Verkiezingsnacht met de klas (+ wokken!)

collage_fotor

Wekenlang keken we naar afgelopen nacht uit, en eindelijk was het zover: de verkiezingsnacht. En niet zomaar eentje! Wij hebben namelijk het ultieme slaapfeestje gehouden, nadat we naar de wok waren geweest met de klas. En terwijl ik inmiddels ruim 26 uur wakker ben, tik ik nog even een uitgebreid verslag voor jullie weg!

WOKKEN

Al een ruime maand lag het plan op tafel: overnachten op school met de verkiezingsnacht, de verkiezing volledig kijken en hier een verslag van maken. Helaas kregen wij gistermiddag te horen dat het overnachten niet door kon gaan op school vanwege omstandigheden met docenten. Compleet begrijpelijk, maar enorm jammer. Uiteraard ging het wokken wel gezellig door, en zaten we met 18 personen bij het Wokstadion!

OVERNACHTEN

Uiteraard lieten wij ons niet kisten, en kwam Youri zijn moeder met het idee: ”Nou, dan slapen jullie toch met z’n alle hier!”, zo gezegd, zo gedaan. Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten, gingen we deels met de bus – sommigen met de fiets – richting het huis van Youri. Gelukkig woont Youri niet aan de andere kant van het land, wat het makkelijk maakte. We overleefden de nacht – kort samengevat – met 18 personen in een huiskamer, met zure matten, een pepernotengevecht, Kyra (de hond), bier, koffie, een televisie voor de verkiezing en live muziek van Naomi en Karlijn. Short enough? Fun fact: Youri heeft biggetjes als huisdieren en Cassedey en ik zijn compleet in de wolken. Wat een lieverds!

Sommigen besloten te slapen, mij is dat niet gelukt. Uiteraard lagen we knusjes, nog net geen lepeltje-lepeltje, in onze slaapzakjes op de matrassen te rusten of pepernoten aan te nemen op je voorhoofd, maar slapen is er bij mij niet van gekomen. Een deel van de nacht appte ik met lieve Sophie, die in Amerika woont. Bij ons liep de NOS zo ongeveer een kwartiertje achter, terwijl in Amerika alles live was, en dus ”is Larissa sneller met doorgeven dan andere medium,” aldus Stan. ”RTL Nieuws dan maar?” ”Nee, RTL Larissa.” En bedankt Soof!

CLINTON OF TRUMP?

En dan is het natuurlijk de grote vraag: wordt het Hillary of Donald? De uitslag liet behoorlijk lang op zich wachten, maar uiteindelijk kwam er vanochtend om half 9 de uitslag dat Trump de nieuwe president van Amerika is. Huh? Dit hadden wij 1) niet aan zien komen voordat de stemmen binnen kwamen vannacht en 2) totaal niet gewild. Er zijn blijkbaar toch veel meer mensen voor Trump dan wij dachten. De sociale media barst los. Mij valt op dat de meesten Amerikanen enorm blij zijn, terwijl de Europeanen (met name Nederlanders) inmiddels niet meer te houden zijn wat kritiek betreft. Wat een ellende in Nederland is, is een trots in Amerika. Toch gek, om die verschillen zo te zien.

Ik ben benieuwd: als je mocht stemmen, voor wie zou jij dan gestemd hebben? Hillary Clinton of Donald Trump?

dsc_0166_fotor

Tafel nr. 1! Linker rij, van beneden naar boven: Jules, Aron, Cassedey (niet op foto), ik, Floor.

Rechter rij, van beneden naar boven: Nick, Jesse (niet op foto), Tom, Dione, Tara, Tinka.

dsc_0177

Dat is inderdaad jouw bord, Cassedey.

collage_fotorr

Met Lotte!

dsc_0268dsc_0276dsc_0285_fotordsc_0296_fotor

Het deel van de klas wat mee was met het wokken! V.l.n.r.: Aron, Lotte, ik, Eva, Cassedey, voor, Daan, Naomi (boven), Karlijn, Tara (vriendin van Tinka), Tinka, Jesse (onder), Nick, Marije, Jules, Youri, Dione (vriendin van Tom) en Tom.

dsc_0430

Vanochtend vroeg met z’n alle afwachten voor de televisie tot de uitslag, die erg lang op zich liet wachten.

Inmiddels ben ik al weer thuis en kan ik verzekeren dat ik een enorm leuke avond, nacht en ochtend heb gehad. En als ik ook voor de anderen mag spreken: zeker voor herhaling vatbaar. Gezellig! 🙂 Klasgenoten die er bij waren en dit lezen, thanks! Het was tof! 

Share:

7 Reacties

 1. Dyantha
  9 november 2016 / 12:03

  Tof Laris, ziet er gezellig uit!

  • Larissa
   Auteur
   9 november 2016 / 12:17

   Wat lief, Dyantha! Dankjewel!

 2. Youri
  9 november 2016 / 16:02

  Hoor ik niet bij de groepsfoto? 😉
  Wel super geschreven hoor. Was een nachtje om nooit te vergeten!

  • Larissa
   Auteur
   9 november 2016 / 18:58

   Hè, verdorie, toch nog iemand vergeten. Ik ga je er tussen zetten, hoor ;). En dankjewel! Was zeker een nacht die we niet vergeten! 🙂

 3. 10 november 2016 / 00:00

  Wat ontzettend leuk en gezellig dat jullie met de hele klas de verkiezingen gingen volgen:)

  • Larissa
   Auteur
   10 november 2016 / 08:51

   Dat was het inderdaad!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.