Tip: voor €14,80 een retour naar Antwerpen

Toen ik een paar maanden geleden hoorde dat een retour naar Antwerpen mij minder dan €10 zou kosten, wist ik het meteen: Antwerpen it is. Afgelopen december ben ik eindelijk naar Antwerpen geweest, en dit was absoluut de moeite waard. Al is het alleen maar om de prijs die je ervoor betaalt: €14,80. Benieuwd hoe jij dat ook kunt? Lees dan snel verder.

Allereerst moet ik er bij zeggen dat ik afgelopen december voor €9,40 heen en terug kon, maar dat NS inmiddels de prijzen heeft verhoogd. Daarom betaal je nu €14,80 voor een retourtje naar Antwerpen. Ondanks deze prijsverhoging is het nog steeds enorm goedkoop en sta ik ook nog steeds achter mijn beslissing: iedereen moet dit weten.

Het is eigenlijk heel simpel: ben jij een student en heb jij een studenten reisproduct, dan geldt deze prijs dus ook voor jou. Op doordeweekse dagen reis jij namelijk gratis door heel Nederland, waardoor je een lange reis naar het zuiden (zoals Groningen > Roosendaal) al gratis kunt afleggen: iets wat normaal ook een paar tientjes kost. Het is dan de bedoeling dat je doorreist tot Roosendaal: het meest zuidelijke station met treinen richting Antwerpen. Vanaf hier koop jij jouw ticket naar Antwerpen, die dus inmiddels nog maar €7,40 kost. Je bent dan dus voor €7,40 door heel Nederland gereist én in België belandt. Niet slecht, hm?

➼ Benieuwd naar de foto’s die ik maakte in Antwerpen? Bekijk hier deel 1 en deel 2.

Tip! Boek je tickets (ver) van te voren online, zowel je heen- als terugticket. Zo weet je zeker dat je een plekje hebt op de datum dat jij een weekendje weg wilt. Ook moet je er op letten dat je met een weekabonnement op een doordeweekse dag reist en dat je met een weekendabonnement dus niet gratis reist doordeweeks.

Oké, het werkt als volgt. Op de website van NS International kun jij jouw bestemming invullen, met daarbij jouw leeftijd en het abonnement waarmee je reist: in ons geval 100% korting in Nederland. Hierna berekent de website jouw prijs en kun je kiezen op welk tijdstip jij de trein wilt hebben. Let wel op dat jouw trein vanaf je thuisbestemming hier op aansluit (en je dus niet nét te laat bent) en dat je wat ruimte hebt, mocht je vertraging oplopen in Nederland. Je wilt deze trein namelijk niet missen.

Uiteindelijk kom je dus uit op een prijs van €14,80, wat voor een retourtje naar Antwerpen zeker niet duur is. Wij zijn op vrijdagmiddag heen gereisd, en op maandagmiddag weer teruggereisd, zodat we op beide dagen ons studenten-reisproduct konden gebruiken. Win-win!

Mocht je dus geen studenten-reisproduct hebben, zal het helaas iets duurder zijn omdat je de reis door heel Nederland ook nog moet betalen. Maar wanneer je hier wel over beschikt, is het dus zeker de moeite waard om er eens heen te gaan! Zijn jullie al eens in Antwerpen geweest? Liefs. 

Share:

3 Reacties

 1. 7 januari 2018 / 16:18

  Woehoe ben zo blij dat Antwerpen voor mij echt geen drol kost! Af en toe ga ik zelfs wel eens via een Belgisch station en betaal ik maar 10-12 euro voor ’n retourtje haha

 2. 7 januari 2018 / 16:18

  Woehoe ben zo blij dat Antwerpen voor mij echt geen drol kost! Af en toe ga ik zelfs wel eens via een Belgisch station en betaal ik maar 10-12 euro voor ’n retourtje haha

  • Larissa
   Auteur
   8 januari 2018 / 10:21

   Ohhh heerlijk lijkt me dat! Het is ook zo dichtbij voor jou!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.