Tony’s Chocolonely | melk coffee crunch

Hi allemaal! Hoe is jullie weekend tot nu toe? Ik heb eindelijk een lekker rustig weekend, en dat is zo nu en dan ook wel even ontzettend fijn. Vandaag wil ik iets met jullie bespreken wat ik niet zo heel vaak doe, namelijk… chocola! En het heeft alles te maken met bovenstaande Tony’s Chocolonely.

Toen ik afgelopen donderdag door Amsterdam heen liep en de Marqt tegen kwam besloot ik een keer een kijkje te gaan nemen. Sinds ik de laatste tijd veel in Amsterdam zit en van alle kanten hoor dat mensen boodschappen doen bij de ‘Markt met een Q’ was ik toch wel enorm nieuwsgierig geworden naar deze wat luxere winkel. Uiteindelijk belandde ik – zoals we hadden kunnen verwachten – bij de chocolade afdeling en keek ik mijn ogen uit bij het schap met alle Tony’s Chocolonely’s, als een kind in een snoepwinkel. Want eerlijk is eerlijk: in ons pittoreske dorp gaan de smaken niet verder dan melk, melk-hazelnoot en karamel-zeezout. Toen ik de woorden melk coffee crunch las was ik om: deze móest ik proberen.

Het zal voor Amsterdammers, of mensen in andere grote steden, wellicht wel wekelijkse koek zijn. Maar voor mij voelt het als een mini-cadeau aan mezelf, want als er iets is waar ik dól op ben dan is het chocolade in combinatie met koffie en crunchy stukjes (die van Verkade is óók goed!). En als je hier een blogpost aan wijdt, moet je er natuurlijk ook iets over kunnen vertellen. En dat doe ik in drie woorden: buitengewoon machtig & lekker. En meer heb ik er niet over te zeggen. Het is intens machtig (nó way dat íemand deze reep in één keer op kan eten) maar vreselijk lekker. Love-it.

Dan door naar het belangrijke gedeelte: Tony’s staat voor fairtrade chocolade en dat maakt ze ook ietwat duurder dan een normale chocoladereep. De chocolade is dus geheel slaafvrij ontwikkeld, wat maakt dat de boeren kunnen leven van het geld wat zij verdienen door het produceren van cacao. Win-win! Ondanks dat ik ook normale chocolade eet, vind ik het heel belangrijk waar Tony’s Chocolonely voor staat en vind ik zeker dat ze hiermee door moeten gaan en – eigenlijk – dat alle chocolademerken hier aan mee moeten doen.

Wat vinden jullie van deze Tony’s Chocolonely smaak? Hebben jullie hem ooit geproefd of nog niet? Zo niet, try! Liefs, Larissa

Share:

4 Reacties

 1. 7 oktober 2017 / 15:33

  Lijkt me zo lekker! En ik ga graag de uitdaging aan hoor, gewoon in 1 keer opete..n 😉

  • Larissa
   Auteur
   8 oktober 2017 / 10:08

   Haha, oh ik ben heel benieuwd of het je lukt! 😉 Hij is zo zo zo machtig!

 2. 9 oktober 2017 / 07:21

  Oeh, klinkt gooeeed dit! Zelf heb ik alleen nog maar melk, hazelnoot en een limited edition met melk popcorn en discodip op, haha!

  • Larissa
   Auteur
   9 oktober 2017 / 08:06

   Ah, die met popcorn lijkt me heel gek maar wel lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.