wil je! Ik heb zowel een variant met foto gemaakt, als eentje zonder. Zo kun je zelf kiezen wat jij het fijnst vindt en welke het beste past bij jouw gezelschap. Omdat mijn gezelschap over het algemeen meeleest (heyhoi!) laat ik alleen mijn eigen kaartje zien om hun eigen kaartje nog even geheim te houden… 😉

✭ Het naamkaartje met foto heeft in mijn geval aan de binnenkant vier eigenschappen van de persoon voor wie het kaartje is. Deze zijn persoonlijk voor hem of haar uitgekozen. Natuurlijk kun je er elke tekst naar keuze in schrijven, zoals bijvoorbeeld een kerstwens of de horoscoop van de persoon in kwestie.

✭ Het naamkaartje zonder foto heeft aan de voorkant enkel de naam, en aan de binnenkant staat er Merry Christmas, [naam]. Deze is niet direct heel persoonlijk, maar is wel een leuke toevoeging aan tafel. Tip: deze is ook leuk voor als je met een gezelschap bent wat je misschien nog niet zo goed kent! Schrijf er bijvoorbeeld een vraag op: wat wens jij voor kerst? Of: vertel iets over jezelf wat nog niemand weet.

MEGA MEGA MEGA BUDGET TIP!

Als laatste wil ik nog even met jullie delen dat het maken van zulke naamkaartjes écht de kosten niet zijn, wat ik persoonlijk zeker een pré vind. Voor €0,79 p.s. (excl. verzendkosten) heb jij al een persoonlijk naamkaartje waar je helemaal je eigen draai aan kunt geven. Dit, maal het aantal kaartjes wat je nodig hebt, en je hebt voor een leuke en kleine prijs een uniek extraatje voor al jouw tafelgasten.

Tip! Het plaatsen van naamkaartjes is een kleine toevoeging die veel waarde kan hebben voor mensen. Wil je jouw gezelschap van tevoren niet in een bepaalde tafelopstelling zetten maar hen zelf laten kiezen waar ze zitten? Geef dan de kaartjes pas zodra iedereen aan tafel zit.

Dit is dus zeker een mega aanrader voor de feestdagen! Bestel jouw persoonlijke naamkaartjes vóór 18 december om er zeker van te zijn dat ze nog voor het voorgerecht bij jou op de deurmat liggen. 😉 Je hoeft er niet voor thuis te zijn, want het is een brievenbus pakketje! Win-win. Je kunt ze hier bestellen. Succes met personaliseren! Liefs. X

Scroll verder naar beneden om nog meer te zien van de naamkaartjes en de tafelopstelling!

Dit artikel is in samenwerking met Smartphoto.nl*

Share:

4 Reacties

  • Larissa
   Auteur
   9 december 2019 / 19:59

   Dankjewel! Inderdaad! Net even een extra touch!

 1. 10 december 2019 / 10:32

  Wat een leuk idee om dit voor het kerstdiner neer te zetten! Zo wordt het extra persoonlijk. Je tafel ziet er prachtig gedekt uit trouwens, kan zo in een magazine!

  • Larissa
   Auteur
   10 december 2019 / 16:56

   Wat een lief compliment, dankjewel! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *