Tips voor het leren van je autotheorie

Hola! Hebben jullie al vakantie? Ik wel, maar ondanks dat ben ik druk aan het leren voor mijn autotheorie. Morgen heb ik mijn examen (aah!) en ik heb de afgelopen weken een aantal handige tools ontdekt voor het leren van je theorie. 

Het is voor mij inmiddels al meer dan een jaar geleden dat ik voor het laatst moest leren voor een toets, dus het is soms best lastig om dat weer op te pakken. Ik ben al ontzettend lang ‘bezig’ met autorijden, wat betekent dat ik er al heel jong interesse voor had en het leuk vind om me er mee bezig te houden. Toch gaat het met mijn autotheorie nog niet zo lekker, en dus zocht ik voor mezelf een aantal hacks zodat ik het sneller en op een leukere manier in m’n hoofd zou krijgen. Ik verwacht dat er wel een aantal lezers zijn die met ditzelfde probleem te maken hebben of die het gewoon leuk vinden om eens anders te leren dan vanuit een boek, dus hierbij: tips om je autotheorie te leren!

Ik begin met de vier tips die mij een heel eind op weg hebben geholpen: apps. Al deze apps zijn gratis in de app store te verkrijgen!

Gratis Auto Examens

Dit is de allereerste app die ik graag met jullie zou willen delen. Een vriendin van mij heeft een paar weken terug haar autotheorie gehaald, en zij had via deze app een aantal extra oefenexamens gekocht die ik mocht gebruiken toen zij geslaagd was. Super handig, maar mocht je er geen geld aan uit willen geven zijn er ook een hele hoop gratis examens in deze app te vinden! Je krijgt per onderdeel circa tien vragen, en aan het einde kun je precies zien wat je goed of fout hebt gedaan. Voorafgaand van het examen heb je de mogelijkheid om per categorie de theorie nog eens even goed door te lezen voordat je de oefeningen gaat maken.

Android | Apple (niet beschikbaar)

Premium versie (1 week): €2,99

Werkt niet zonder internet

CBR Theorie

Deze app is ingedeeld in verschillende categorieën waarbij geen theorie voorafgaand te lezen is, maar je direct naar een examen gaat. Je kunt ervoor kiezen om na een examen de vragen die je fout had nog een keer te maken, of deze in te voegen bij het volgende examen. Ook kun je bepaalde vragen markeren met een vlag, zodat je ze later terug kunt kijken of apart kunt overhoren. Mega handig! Wel moet je vanaf een bepaald moment betalen om meer examens te maken, dus je bent snel uitgespeeld op de app. Ondanks dat is het altijd goed om wat extra kennis op te doen.

Android | Apple

Werkt ook zonder internet

Theorie borden oefenen

Deze app heeft mij tot nu toe het meest geholpen: theorie borden. Het is niet altijd even gemakkelijk om bepaalde borden te onthouden, maar als je een aantal keer oefent met deze app beloof ik je dat het meest er al in zit. Je krijgt elke keer nieuwe borden voorgesteld waarbij je uit negen borden de goede moet kiezen. Aan het eind van het examen, bestaande uit 40 vragen, krijg je te zien hoe veel je er fout had en hoeveel goed. Zodra je het antwoord van een vraag intoets, krijg je direct te zien of deze goed is (groen vlak) of fout is (rood vak, + groen vak bij goede antwoord). Ook zit er een tijdslimiet op, wat an sich best goed is, maar soms wel stress verwekkend.

Android | Apple (niet beschikbaar)

Werkt ook zonder internet

Voorrang

In deze app kun je met behulp van genummerde bolletjes aangeven wie er als eerste voorrang heeft, wie daarna, etc. De nummers kunnen verschoven worden naar de voertuigen op de weg, en zodra je het laatste bolletje hebt verplaatst krijg je direct te zien of het goed of fout is. Groot nadeel: je kunt niet zien wát er fout is en hoe het wel had gemoeten, in het geval van een fout. Voordeel is dan wel weer dat je het krijgt te horen zodra je het goed hebt ingevuld!

Android | Apple

Werkt ook zonder internet

Theorieboek

Verder is het ontzettend handig om een theorieboek te hebben, in het geval van een treinreis of iets dergelijks. Dit theorieboek heb ik geleend van mijn vriendje, maar je kunt hem ook los kopen of soms zelfs aanvragen bij jouw rijschool. Zelf vind ik het leren uit een boek ook wel eens fijn en dus heb ik hem geregeld bij me.

iTheorie

Als laatste wil ik jullie deze tip meegeven: iTheorie! Dit is een programma voor op je laptop, waarbij je volledige echte examens kunt maken, maar ook gevaarherkenning en oefenexamens kunt maken. Volgens mij kun je dit alleen aanvragen bij jouw rijschool en het kost behoorlijk wat geld, maar dan heb je ook wat!

Ben jij bezig met jouw autotheorie en heb jij iets aan deze tips? Of heb je zelf nog andere tips? Laat het mij dan zeker even weten. En gaan jullie voor me duimen morgen? Liefs, Larissa.

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

3 Reacties

  1. 26 juli 2019 / 09:55

    Wat een handige tips Larissa!

    Groetjes,
    Alexandra

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.