Vier generaties vastgelegd

Hallo daar! Ik heb het al eerder eens aan jullie vertelt: ik maak onderdeel uit van vier generaties. En hoe enorm bijzonder dit ook is: dit zal niet heel lang meer het geval zijn. Omdat ik het heel graag wilde laten vastleggen, heb ik voor ons een fotoshoot geregeld. Kijken jullie mee naar de foto’s?

Vier generaties betekent letterlijk dat de overgroot oma als eerste een dochter heeft gekregen (dus niet als eerste een zoon). Deze dochter heeft weer als eerste een dochter gekregen en deze dochter heeft ook weer als eerste een dochter gekregen. Het gaat dus steeds om het kind wat als eerste wordt geboren, en bij ons is dat het geval! Iets wat je anno 2017 niet heel veel meer ziet, wat het extra speciaal maakt.

Omdat mijn overgroot oma al behoorlijk op leeftijd is (92 al!), wilde ik het zekere voor het onzekere nemen: het vast laten leggen voordat het te laat is. Ik wil later tegen mijn kinderen kunnen zeggen dat we vier generaties waren, en mensen die ik later pas ontmoet kunnen laten zien wie dan de andere drie generaties zijn. Het was even spannend: de fotoshoot moest uitgesteld worden omdat mijn overgroot oma zich niet goed voelde. Maar ze bleef zich slecht voelen, en dus hebben we het een tweede keer moeten uitstellen. Het heeft me behoorlijk wat stress opgeleverd. Heb ik eindelijk een fotoshoot geregeld, gaat ze voor die tijd dood, dacht ik. Gelukkig heeft ze volgehouden en hebben we vorige week de shoot kunnen doen. Een studente die bij mij op school zit heeft de foto’s gemaakt, en we zijn haar heel dankbaar! En nu maar hopen dat mijn overgroot oma er voorlopig nog veel zin in heeft en we nog lang van haar mogen genieten. ♥︎

Ik ben heel benieuwd of er iemand van mijn lezers ook deel uitmaakt van vier generaties en wat jullie van de foto’s vinden! En mocht je nou twijfelen over een shoot met iemand waarvan het leven niet meer zeker is: gewoon doen. Ze vinden het vaak hartstikke leuk en heel blij dat jij dat met ze wilt doen. Eerlijk is eerlijk: mijn overgroot oma is het meest fotogeniek van ons alle vier. Liefs, Larissa.

Share:

2 Reacties

  1. 26 juli 2017 / 13:10

    Wat mooi en bijzonder! Inderdaad heel leuk om dit moment vast te leggen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.