Tips: hoe overleef je warme zomernachten?

bron

In juli, augustus en september is het ’s nachts altijd verschrikkelijk om in je bed te liggen. Woelen en draaien tot je er gek van wordt, voeten buiten je dekens, voeten onder je dekens, been naar buiten, been naar binnen, raam open, muggen, raam dicht: gek word je ervan. Omdat ik – net als jullie – helemaal gek werd van de warmte, ben ik oplossingen gaan zoeken, en die deel ik graag met jullie!

KLEDING

Allereerst is kleding het belangrijkst: ga niet met een dikke pyjama in je bed liggen. Trek het liefst helemaal niks aan, maar omdat een groot gedeelte van de mensheid toch iéts aan wilt hebben – ik ook! – zijn er een aantal dingen die je het beste aan kunt trekken met warme temperaturen. Trek bijvoorbeeld een wat dunnere pyjama of kimono aan. Op de website en in de winkels van Hunkemöller zijn veel verschillende (en mooie!) mogelijkheden voor nachtkleding waar je in hete zomernachten veel aan zult hebben. 😉 Mijn favoriete kimono is deze mooie witte! Welke is jullie favoriet? Of slapen jullie toch écht liever niks aan?

VERKOEL JE VOETEN/WASHANDJE

Dit is iets wat niet voor de hele nacht werkt, maar wel kan helpen om in slaap te vallen: leg een koud washandje op je voeten. Je voeten bepalen een groot deel van je lichaamstemperatuur, en wanneer je voeten verkoeld worden zul je het meteen een stuk minder warm hebben. Leg daarom een koud washandje op je voeten zodra je gaat slapen om in slaap te kunnen komen!

RAMEN EN DEUREN OPEN

Ik vraag je niet alle ramen wagenwijd open te zetten en je voordeur de hele nacht open te laten staan, want dat is natuurlijk allesbehalve veilig, maar wat wel kan helpen is om ’s avonds alvast ramen en deuren tegen elkaar open te zetten om het af te laten koelen en zodra je gaat slapen wat ramen tegen elkaar open te zetten. Wel met goede horretjes ervoor, want die muggen is nog veel erger dan de hitte. Die willen we niet in ons huis hebben.

MOBIEL NIET ONDER JE KUSSEN

Wat ook blijkt te helpen, is om je mobiel – of eigenlijk: alle elektrische apparaten – uit je buurt te laten. Ben jij iemand die je mobiel onder je kussen legt? Probeer ‘m eens wat verder weg te leggen. Elektrische apparaten stralen hitte uit en dat zorgt voor meer warmte in je slaapkamer.

Heb jij nog ultieme tips voor deze warmte? Laat ze achter in de reacties! En slaap jij, net als ik, ook op zolder? Mocht de mogelijkheid er zijn, probeer dan een verdieping lager te slapen. De zolder is altijd zó heet, haha. Liefs! 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Dit artikel is in samenwerking met Hunkemöller.*

Share:

2 Reacties

 1. 14 september 2018 / 10:33

  Wat een super handige tips! Al moet zeggen dat ik het alweer koud heb hoor ’s nachts, haha!

  • Larissa
   Auteur
   14 september 2018 / 11:53

   Haha, ik ook aardig, maar vanaf volgende week schijnt het weer heel warm te worden… Pfoe, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.