Update mei – Het afstuderen is begonnen!

Het schrijven van persoonlijke updates vind ik altijd het leukste om te doen, omdat ik dan het idee heb dat ik jullie wat meer betrek in mijn leven. In de weekoverzichten en losse artikelen probeer ik ook af en toe wel wat persoonlijks te vertellen, maar dat is toch anders dan een heel artikel wijden aan en update. En, dat is nu weer nodig, want ik ga namelijk afstuderen!

Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn studie en loop ik inmiddels alweer twee maanden stage bij BadBirds in Den Haag. Tijdens deze stage ga ik mijn ‘proeve van bekwaamheid’ afronden, en als ik die allemaal gehaald heb, ben ik afgestudeerd. Maar… daar zijn we nog niet.

PROEVE VAN BEKWAAMHEID

De Proeve van Bekwaamheid zijn eigenlijk een soort examens die je aflegt, net als met je rijbewijs. Alles wat je in 2,5 jaar hebt geleerd, ga je opnieuw doen en dan alles vastleggen. Dit wordt gecontroleerd, en als je het haalt, ben je geslaagd. Dit doe je dus bijvoorbeeld met filmen, editten, teksten schrijven, content uploaden en noem maar op. Dit leg je allemaal vast op een USB-stick, en dat is het. Niet moeilijk, wel onwijs veel werk en het vergt heel wat concentratie en discipline.

OVER EEN MAAND KLAAR

Je hebt gemiddeld tussen de twee en vier weken voor je examens. Dat ligt er aan wat je afspreekt met je docent. Ik heb ervoor gekozen om het maximale eruit te halen en vier weken te doen over mijn examens. Dit, omdat ik zo druk ben buiten stage om (en ook op stage zelf) en dus niet in de stress wil zitten.

Afgelopen weekend op Kingsland heb ik al wat onderdelen kunnen doen, en de komende weken ga ik dus alles afronden van A tot Z. En als ik daarmee klaar ben, hoor ik dat bij het eindgesprek op 27 mei. Tsja… En dan? Daar vertel ik jullie binnenkort meer over.

Ik vind het echt onwijs leuk dat ik bijna afgestudeerd ben. Pff, wat zal het fijn zijn een diploma op zak te hebben! Daar kijk ik enorm veel naar uit. Liefs.

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

5 Reacties

 1. 2 mei 2019 / 07:07

  Wat spannend met je proeven van bekwaamheid!
  Heel veel succes <3
  Liefs,
  Evelien

  • Larissa
   Auteur
   3 mei 2019 / 08:33

   Dankjewel, Evelien! X

 2. 15 mei 2019 / 20:56

  Spannend, veel succes met je laatste loodjes! 🙂

  • Larissa
   Auteur
   27 mei 2019 / 21:29

   Nog bedankt, José!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.