Wat je gezien moet hebben: station Luik-Guillemins

Toen ik mij, een week voor onze trip naar Luik, aan het inlezen was over deze stad kon ik bijna niet geloven dat één van de populaire bezienswaardigheden van deze stad… het station (!?) is. Dat zal wel, dacht ik. Maar hállo. Als je Luik bezoekt, neem dan van mij aan dat je het gelukkigst wordt van reizen met de trein. Niet alleen vanwege de parkeerkosten in de stad, maar ook vanwege het aankomststation. Kijk verder om het station van dichtbij te aanschouwen!

De architect van dit station heeft in elk geval goed werk verricht: het is bijna een museumstuk te noemen wat je aantreft als je de trein uitstapt. Het is groots, enorm wit, ziet er super clean uit en is práchtig. Als je de roltrap omhoog neemt en opzij kijkt, heb je uitzicht over een groot deel van Luik en de Maas. En als je beneden staat en omhoog kijkt, word je nog net niet duizelig van alle witte vakjes die je boven je ziet. En als er dan ook nog zo’n mooie, felblauwe lucht boven zit… Tsja. Ik kan niets anders zeggen dan dat het onwijs mooi is.

Doordat alles hier zo wit is, ziet het er automatisch heel netjes en clean uit: dat is slim gedaan, aangezien België niet bekend staat om zijn hygiënische straten en Luik al helemaal niet. Als nou de hele stad er uit zou zien als dit station… 😉

Ik ga jullie niet langer ophouden, want het is een enorme fotoreeks. Scroll lekker naar beneden & enjoy! Liefs!

Share:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.