Verhuisupdate #1 – de sleuteloverdracht en eerste stappen!

Yes, hier wacht ik al wéken op: het schrijven van de verhuisupdates. Updates, van wat dan ook, vind ik zelf altijd het allerleukst om te lezen bij anderen en ze zijn bij jullie ook razend populair. Daarom kondig ik hierbij de allernieuwste serie aan: de verhuisserie! Hoera! Lezen jullie mee?

OP KAMERS

Voor wie nu voor het eerst mijn blog leest of voor wie de laatste maand mijn blog niet gelezen heeft: even kort wat informatie (scroll vooral door naar ‘SLEUTELOVERDRACHT’ als je dit deel al weet). Vanaf september start ik aan de studie Communicatie aan NHL Stenden in Leeuwarden, en daar zal ik vanaf dat moment dan ook wonen. Een paar weken terug vond ik een kamer in het Hoge Noorden en vanaf nu begint het verhuizen officieel!

SLEUTELOVERDRACHT

Vorige week woensdag stond de sleuteloverdracht dan eindelijk gepland: aan het eind van de ochtend zou ik het laatste contract tekenen en dan zou ik de sleutels meekrijgen. Méga spannend, vond ik het, want nu werd het wel heel echt (en was ik in één klap heel wat spaargeld kwijt, autsj). Gelukkig ging het goed en stonden we even later in mijn nieuwe huis – en eigen kamer. Nu zag ik het voor de tweede keer – de eerste keer was razendsnel – en ook nog eens zonder meubels. Het bleek groter dan in mijn gedachten, maar ook viezer (shit). En dus startten we als eerst met schoonmaken. Esther was ook gezellig mee, dus die hielp ook de hele dag mee met ‘klussen’. De muren waren gelukkig afsopbaar. Sommigen van jullie zullen me uitlachen, maar dat bestaat. 😉 Toen oma en Esther de muren helemaal schoon hadden (en wij ondertussen het behang aan het trekken waren op een klein muurtje) zag het er meteen helemaal anders uit: veel mooier, nog groter en vooral: brandschoon.

Vóór het schoonmaken van de muur – met duidelijke vlekken (binnenkort de after-foto).

Er zijn drie kleine muurtjes, tussen twee grote ramen in, waar behang op zat. We dachten – oh, we halen er even een laagje behang af – maar niets bleek minder waar. Er kwamen acht lagen behang achter vandaan en, mega raar, een houten plank als ‘muur’ die er voor geen mogelijkheid uit te krijgen was. Mega lelijk, en lastig op te lossen. Afgelopen weekend zijn we daarom naar de bouwmarkt gegaan en hebben we gevraagd naar een passende, goedkope, oplossing. En gelukkig: die was er! Voor ongeveer een tientje kunnen er drie gipsplaten in, wat we deze week zelf gaan proberen te doen. Ik ben héél benieuwd.

De bank, in heel veel kleine stukken, tijdelijk bij mijn oma in de gang totdat we deze in Leeuwarden hebben gekregen.

BANK – CHECK

Tijdens ons IKEA-bezoekje van afgelopen week vond ik dé perfecte bank: de FRIHETEN slaapbank. Perfect als bank, nog beter voor als er vriendinnen blijven slapen en mooi in het design. Top, meenemen, dacht ik. De bank bleek helaas €400,- te zijn, wat nét even teveel was. Voor nu, naast alle kosten, onmogelijk. En daar baalde ik van, want een betere bank had ik vooralsnog niet kunnen vinden. Dit was precies wat ik zocht, en helaas te duur. Ik besloot een laatste gok te wagen op internet, diezelfde bank voor een goedkoper prijsje. En, score! Een zo-goed-als-nieuwe FRIHETEN bank (lees: vier maanden), met het lounge-hoekje aan precies de goede kant, zonder vlekken of beschadigingen, voor €200,-. En, het mooiste van alles: ze kwamen hem gratis thuisbrengen. Ik bespaar jullie het hele verhaal over deze mensen, maar ik wil wel even kwijt dat het onwijs aardige mensen waren en ik hun onwijs dankbaar ben voor de bank. Deze week gaan we proberen de bank in elkaar te zetten, want vanwege het vervoer moest deze uit elkaar, en dan heb ik voor een prikkie een perfecte, nieuwe slaapbank! Mega blij met deze aankoop!

OVERIGE MEUBELS

In principe heb ik mijn hele kamer al ingedeeld – in mijn hoofd – maar zoals ik net al zei is het voor nu allemaal iets te duur. Ik ga nu stap voor stap meubels kopen zodat het behapbaar blijft als student zijnde en ik de huur kan blijven betalen. En het essentiele, zoals een bed en tafel, gaan natuurlijk als eerst. Omdat ik mijn kamer wel perfect ingedeeld wil hebben en helemaal naar mijn smaak, wacht ik liever wat langer dan dat ik nu allerlei verschillende meubels verzamel die niet bij elkaar passen. Dus dat is status: working on it.

Zo, dat was de eerste verhuisupdate. Many more to follow. 😉 Wil je op de hoogte blijven van alle updates, like mijn pagina dan op Facebook zodat je alle berichten als eerste ziet! Liefs, Larissa.

Share:

3 Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.