Wat je echt moet weten als je een blog begint

Een blog beginnen lijkt heel simpel, maar er komt veel en veel meer bij kijken dan enkel het schrijven van stukjes en deze publiceren. Zo moet je moeite steken in het trekken van volgers, en zijn haatreacties ook zeker niet uitgesloten. 

Je moet het bij blijven houden

Het is niet zo heel netjes om de ene week veel van je te laten horen, en de andere week van de aardbodem verdwenen te zijn (tenzij je daar een goede reden voor hebt). Je moet aandacht en tijd steken in je blog en het bij blijven houden. Doe je dit niet, zal je nooit groeien.

Het hebben van een overzichtelijke lay-out kost tijd

Geloof me, het heeft mij en een collega van mij enorm veel tijd gekost om de lay-out waar je nu naar kijkt in elkaar te puzzelen. Een simpel thema van WordPress.com kan gebruikt worden, maar er kan een hele hoop meer gebeuren om je thema nét iets af te werken. En dat kost tijd, heel – veel – tijd.

Investeren

Investeren is een must, bijvoorbeeld in een camera. Als je een blog hebt kun je niet jarenlang foto’s van anderen over blijven nemen, en zul je toch echt zelf je foto’s moeten maken. In het begin kan dit nog met je mobiele telefoon, maar als je verder wilt komen is een spiegelreflexcamera toch wel echt heel erg handig.

Promoten, promoten en promoten

Promoten is het allerbelangrijkste wat er is zodra je een blog begint. Zodra ik veel op andere bloggers reageer, komen er vanuit die blogs heel veel mensen naar mijn blog. Dit kun je zien in je statistieken. Recent heeft het account @foksuk op Twitter (van Fokke en Sukke) mij geretweet: zij hebben 73,3K volgers. Raad eens waar opeens al die statistieken vandaan kwamen? Precies. Promoten, aardig zijn en dit vol blijven houden.

Schrijf wat jij leuk vind, maar houdt rekening met je volgers

Het vinden van de balans tussen deze twee is moeilijk. Blijf schrijven wat jijzelf leuk vind, maar houd rekening met je volgers. Zo vinden mijn volgers (jullie, dus) het heel erg leuk om persoonlijke artikelen te lezen en outfits te zien. Dit doe ik vaak, maar omdat ik niet een blog vól met persoonlijke artikelen kan schrijven (dan zou ik wel een heel interessant leven moeten hebben) wissel ik het af met andere artikelen over bijvoorbeeld reizen of mode. Zo houd je je volgers en blijf je ook schrijven wat je zelf leuk vind.

Haatreacties niet uitgesloten

In je gehele blogcarrière zal het ooit gebeuren dat je een reactie naar je toe geslingerd krijgt die kan kwetsen. Er zijn altijd mensen die iets te mokken hebben over jouw blog, hoe jij schrijft of wat je over iets vindt. Tip: gooi ze meteen naar de spam-map en besteed er geen aandacht aan ;). Werkt het best!

Ben ik nog iets vergeten? Wat moet je nog meer weten bij het beginnen van een blog? Laat het me weten in de reacties! Liefs, Larissa. 

Volg mij op social media: Instagram ★ Twitter ★ Facebook ★ Pinterest ★ Bloglovin‘.

Share:

2 Reacties

 1. 15 februari 2017 / 07:31

  Ik heb ook nog een goede tip die ik er de laatste tijd bij kan zetten: mail ook zèlf naar bedrijven. Trek gewoon eens de stoute schoenen aan en mail het bedrijf waar jij wel een samenwerking mee ziet zitten! 🙂

  • Larissa
   Auteur
   15 februari 2017 / 15:53

   Hm, dit deed ik vroeger heel erg veel maar toen kreeg ik nooit antwoord of een domme afwijzing. Werkt het echt? Misschien toch maar weer eens proberen, haha.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.