Van gedeeld studentenhuis naar een eigen studio – Verhuisupdate #1

Heyhoi, daar ben ik weer! Zoals ik vorige week al vertelde in een update over mijn studie ga ik verhuizen! Een jaar geleden verhuisde ik naar Leeuwarden voor mijn studie en nu ga ik binnen Leeuwarden naar een nieuwe plek: een eigen studio! Ik vertel jullie er alles over en neem jullie natuurlijk weer mee in het hele proces!

WAAR WOONDE IK EERST?

Een jaar geleden ging ik het huis uit om op mezelf te gaan wonen in Leeuwarden: een stad waar zeker niet mijn hart lag (en nog steeds niet ligt) maar ik kwam er al snel achter dat dit wel de goede keuze is geweest. In de update over mijn studie vertelde ik al dat ik besloten heb wel in Leeuwarden door te studeren (je leest hier precies waarom). Nog voordat ik mijn keuze over het tweede studiejaar had gemaakt zei ik tegen mezelf: als ik wél in Leeuwarden blijf studeren zoek ik hoe dan ook een eigen plekje. Zo gezegd, zo gedaan.

⇒ Lees hier de verhuisupdates van vorig jaar, toen ik in mijn eerste studentenkamer trok.

Al maanden geleden, nog voor het Coronavirus, stuitte ik op Markt058: een groot pand recht tegenover het station met 500 studentenwoningen welke ieder voor zich een eigen keuken, badkamer en wc hadden. De kamer was qua oppervlakte even groot als waar ik al woonde in Leeuwarden, maar ik leverde nu natuurlijk wel wat ruimte in aan mijn eigen voorzieningen. Maar ondanks dat wist ik al vrij snel dat ik hier toch echt wel wilde gaan wonen: dichter bij het station met eigen voorzieningen voor een – naar mijn mening – relatief lage prijs vind je niet meer. De studio’s waren in september 2019 opgeleverd dus alles is nog nieuw en niet gedateerd.

Omdat ik een jaarcontract had van mijn eerste kamer in Leeuwarden welke tot eind juli liep, kon ik niet eerder intrek nemen in de studio’s. Ook werden steeds alle bezichtigingen afgezegd vanwege het Coronavirus wat het allemaal wat lastiger maakte. Ik stond wel al op de wachtlijst en wees her en der studio’s af, maar zette het verder even on hold.

Totdat ik een week of drie geleden een mailtje kreeg dat er een studio beschikbaar was per 1 juli op de eerste verdieping (en niet de bovenste, hoera!). Als ik deze afwees, werd de kans steeds kleiner dat ik in september een eigen studio zou hebben op de locatie die ik wilde (het is HEEL groot en je hebt twee straten en twee uitzichten per straat, dus veel voorkeur!). Na lang wikken en wegen besloot ik het risico gewoon te nemen: ik tekende het contract.

⇒ Lees hier de verhuisupdates van vorig jaar, toen ik in mijn eerste studentenkamer trok.

CONTRACT GETEKEND & SLEUTELOVERDRACHT

Dat betekende automatisch wel dat ik dus een maand lang voor twee kamers zou betalen. Nou zijn dit geen hoofdprijzen, maar is het natuurlijk wel even zuur. Maar dat neem ik even voor lief. Ik kon meteen die week daarna, op 2 juli, de sleuteloverdracht inplannen en officieel intrekken in de studio. Dat was héél snel, maar eigenlijk heb ik er geen moment spijt van gehad.

Inmiddels zijn we een kleine week verder: vorige week donderdag heb ik mijn sleutel opgehaald en een groot gedeelte van mijn spullen verhuisd. Het is een gemeubileerde kamer, dus mijn meubels kunnen niet mee. De kast heb ik binnen no-time weten te verkopen en de bank en het bed gaan tijdelijk naar mijn oma’s huis. De komende weken gaan we de laatste spullen verhuizen en mijn nieuwe kamer helemaal indelen. Pas later in de zomervakantie ga ik accessoires en andere spullen kopen die ik nog nodig heb voordat ik er in september weer ga wonen.

Wanneer het af is zal ik de before- en after foto’s met jullie delen en in de tussentijd af en toe een update plaatsen. Als je benieuwd bent naar de updates van vorig jaar, toen ik in mijn eerste studentenkamer trok, klik dan hier. Liefs, Larissa

⇒ Lees hier de verhuisupdates van vorig jaar, toen ik in mijn eerste studentenkamer trok.

Share:

4 Reacties

  • Larissa
   Auteur
   12 juli 2020 / 16:50

   Ja, zeker, dankjewel! 🙂

 1. 28 juli 2020 / 10:13

  Wat een luxe, je eigen studio! Ik heb vier jaar met huisgenoten gewoond en kreeg daarna ook een plekje voor mezelf alleen. Vond dat ook zo fijn!

  • Larissa
   Auteur
   4 augustus 2020 / 16:38

   Ja, heel fijn vind ik dat! Daarom ben ik ook blij dat het zo gelopen is! In welke stad heb jij gestudeerd (en gewoond)?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.