Vier tips om de kou te trotseren

We zagen het allemaal niet aankomen: de zon scheen vol op en de lente leek in zicht. Toch is er deze week sprake van extreme winterse temperaturen (die gevoelsmatig kunnen oplopen tot -10?!) en omdat we ook deze laatste koude dagen goed willen doorkomen heb ik een aantal handige tips op een rijtje gezet.

Wanneer je op de bus moet wachten, op de fiets onderweg naar je werk bent of je bed uit stapt merk je pas hoe koud het eigenlijk kan zijn. Wij zeurende Nederlanders kunnen ons er flink aan ergeren, terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. Het zijn een paar barre dagen, maar ook die komen we wel weer door.

Lippenbalsem

Neem deze week standaard lippenbalsem mee in je tas of in je jaszak, want als er iéts nog vervelender is dan de kou, dan is dat wel pijnlijke lippen met open wondjes die twee weken later nog te voelen zijn omdat je ze steeds open krabt. Het zijn maar een paar dagen: blijf smeren. Des te sneller ben je er weer van af.

Open-haard video

Het schijnt dat het kijken van video’s met warmte er in ons helpt om het warmer te krijgen, en ondanks het feit dat dit waarschijnlijk tussen onze oren is zou ik het toch eens proberen. Als het namelijk wel helpt, kun je gewoon de hele dag een video aan zetten met het beeld en geluid van een open-haard en je voelt je gelijk al een stuk fijner.

Thermolegging onder je kleding

Er is niemand die merkt dat jij onder jouw broek een thermolegging draagt, en jij hoeft je niet meer druk te maken om koude enkels. Draag dus zeker een (dunne) thermolegging onder je broek om het wat warmer te krijgen. Tip: draag de thermolegging tot over je hakken met je sokken er ónder. Zo blijven ook je enkels en voeten warm!

Afleiding

De grootste oorzaak van onze zeurende opmerkingen is het feit dat we geen afleiding hebben: wanneer we niks te doen hebben beginnen we over het weer. ‘Oh, wat is het koud,’ en ‘Pffff, ik ga emigreren, Nederland is verschrikkelijk’ zijn veelvoorkomende opmerkingen die we eigenlijk kunnen voorkomen. Bel met iemand, kijk een video of denk aan een vakantie die je gepland hebt staan. Zolang jij minder zeurt over de kou, zul je er ook minder last van hebben. Win-win.

Hoe kom jij deze laatste koude dagen door? Gelukkig is het bijna lente! Liefs. 

 Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.