Trend: uitlopende mouwen

1/2/3/4/5

Goeiemorgen, loves! Hoe was jullie weekend? Vandaag begint mijn allereerste volledige stageweek en zal ik de hele week druk aan het werk zijn voor Hashtag Workmode. Gelukkig heb ik ook nog aan jullie gedacht, en laat ik vandaag een nieuwe (favoriete!) trend zien: de uitlopende mouwen. Ofwel: statement sleeves.

Het najaar is in aantocht (of is nooit weggeweest) en dat brengt gelijk een heleboel nieuwe trends met zich mee. De seizoenskleuren okergeel, bordeauxrood en suède-bruin blijven aan de top, maar ook zachtroze en wit komen steeds meer naar voren in de herfst. YAY! Maar dat is niet waar ik het vandaag over ga hebben, dus ik ga snel terug naar de trend die ik vandaag wél bespreek.

Deze trend, gefocust op de mouwen, is er een die ik in de zomer al af en toe voorbij zag komen, maar die dit najaar pas helemaal trendy is. Vorig jaar zagen we hem weinig tot niet, maar dit jaar heb ik er al genoeg in de herfstcollecties voorbij zien komen. Met name de ZARA heeft een hele hoop van dit soort shirts in de collecties hangen. Het idee achter de statement sleeves is dat de mouw, zoals je wel kunt raden, niet meer strak om de arm zit maar wijd oogt en los hangt. Bij de meesten zie je dat de bovenarm nog wel strak is, en dat het vanaf de elleboog steeds iets wijder uitloopt. Maar anderzijds zijn er ook mouwen die al vanaf de schouder niet meer strak om de armen heen zitten.

Persoonlijk vind ik het echt een súperleuke trend, maar ben ik wel een klein beetje bang voor de kou in ons kikkerlandje. Want geef toe: zo heel warm gaan je armen het niet krijgen als er veel koude lucht in de mouwen kan kruipen. Maarrrrr… Uiteraard is het wel ontzettend mooi, kun je ze leuk combineren in outfits én al met al gaan velen toch voor fashion before comfort.

Wat vinden jullie van deze najaarstrend? En zouden jullie zelf ook zoiets kopen, of blijft het bij het kijken?

1/2/3/4/5

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.