Toerist in eigen land | Rotterdam

dsc_0328

Afgelopen zondag hing ik de toerist uit in eigen land. Heerlijk, vind ik dat. Bij deze luidt ik tegelijkertijd ook een nieuwe serie in, maar daar lees je zo meer over! Zondag was Rotterdam aan de beurt.

Jarno en ik hadden het al een tijdje gepland staan: een dagje weg. Tot zaterdagmiddag was de bedoeling nog altijd dat we richting Groningen zouden gaan. Echter bleek dit bijna onmogelijk door werk aan het spoor. NS moet me wel telkens hebben. Laatst hadden Esther en ik ditzelfde probleem, maar dan met Amsterdam. Goed, ons tweede besluit werd Rotterdam, wat ons beiden wel aansprak. Een compleet gevulde dag, maar we hadden er zin in. We namen de trein van kwart voor tien vanuit Dronten, via Zwolle en dan door naar Rotterdam Centraal.

Eenmaal aangekomen in Rotterdam liepen we eerst even naar het centrum. Voor mijn verjaardag had ik 3 H&M cadeaubonnen gekregen en ik wilde graag weten hoeveel hier op stond. Uiteraard was dat ook meteen een goed excuus om wat winterkleding in te slaan, dus ik slaagde met twee truien en 0 cadeaubonnen. We liepen door naar de Markthal, waar ik vele verhalen over hoorden. Naar mijn mening viel het een beetje tegen, maar dit kwam deels doordat ik er extreem hoge verwachtingen voor had. We hadden het na zo’n 10 minuten wel gezien, en gingen lunchen bij een pizza restaurant. Mega lekker en heel vullend! Eenmaal uitgebuikt liepen we door naar de kubuswoningen, tegenover de markthal en het restaurant waar we aten. Daar keken we even rond, en eerlijk is eerlijk: het is best fascinerend.

Uitgekeken bij de dobbelsteen vormige huizen en door naar de Erasmusbrug. Na een eindje lopen, onder andere een stukje door de haven, kwamen we bij de Erasmusbrug, dé brug van Rotterdam. We hebben even bij de kade gezeten om uit te rusten en te genieten van het uitzicht. Een klein half uurtje later mochten onze benen weer aan het werk en gingen we door naar onze laatste bestemming: de Euromast. Helaas begonnen hier de wolken ietwat te huilen, want het begon te miezeren. Dat mocht de pret niet drukken, want nadat we door ‘Het Park’ heen waren gelopen kwamen we aan bij een mega hoge toren. We kochten onze tickets, liepen naar boven en maakten foto’s en filmpjes van het uitzicht. We sloten ons aan bij de rij om met de ronddraaiende ruimte nóg hoger te gaan, en na een paar minuten wachten mochten we naar binnen. 195 meter hoog is waar we uiteindelijk uitkwamen, terwijl we ronddraaiend onze ogen uitkeken boven Rotterdam.

Als afsluiter liepen we een half uur terug naar het station, en namen de trein terug naar huis. Het was de bedoeling dat we nog in Rotterdam zouden eten, maar we zaten beiden nog veel te vol van de pizza als lunch. Het besluit werd dat we thuis patat zouden gaan eten, dus om half 9 zaten we aan de eettafel met een bak patat! Ik vond het een mega leuke dag en Rotterdam is zeker een aanrader, heel erg tof! Geniet van de vele foto’s! 🙂

Ps.: Het lijkt mij leuk om vanaf nu ditzelfde te doen met elke stad die ik bezoek, dus je kunt er meer verwachten! X

dsc_0319

dsc_0328

dsc_0323

dsc_0324

 dsc_0325

dsc_0326

dsc_0333

 dsc_0339

dsc_0343

dsc_0359

dsc_0365

dsc_0368

dsc_0373

dsc_0378

dsc_0382

  dsc_0403

  dsc_0422

 dsc_0434

dsc_0452

dsc_0453

 

Share:

4 Reacties

 1. 28 september 2016 / 14:11

  Ik ben nog nooit in de Markthal geweest, ben wel benieuwd!

  • Larissa
   Auteur
   29 september 2016 / 06:44

   Was ik ook nooit, maar naar mijn mening viel het best tegen.. Maar toch wel leuk om een keer geweest te zijn! Het is wel heel mooi om te zien!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.