Een poging tot tuinieren – deel 1

Planten op mijn kamer? Die overleven het niet. Bloemen? Die vergeet ik altijd. En als kers op de taart gaan zelfs cactussen en vetplantjes bij mij volledig dood. Vorig jaar begon ik een challenge: koken met Larissa. Omdat – zoals je al kunt raden – ik ook niet kan koken. In 2019 start ik nóg een challenge: tuinieren. Tuinieren met Larissa. En daar update ik jullie elke keer over. Kijken jullie mee?

Goed, het klinkt misschien als een ondoordacht en onsamenhangend verhaal, maar het is heel simpel. Een paar weken geleden liep ik in de stad de HEMA in en ging mijn hart sneller kloppen van alle paas-spulletjes en lentecollecties. Ik vond een pastel blauwe kas (zie foto, HOE MOOI!!!) en een simpel doe-het-zelf pakket. ‘Mam, zal ik dit proberen? Of is het trekken aan een dood paard?’

Uiteindelijk heb ik tóch een kas en een – hoe ironisch – vergeet-mij-nietje meegenomen om zelf helemaal te zaden en planten (zeg je dat zo?!) en ben ik thuis meteen aan de slag gegaan. Eerst heb ik het vergeet-mij-nietje gezaad in het kleine potje wat je erbij krijgt, en guess what: er groeit iets! Wooohhhh. Dat is mij dus nog nóóit gebeurd!

Ok, leuk gezegd, maar nu is het dus de bedoeling dat ik dit in leven houd. Ik besloot bij de HEMA een tweede soort te halen (want hallo: er gróeit iets!) en nam een andere soort mee. Dit is nog geen week geleden, maar als je mij nu vraagt welke soort dat was… Ik heb geen idee. Daar gaan dit soort dingen meestal fout, haha.

Goed, ik heb het vergeet-mij-nietje inmiddels verplaatst naar de kas en het tweede plantje in het potje gezaad. En nu is het… wachten. En natuurlijk niet vergeten water te geven. Jep. Wish me luck with that.

Nu wil ik natuurlijk enorm veel leren over dit ‘simpele’ tuinieren (want zeg eerlijk: tuinieren kun je dit natuurlijk niet noemen), dus heb je nou tips voor mij, of bijvoorbeeld een leuk weetje, zet die dan zeker even in de reacties want dat vind ik onwijs leuk om te lezen. Liefs! X

Share:

1 Reactie

 1. 20 maart 2019 / 07:55

  Wat ontzettend leuk dat je dit gaat doen!
  Dat kasje is ook zo schattig, mijn vader is altijd erg goed geweest in tuinieren.
  Hij heeft zelfs een moestuin gehad!
  Liefs,
  Evelien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.