Trend: slippers

Daar ben ik weer! Met een gloednieuwe schoenen trend, namelijk de slippers of flip ons. Ook wel: schoenen waar je zo in stapt en waarbij je hak geen ondersteuning heeft. De trend kwam opeens aanwaaien, en nu kun je er absoluut niet meer omheen.

Waar de blauw-wit gestreepte badslippers met sokken een no-go zijn, zijn de fashionable slippers met bont, printjes en bloemen een absolute go. Een jaar geleden zag je deze slippers nog niet zo heel veel, maar het afgelopen jaar werden ze als een malle gedragen door vele modebloggers en op de catwalk en het gaat door, want de modewereld is dol op deze trend. Voornamelijk merken als Gucci en Moschino hebben ze in hun collectie, maar je ziet ze beetje bij beetje steeds meer in normalere schoenenwinkels verschijnen. We hebben twee soorten: de daadwerkelijke slipper en de loafer-vorm.

bron

Slippers

De slipper gevormde schoen lijkt het meest op een badslipper, maar dan een stuk moderner. Je ziet ze in allerlei verschillende soorten en maten, zoals met bont, teksten, studs, bloemen en noem maar op. De badslipper is op deze manier helemaal opnieuw de wereld in geblazen en eerlijk is eerlijk: het is wel lekker makkelijk als je snel van huis weg moet.

bron

Loafer look-a-likes

Deze schoenen lijken verdacht veel op de loafers, waar ze – neem ik aan – ook van af geleid zijn. Het enige verschil is dat de loafer je hak ondersteuning biedt, en deze slipper niet. Je glipt er in en loopt weg, zo makkelijk is het. De bovenkant is vaak niet helemaal open, maar wel een klein stukje. Dit maakt dat het eigenlijk net een loafer is, alleen krijg je er – in tegenstelling tot de loafer – geen blaren van.

Maar even, lieve meiden… Hoe loopt men hier op? Zodra ik slippers aan trek en er mee ga lopen, schop ik ze uit. Werkelijk waar. Tot nog toe ga ik niet aan deze trend beginnen, aangezien ik de schoenen totaal niet comfortabel en makkelijk vind zitten. Is hier iets voor zodat dit makkelijker gaat of moet je er gewoon aan wennen?

En dan nog iets: sokken. Sokken zijn in deze schoenen volledig overboden (heerlijk!). Het lijkt me enorm fijn om met warme dagen slippers aan te trekken en een keer geen sokken om je voeten heen te hebben. Zijn er meiden die dit lezen en ervaring hebben met het lopen op dit soort schoenen? Vertel me er alles over!

Wat vinden jullie van deze trend? Ik vind de schoenen enorm mooi, maar helaas zit het er voor mij nog niet in. Wellicht dat ik het over een tijdje nog eens probeer, want het zou toch moeten kunnen… Geniet van je dag! Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Alle afbeeldingen die ik in dit artikel heb gebruikt zijn te vinden via dit Pinterest bord

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.