Tip voor onder de kerstboom: foto op hout

Cadeautips, je kunt er – letterlijk – niet genoeg van krijgen. Vorige week deelde ik cadeautips gericht op vrouwen of op mannen, en deze week laat ik jullie een specifieke cadeautip zien waar je – met een beetje geluk – zowel vrouwen als mannen blij mee kunt maken. Kijk je mee?

De cadeautip die ik graag met jullie wil delen is gericht op herinneringen, namelijk: een foto op hout. Het is vergelijkbaar met een foto op canvas, alleen is het enige verschil de textuur. Het hout waar de foto op is gedrukt heet populierenhout, en ondanks dat die naam mij niks zegt is het zeker mooi hout en wordt de foto die afgedrukt wordt niet lelijker door het hout wat eronder ligt. De foto is net zo scherp als toen hij gemaakt was en wordt niet uitvergroot of lelijk gecentreerd.

Omdat ik enorm fan ben van fotografie én van het bewaren van herinneringen zijn fotocadeau’s voor mij al-tijd goed. Deze foto houd ik daarom ook zelf, aangezien ik het een leuk meubel-accessoire vind. Ik koos ervoor om een herfstfoto die ik zelf heb gemaakt af te laten drukken, zodat ik het ieder jaar in de herfst en winter weer tevoorschijn kan halen. Zodra je de foto op hout binnen krijgt, zit er ook materiaal bij om de foto op te hangen. Je kunt hem dus zowel staand als hangend in je interieur verwerken.

Op de website van Smartphoto* kun je kiezen voor meerdere afmetingen. Zelf koos ik voor de afmeting 20×30 cm, omdat een grotere momenteel niet bij ons thuis past. Hoewel een groter formaat wellicht ook wel mooi was geweest, is dit formaat zeker niet te klein en kun je hem op deze manier extra makkelijk verplaatsen.

De ‘houten plaat’ is vrij dun en licht, wat super fijn is voor als je hem bijvoorbeeld wilt ophangen. Op onderstaande foto’s zie je goed hoe dun hij is en wat de textuur van hout met de foto doet. Wat vinden jullie van een foto op hout? Het is toch net even anders dan op canvas, maar ik vind het persoonlijk wel iets unieks hebben! Prima cadeau voor onder de kerstboom! Liefs.

Dit artikel is in samenwerking met Smartphoto.nl*

Share:

2 Reacties

 1. 8 december 2017 / 13:17

  Wat een prachtige foto heb je laten afdrukken zeg! Ik vind dit soort cadeaus heel tof om te geven <3

  • Larissa
   Auteur
   12 december 2017 / 13:08

   Eens! Fotocadeau’s zijn altijd wel leuk! X

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *