Vier vrouwelijke generaties in één familie, bestaat dat nog?

collaage_fotor

Hi all! Ik lig al een paar dagen ziek in bed, en dus is er de afgelopen dagen niks online gekomen. Dit artikel stond nog klaar, dus have fun! 🙂

Toen ik vorige week met een opdracht voor school bezig was, bedacht ik me op eens een heel leuk idee. Ik stel jullie voor: onze 4 generaties! Want jawel: het bestaat zeker nog, alleen zo heel vaak zie je het niet meer.

4 generaties betekent eigenlijk dat mijn overgroot oma als eerste een meisje kreeg (vrouw-vrouw), dat zij wéér een meisje kreeg (mijn moeder dus), en dat mijn moeder wéér als eerste een meisje kreeg. En dat is dus bij ons het geval.

ONTMOET DE 3 GENERATIES BOVEN MIJ

Oma Aafie, 91 jaar. (links)

Oma Corrie, 68 jaar. (tweede van links)

Florance, 46 jaar. (derde van links)

HOE KAN DAT DAN?

Ik kan me nog een keer herinneren dat ik samen met mijn oma’s en moeder in de supermarkt bij de kassa stond, en dat de kassière vroeg: ”Zijn jullie nou 4 generaties?” Daar was ze heel verwonderd over, want blijkbaar is dat dus heel bijzonder. Dit wist ik toen nog niet. Hoe het mogelijk is dat ik op deze leeftijd nog 3 levende generaties van hetzelfde geslacht boven me heb? Het niet al te oud kinderen krijgen, en het niet te snel dood gaan. Dat klinkt heel hard, maar dat is wel exact hoe het zit. Mijn overgroot oma was 23 toen ze mijn oma kreeg, mijn oma was 22 toen ze mijn moeder kreeg en mijn moeder was 30 toen ze mij kreeg. Mijn moeder heeft mij niet op hele jonge leeftijd gekregen, maar mijn beide oma’s dus wel. Overigens is het nog een wonder dat mijn overgroot oma nog steeds leeft, aangezien ze al het een en ander aan ziektes heeft gehad, maar dat ze er nog steeds is is heel bijzonder.

MAAR LARIS, WAT IS DAAR NOU BIJZONDER AAN DAN?

Sommigen zullen zich afvragen waarom dat dan nou zo bijzonder is. Daar heb ik wel een logische verklaring voor. Zo is het heel leuk om in te zien welke eigenschap of welk stuk van je gezicht je van wie hebt. Zo kunnen de meeste kinderen wel inzien wat ze van hun vader en moeder hebben, maar het is bij ons ook goed te zien wat ik van mijn oma en overgroot oma heb. De karakter eigenschappen dan. Zo heb ik onder andere het fotograferen van mijn oma (tweede van links op de foto). Zij was daar ook enorm dol op, net als ik. En ik heb het lezen van mijn overgroot oma, evenals mijn tante (de zus van mijn moeder).

Je hebt ook wat leukere opvallende karaktereigenschappen. Mijn moeder en oma zijn bijvoorbeeld precies contra. Als de een naar links gaat, gaat de ander naar rechts. Integendeel van mijn overgroot oma en mij. Wij houden beiden heel erg van taart. Als er een verjaardag is, zijn mijn overgroot oma en ik altijd degene die de meeste taartpuntjes op konden. Het was nog net geen wedstrijdje wie de meeste op kon.

Zijn er toevallig lezers die ook nog 4 generaties hebben? Zo ja, let me know! 

Share:

1 Reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.