Verhuisupdate #3 – Meubels vervoeren en in elkaar zetten

Nadat vorige week de vloer eindelijk was uitgekozen en gelegd, was het tijd voor de zwaarste klus: alle meubels vervoeren en in elkaar zetten. Maar gelukkig schoot mijn oom te hulp en stond binnen een weekend alles in elkaar… Lees snel verder om te zien hoe dat verliep!

Er waren een hele hoop meubels die richting Leeuwarden moesten, omdat ik thuis niet van elk meubelstuk twee exemplaren had staan en mijn kamer thuis gewoon nog in tact blijft omdat ik hier ook wekelijks nog slaap. En dus: een nieuw bed, nieuwe kast, nieuwe tafel, nieuwe bank: alles moest nieuw. Maar ik wilde er absoluut niet (te) veel geld aan uitgeven, en dus probeerde ik alles zo goedkoop en leuk mogelijk op de kop te tikken. En dat is gelukt!

BANK

De bank was nog best een uitdaging: ik wilde graag een multifunctionele bank die zowel als bank en als bed kon dienen. En die bleken nog niet zo goedkoop te zijn. De perfecte bank vond ik bij de IKEA: de FRIHETEN bank. Leuke kleur, met een lounge-deel én uitklapbaar tot tweepersoons-bed. Perfect! Alleen was deze helaas veel te ver boven mijn budget, en dus zocht ik verder. Op Facebook vond ik een tweedehands bank, exact dezelfde, die pas een paar maanden oud was. Voor de helft van de prijs mocht ik de bank overnemen én kwamen ze hem nog afleveren ook. Score!

BED, KAST, TAFEL

Het duurde even, maar na heel wat indelingen op papier werkte ik uiteindelijk de perfect indeling uit: de kast, het bed en de tafel waren al snel uitgezocht. Het enige wat nog een ding was, was de kleur. Wilde ik het wit, of zwart? Mijn stoelen – fluweel groen met zwarte poten – waren al in de zwarte tinten vanwege de poten en dus moest het wel aansluiten bij de rest. Uiteindelijk koos ik er op het laatste moment voor om de kast en de tafel zwart te doen, en het bed wit. Dit, omdat ik de meubels niet na mijn studie weg wil doen en ze nog lang mee moeten (en ik dus rekening moest houden met mijn wensen voor later). En nu maar hopen dat deze combinatie leuk staat…

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

VERVOEREN

Goed, alles leuk en aardig, maar de meubels stonden bij de IKEA en de bank stond in 8 stukken bij ons thuis. We hadden geen aanhanger en rijden er zelf liever ook niet mee, en dus hielp mijn oom ons uit de brand. Vorige week zaterdag kwam hij vroeg onze kant op met alle meubels van de IKEA, die hij eerder die week had opgehaald, en vulden we de aanhanger met de onderdelen van de bank. Samen met nog wat verhuisdozen en tassen met simpele ‘zooi’ die je daar echt nodig gaat hebben reden we richting Leeuwarden.

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

IN ELKAAR ZETTEN

Dan komt natuurlijk nog het ergste werkje: alles in elkaar zetten. Binnen een paar uur stonden de bank, de kast en de tafel, woah! Het bed stond voor een klein gedeelte, en deze hebben mijn moeder en ik zondags afgemaakt. Dat was nog een hele uitdaging, omdat we twee keer iets verkeerd hadden gemonteerd en het dus ook twee keer weer gedemonteerd moest worden (en dat ging nog niet zo makkelijk, haha). IKEA is er niet helemaal op gebouwd om iets weer te demonteren, volgens mij. Als iets staat, staat het, haha. Maar: het lukte! En zo lieten we zondagavond mijn hele kamer spic en span achter.

Tekst gaat verder onder de afbeeldingen.

Na een heel weekend onwijs hard klussen, konden we zondagavond dus gerust naar huis. Maandagmiddag ben ik samen met Esther op de trein gestapt met de laatste spullen in een koffer gepropt, om er voor het eerst te koken en een nachtje te slapen. Spannend! Binnenkort laat ik jullie de before- en after foto’s zien én deel ik mijn ervaringen van de eerste week met jullie!

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.